רק כי הגברת הראשונה של העוגות המעוצבות הזכירה לי. לפני שאתם רצים לתמונות ואחורי זה לקניות, אני רוצה להבהיר משהו חשוב: אני לוקח אחריות רק עם טעימות. תודה. עכשיו לעסק. איך נכין? מה נקנה? זה מסובך? תמיד רציתי ופחדתי לשאול….אז להלן. דרך אגב, לטיפים ומתכונים של רוסטביף תלחצו כאן בשביל לדעת איזה בשר מתאים ומה קונים.

ביף וולינגטון קלאסי עושים עם פילה, אבל זה יקר להמונים, אפילו עבור ארוחות החגים. חלק קלאסי אחר זה פטה כבד אווז וכמובן הפטריות הקצוצות. אז נשנה קצת. שני נתחים יעשו לכם את העבודה בוולינגטון האחד זה נתח גדול של סינטה, ממנו יוצאים פרוסות גדולות ויפות, ומתאים להגשה מרכזית עם פריסה מול האורחים. השני זה הפילה, שמתאים יותר להגשה אישית.

מה נקנה לשמונה סועדים:

  • ½ 2 קילו של נתח סינטה שלם, ללא השומן כלל או
  • ½ 2 קילו של פילה בקר, הנתח האמצעי בלבד (זה ייצא בין שניים לשלושה נתחים)
  • שתי סלסלות פטריות קצוצות קטן או כוס ריבת בצל
  • פטה כבד למריחה או פרוסות נקניק מעושן, הודו, אווז או פרושוטו
  • 1 בצק עלים מופשר
  • 2 ביצים טרופות
  • חרדל דיז'ון (חרדל ביתי)

כך נכין:

נסגור את הנתחים במחבת עם שמן זית וחמאה, סגירה מהירה מאוד לפילה על חום גבוהה. חשוב לשמור על סגירה מהירה. נצנן בצד.

נקפיץ את הפטריות עם קצת שמן זית או חמאה במחבת, בחום בנינוני מינוס עד לאידוי של הנוזלים. לערבב תדירות.

לאחר כשעה, נפרוס את בצק העלים בשלמותו, ונמרח עליו שכבה עדינה של פטריות מוקפצות. נשים את הנתח על הפטריות, ונמרח מעל את החרדל או הריבת בצל, הפטה כבד או יחד (אבל קודם חרדל). מעל זה נשים את שאר הפטריות, וננסה למרוח גם בצדדים. אתם לא רמזי, גם אני רחוק שנות אור, אז את תתאמצו שייצא לכם כמו במסעדה שלו. נעטוף היטב את הנתח בבצק העלים, אבל חשוב מאוד להשתדל להדק וגם לא למתוח יותר מדי, ובמיוחד שלא יהיו חורים בתחתית אן בצדדים!!

נעשה שני חורים בחלק העליון לארובות אדים* (רק לסינטה) נבריש עם ביצה טרופה, ויאללה לתנור 220 מעלות מחומם מראש. 25 דק', נוריד את החום ל-180 לעוד 45 דק' והסינטה מוכנה. את הפילה נאפה חצי שעה בחום 200, ואל תשכחו כי אין לו ארובות אידוי.

תכינו רוטב ליד לפי טעמכם, ורוטב ציר בשר נוסח ציידים הולך יופי, גם רוטב פירות יער, יין אדום וכו'. בהצלחה ושנה טובה! (תמונות בקליק להמשך)

* ארובות אידוי בסינטה נדרשים בשביל שהנוזלים לא יצטברו יותר מדי בתחתית הנתח, הוא עסיסי מאוד והנוזלים יכולים להרוס את המנה ולפרק אותה.

סינטה מתקררת אחרי סגירה

טעיתי בסדר ההרכבה, אבל הסתדר בפעם השנייה🙂

בצק עלים, פטה כבד וריבת בצל

לפני הסגירה. נמרח גם למעלה

ארובות אידוי…

ארובות חדרה

לאחר האפייה

חם מהתנור

בהגשה ואין לי תמונה של הפריסה. ככה קרה

וולינגטון פילה בהגשה אישית

חם מהתנור

בהכנה בצלחת (ר.ח.י הנדירה עזרה לי, הייתי עם גב תפוס)

לפי הבצק לא אפיתי מספיק, עוד 7 דק' בערך היו עוזרות. הייתי צרי להקפיד יותר על הנקיון ולהוריד את הביצה מסביב. בושה של הגשה.

בתאבון. רוטב יין אדום מעל

בושה של הגשה, אבל הייתי עם גב תפוס!!!

********** קליק על גוגל+ או שתף וזה מפורסם אצלכם ************
הארות והערות, סיפורים, פידבקים, טוקבקים, יתקבלו בשמחה ואף יפורסמו. אשמח אם תרשמו כמנויים, וספרו לחברים…

»

  1. מאת משתמש אנונימי (לא מזוהה):

    נראה מדהים !!!
    עשית לי חשק לנסות…

  2. מאת משתמש אנונימי (לא מזוהה):

    נראה מעולה!!
    על איזה מצב אתה אופה? טורבו?

מה דעתכם?

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s