אני חוזר ומצהיר כי קציצה טובה זו המנה המושלמת עבורי, יותר משניצל. קציצות הולכות עם כל תוספת, וכל רוטב אפשרי. חמות או קרות, צלחת או פיתה, אפילו בגט. הכל מנצח עם קציצות איכותיות, וזה קלי קלות לעשות קציצות איכותיות. הנה כמה אופציות משובחות, לטעמי ולטעם הנהנים. קציצות עוף עדיפות אצלי על בקר, יש להם טעם נימוח יותר, ובבקר אני מעדיף קבב טוב.

קדימה לסופר: מצרכים לעשרים קציצות

  • ½ קילו מעורב של שניים מהבאים: חזה עוף / חזה הודו / הודו אדום / פרגיות. אצלי חזה עוף זה הבסיס.
  • 2 תפו"א בינוניים עד גדולים מבושלים ומעוכים לפירה בלי תוספות
  • 1 קישוא גדול מגורר (בערך כוס מגורר)
  • 3 ביצים
  • ½ – ¾ כוס פירורי לחם
  • מלחפלפל

למבוגרים עבור קציצות עוף פיקנטיות-חריפות:

  • 2 כפות גדושות אריסה טוניסאית
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 3 כפות בצל מטוגן
  • 2 כפותך טחינה גולמית
  • אופציה: פירות יער יבשים לטעמכם

נפשיל שרוולים:

נערבב את כל חומרי הקציצות לעיסה אחידה ונכניס למקרר לשעה. נחמם שמן במחבת לא נדבק, בעומק שמן של לפחות ½ ס"מ, וחום בינוני. ניצור קציצות (אני משתמש בקערה עם מים קרים ומרטיב קצת את כפות הידיים בין הקציצות), ונשים במחבת. נהפוך פעמיים, והקציצות מוכנות. אופציה נוספת זה לצפות את הקציצות בפירורי לחם או קמח מצה לפני הטיגון. זה קצת קרנצ'י אבל הרבה סופח הרבה שמן.


קציצות עוף. ביס מישהו?

בדרך כלל אני מכין חצי תערובת לילדים ואז מוסיף את חצי מכמות התוספות למבוגרים. תראו בתמונות. יש גם תוספת של ברוקולי וכרובית בשמן זית-שום ותנור חם. זה הלפני של התנור.


קציצות עוף חריפות למבוגרים. מי אמר אני?

רטבים: רוטב עגבניות בסיר עמוק או במחבת, רוטב פטריות, רוטב אסייתי מתוק, ברביקיו, רטטוי של עגבניות-זיתים-פלפלים ומה שבא לכם. תכינו את הרוטב ותכניסו פנימה את הקציצות המוכנות לרבע שעה עד 45 דקות בהתאם לרוטב. תבקשו ותקבלו מתכונים גם לרטבים.

בתאבון!

********** קליק על שתף וזה בפייסבוק שלכם ************    

הארות והערות, סיפורים, פידבקים, טוקבקים, יתקבלו בשמחה ואף יפורסמו. אשמח אם תרשמו, ואל תשכחו להפיץ ולספר לחברים…

»

  1. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    הי זיו – ככה גם אני עושה , אפילו לא מבשלת תפוחי אדמה אלא מרסקת יחד עם הבצל , סוחטת מנוזלים מיותרים ומוסיפה לעיסה. מטגנת בדרך כלל עם פירורי לחם כי כך הגמדים אוהבים. אם אני מבשלת ברוטב, מטגנת טיגון קל במחבת וישר לרוטב – וכשבאים הגמדים יש חגיגה. יופי של קציצות.
    ובכלל אני נהנית לקרוא את שאתה כותב – תמשיך ויום טוב.

    • זיו הגיב:

      תודה רבה. כך עשיתי פעם, אבל גיליתי שהילגים אוהבים יותר את הפירה מאשר המגורר. גם חלק יותר למאכל, אפילו תינוקות שמחים בתוצאה (ויש לי אחת כזו) 🙂
      אמא שלי דוגלת בפירורי לחם, ורק לאחרונה נגמלתי מזה. זה משמין ללא צורך, כמו שאר הדברים הטעימים…

  2. […] המתכון לקציצות והתמונות אתם תקליקו כאן. עכשיו מגיע סוד הרוטב, זה שעושה את המנה למריחה ומבוסמת […]

  3. נוי הגיב:

    אם אני עושה אותן ברוטב עגבניות – אתה ממליץ כן או לא לטגן קודם? (לא משנה לי הקלוריות, משנה הטעם והרכות – שיהיה כמה שיותר רך)

מה דעתכם?

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s