זה סוג התבשילים האלו שצריך ממש להתחנן לאמא שתכין, ואז היא מפנקת אותנו אחת לחומש. מי שלא יודע פּוּפִּיקְלַעְאך זה קורקבנים בעברית קלוקלת. איזה פולני אומר קורקבנים? קורקבנים ממש נשמע איום. אז בעקרון יש שני סוגים: הודו ועוף. גם הודו זה עוף אבל הכוונה ברורה. אני משתמש בעוף כי הודו יוצא יבש מאוד ופחות טעים. זה מעולה כמנת פתיחה וגם ממש זול להכנה. צורות הגשה יינתנו בסוף!
קניות:
- 500 גר' קורקבנים עוף (חבילה אחת קפואה או טרי)
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1 גזר חתוך לקוביות
- 2-3 גרגירי פלפל אנגלי
- 2-3 עלי דפנה
- 2 תפו"א בינוניים
- פלפל שחור
- 1 כף אבקת מרק עוף או ציר או קוביית צלי
- שדרוג! עצם אחת למרק כמו לחמין
ההכנה:
הפּוּפִּיקְלַעְאך מאוד מלוחים לכן קודם נוציא את המליחות, ותרגיל מליחות בהמשך. ננקה את הקורקבנים אבל לא נחתוך. יש להם צורה של פפיון. מבשלים במים עד לרתיחה של המים. מכבים את הגז מיד עם הרתיחה ומצננים במים קרים.
בסיר אחר משקפים בצל גדול קצוץ. מוסיפים קוביות גזר, פלפל שחור רגיל (חצי כפית) כמה גרגירי פלפל אנגלי 2-3 עלי דפנה, וקובית מרק עוף של קנור או כף אבקת מרק עוף. אפשר להוסיף קובית צלי של קנור. מערבבים היטב ומוסיפים חצי כוס מים. מצמצמים טיפה נוזלים.
מוסיפים קוביות תפו"א קטנות לא יותר מ 1*1*1 ס"מ. זה הטריק לספיגת מלחים בבישול. התפו"א סופג מעולה מלחים מיותרים. מוסיפים את הקורקבנים ומבשלים עוד 30 דק' על בינונית ובודקים מים מדי פעם.
5 דק' לפני ההגשה אם חסר מים להוסיף לא יותר מחצי כוס.
בשידרוג: נטגן בחום גבוהה את העצם עם הבצל ונמשיך כרגיל
ההגשה:
- על בורקס
- עם פירה
- או על טוסט
- או בפחזנית
- אורז לבן או פתיתים
מהשבת האחרונה. היה מושלם ושאריות אצלי במקרר 🙂
********** קליק על גוגל+ או שתף וזה מפורסם אצלכם ************
הארות והערות, סיפורים, פידבקים, טוקבקים, יתקבלו בשמחה ואף יפורסמו. אשמח אם תרשמו כמנויים, וספרו לחברים…
Related articles
- Score! (l2ee2l.wordpress.com)
- WTF, gizzards? (ask.metafilter.com)
- Airshirz Air-Powered Scissors Improve Efficiency and Speed of Turkey Gizzard Harvesting and Gizzard Opening Operations (prweb.com)
- Thinspirational Journey 026 (thinspirationaljourney.wordpress.com)
- Gut Check Wednesday: 3Dconnexion SpaceExplorer (solidsmack.com)
- Simian Mobile Disco – "Gizzard" (stereogum.com)
- WOW! Back in Beijing – Beijing, China (travelpod.com)
[…] קורקבנים מבושלים […]
עשיתי את המתכון הזה פעמיים – הוא מצויין מאוד (התמונה, אגב, נוראית 🙂 ). אני מבשל את הקורקבנים שעה במים לפני הבישול על מנת לרכך אותם ואחרי שאני מבשל אותם במים אני חותך אותם לחתיכות קטנות ורק אז זורק לסיר.
תודה. התמונה אכן נוראית. אני מחכה למנה נוספת של אמא שאוכל לצלם 😦