חום תנור חשמלי 

פרנהייט (F)                        צלסיוס(C)                        סימון גז           תיאור

225

110

1/4

קר מאוד/איטי מאוד

250

130

1/2

275

140

1

קר

300

150

2

325

170

3

חום נמוך

350

180

4

בינוני

375

190

5

400

200

6

בינוני – חם

425

220

7

חם

450

230

8

475

240

9

חם מאוד

משקל:

1 אונקיה (oz) = 28.4 גר' (חשבון לפי 30 גר' זה מספיק טוב)

1 ליברה (פאונד) = 450 גר' (חצי קילו פחות 3 כפות מלאות)

1 קילו = 2.2 ליברות

מידות נוזלים אמריקאיות:

1 פיינט (כלי לנוזלים, בבארים מזמינים נניח פיינט של בירה שזה כמו כוס גדולה) ערך של 1/8 גאלון (3.6 ליטר) = 450 מ"ל נוזל או 16 אונקיות נוזל

1 ספל אמריקאי = 236 מ"ל נוזל (כוס שלנו = 200 מ"ל) שזה חצי פיינט

1כוס זכוכית (glass) = 200 מ"ל

1 כף (tablespoon, TS, Tbs, T) = 15 מ"ל – חצי אונקיה (כף למרק)

1 כף קטנה (dessertspoon) = 10 מ"ל (כף למנות אחרונות. בד"כ לא בשימוש בארץ אבל יש באיקאה(

1 כפית (teaspoon, tsp, t) = 5 מ"ל – שליש כף

טבלת המרה של מוצרים לבישול. המידות מחושבות לפי ספל = 250 מ"ל ומומרות לכוס שלנו, כלומר 200 מ"ל:

מוצר    (1 כוס = 200 מ"ל)                         גרם                    (אמריקאי) אונקיות*

כוס חמאה/מרגרינה

200

8 ¾

כוס פירורי ביסקוויטים

88

3 ¾

כוס פירורי לחם טרי

48

2

כוס פירורי לחם יבש

100

4 ½

כוס גבינה מגוררת

100

4 ½

כוס קקאו

88

3 ¾

כוס קמח תירס

100

4 ½

כוס קורנפלקס

24

1

כוס פצפוצי אורז

24

1

כוס שבבי קוקוס

76

3 ¼

כוס אפונה יבשה חצויה או עדשים

160

7

כוס פירות מיובשים

130

5 ¾

כוס תמרים חתוכים

135

5 ¼

כוס קמח וקמח תופח

140

4 ½

כוס קמח מלא

108

4 ¾

כוס דבש או סירופ תירס

290

12 ¾

כוס ריבה

265

11 ½

כוס אגוזים קצוצים

100

4 ½

כוס שיבולת שועל

72

3 ¼

כוס אורז פרסי (אורז קצר)

180

7 ½

כוס אורז תאילנדי (ארוך)

160

7

כוס מלח או סוכר גבישי

200

8 ¾

כוס סוכר רגיל

180

7 ¾

כוס סוכר חום דחוס

160

6

כוס אבקת סוכר

150

5

כדי לקבל משקלי כף, יש לכפול את המשקלים המופיעים בטבלה ב- 0.075, למשל:

משקל כוס חמאה = 200 גרם. משקל כף חמאה = 200*0.075 = 15

איך מודדים ואיך שוקלים?

כאשר מוסיפים קמח לכוס, עושים זאת על ידי העברה בכף – לא שפיכה – של הקמח מהחבילה לכוס. מוסיפים בעדינות ובסוף ממלאים עד השפה ומחליקים עם סכין כך שכמות הקמח תהיה שווה לגמרי לתכולת הכוס. אותו דבר עושים עם כל מצרך. לא לנער או לדחוס את תכולת הכוס.

כאשר מודדים כף או כפית, הכוונה היא תמיד לכף/כפית מחוקה, או שטוחה. רק אם כתוב "גדושה", הכוונה היא אז למעין ערימה מעוגלת על הכלי. לא כמות שתהיה שווה בסופו של דבר לשלוש כפות…

שמרים: כף יבשים = שתי כפות טריים או שימרית. כף יבשים = 14 גרם.

אני שקלתי חלק מהמרכיבים במאזניים מכניים ביתיים (איקאה), באיפוס על שתי כוסות שתיה סטנדרטיות ולאחר שוידאתי שנפח הכוסות הוא אכן 200 מ"ל. מה ששקלתי תיקנתי אם היה צורך, אבל בכל מקרה הסטיה היתה לא יותר מ- 5% – 6% ממה שכבר הופיע בטבלה. הסטיה של המאזניים הביתיים + העין ויתר הגורמים מסתכמת ביותר מחמישה אחוז, כך שלא שווה לטרוח בגין העניין (oh_yes).

© זיו + oh_yes , 2003 2002 עברית

* מידות האונקיות מתיחסות לספל, לא לכוס. לשים לב לזה.

תגובה אחת »

  1. רועי הגיב:

    מענין ומועיל. מצאתי אתר מתכונים http://www.gvinot.co.il בו יש מחשבון למנות האלה, תוכל להעזר בו

מה דעתכם?

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s