"תטבול חתיכת לחם ברוטב ותטעם. ככה תדע אם יש מספיק מלח ותבלינים". דודה רחל, הבת של סבתא מימי עליה השלום, החצי הטוניסאי של האחת. התבקשתי, והרי זה לפניכם. אין אסלי טוניסאי יותר מהמתכון הבא. פשוט אין. לצערכם, אני לא יכול להעיד על הטעם, כי אני לא אוהב חריימה. לא מתחבר לי הדג המבושל עם רוטב עגבניות. לא בא לי טוב. כמו קוסקוס, לא יכול לגעת. אבל כל מי שכן יכול, נשבע בסיר הזה. בכל מקרה אני אכין כי גם הבטחתי לחם שלי. מגיע לו.
מה נקנה:
- 5-8 פרוסות דג נסיכת הנילוס. טרי בלבד. אפשר למעשה כל דג בשרני, לבן, מהים כמובן.
- שני פלפלים ארוכים חריפים או יותר, עד 4. לא להגזים.
- 1 כף גדושה שום כתוש
- שני שליש כוס שמן
- ½ * 2 כפיות כמון (פעמיים חצי כפית)
- 1 כף אריסה
- 1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה, תלוי כמה חריף אוהבים, כי יש פלפים חריפים
- מלח
החריימה המשודרג של רחל: להוסיף 1 קופסא בינונית של 300 גר' בערך, רסק עגבניות או שלוש קופסאות קטנות
ההכנה:
נוריד את הראש לפלפלים החריפים, נחצה לאורכם ונטגן בשמן חם, טיגון יפה בלי לשרוף. במשודרג מוסיפים עכשיו את הרסק, ומערבבים חצי דקה בערך בשמן עם הפלפלים. נוסיף את השום, נטגן קלות על אש נמוכה, ונוסיף את התבלינים (חצי כפית כמון) והאריסה. שתי דקות, ועוד רבע כוס מים. נערבב ונוסיף את הדג מסודר בשכבה אחת שווה, אפשר לחתוך את הדג לשתיים-שלוש חתיכות. נוסיף מים לסיר עד גובה הדג (סיר מכוסה), נביא לרתיחה ואחרי שתי דקות, נבזוק מעל עוד חצי כפית כמון. נבשל עוד 3-4 דק', והחריימה מוכן. פשוט.
בתאבון!
אהבתם? שתפו עם החברים בפייסבוק
Related articles
- טרגדיה במזקקת גלנפידיך (adhatipa.wordpress.com)
- Rockin' Moroccan (oolongrouge.wordpress.com)
- Tourism and Lampedusa (thehumantsunami.wordpress.com)
- Make Your Own (annabellscooking.wordpress.com)
- Italy's loneliest off-season island (leggotunglei808.wordpress.com)
תותח!
תודה תודה.
רק שתדע, שאסור לכתוב על מתכונים שאתה מפרסם לא סובל.
ותגיד לרחל שתרגיע עם השמן 🙂
מל'שות, לא אוהב חריימה….
היא עוד אמרה לי להוסיף…. 🙂
בהצלחה!
היי זיו, דודה רחל צודקת. הכי כיף לקרוע חתיכת לחם טרי (עדיף לחם אחיד או חלה) ולתטבול ברוטב האדום של החריימה. בכל מקרה, הנה מתכון נוסף שלא כדאי לפספס להכנת חריימה מרוקאי / טריפוליטאי מאתר cooks.co.il:
http://www.cooks.co.il/%D7%93%D7%92%D7%99%D7%9D/%D7%A7%D7%A8%D7%99%D7%A4%D7%99%D7%95%D7%9F/article-584.html
אין עליה. היא תמיד צודקת
[…] רחל. זה הולך מצוין גם עם תבשילים טוניסאים אחרים, אפילו חריימה (נראה לי). אם אתם צריכים מרק ירקות טוניסאי לקוסקוס, […]
תקשיב זיו. אתה חייב לגייס את כל הדודות הטוניסאיות שלך ולפרסם את כל המתכונים שלהן. אני פספסתי את סבתא שלי. לא האמנתי שהיא תעזוב לפני שתרשום לי את כל מאות התבשילים המדהימים שלה…. עכשיו אני מחפשת והופכת את העולם כדי לפצח את הסודות. תמסור לדודה רחל שאנחנו רוצים עוד!!!!
🙂 תרשמי לי את שם המתכונים שאת מחפשת ואני אביא בשמחה
[…] 17 נובמבר 2011 … הכי כיף לקרוע חתיכת לחם טרי (עדיף לחם אחיד או חלה) ולתטבול ברוטב האדום של החריימה. בכל מקרה, הנה מתכון נוסף שלא כדאי לפספס להכנת חריימה מרוקאי …מתוך מתכון לחריימה טוניסאי אסלי של סבתא מימי ודודה רחל | אני נגד. ככה. הבלוג של … להמשך קריאה […]
[…] 17 נובמבר 2011 … מתכון לחריימה טוניסאי אסלי של סבתא מימי ודודה רחל. חריימה אמיתי. תמונה ממאקו. "תטבול חתיכת לחם ברוטב ותטעם. ככה תדע אם יש מספיק מלח ותבלינים".מתוך מתכון לחריימה טוניסאי אסלי של סבתא מימי ודודה רחל | אני נגד. ככה. הבלוג של … להמשך קריאה […]
[…] 17 נובמבר 2011 … "תטבול חתיכת לחם ברוטב ותטעם. ככה תדע אם יש מספיק מלח ותבלינים". דודה רחל, הבת של סבתא מימי עליה השלום, החצי הטוניסאי של האחת. התבקשתי, והרי זה …מתוך מתכון לחריימה טוניסאי אסלי של סבתא מימי ודודה רחל | אני נגד. ככה. הבלוג של … להמשך קריאה […]