כמה סודות מקצועיים מהקצב שלי. את הנתחים הבאים צריך להזמין מהקצב המועדף עליכם לפחות שבועיים שלוש מראש, על מנת שיאסוף מספיק. אין הרבה בכל פרה, וכל העם מחפש. כולנו למדנו כי יש נתחים שהקצבים שומרים ללקוחות פרמיום. המפורסם יותר זה שנקרא נתח הקצבים / רוטפלייש / Butcher cut. זו הסרעפת של הפרה, ויש בערך קילו בכל בהמה. צבע אדום חזק, טעם בשרי מאוד, סיבי וצפוף ללעיסה. נתח ייחודי שמתאים אך ורק לחובבי בשר אמיתיים ולא לנסיינים או כאלו שאמרו להם לקנות בשביל לשמח את החברה. אם לא מכירים לא קונים. את הנתח הזה צולים כשיפודים או כסטייקים דקים בעובי שניצל. חלק נוסף חדש לי, היה אנטרניה (Entraña (skirt steak, מחובר לנתח הקצבים. גם מומלץ מאוד לחובבי הזאנר, מעדן דרום אמריקאי שדורש בישול בחום בינוני במשך חצי שעה.

נתח קצבים


הנתח השני הוא שפיץ שייטל. שייטל זה כנף העוקץ, Rump – rumpsteak, (תלחצו לשלל תמונות מגוגל) יש לו שני חלקים שמחברים אותו לפרה. המדובר כאן, מתאים מאוד לצלייה כגוש אחד גדול בערך קילו וחצי עד שניים. צלייה ארוכה, רחוקה מהאש הנמוכה ושעה לפחות. אפשר, רצוי, מומלץ בחום להכין סטייקים עבים ולצלות על אז נמוכה כעשרים דק'.

סטייק שייטל - אפשר להוריד את השומן 🙂

הנתח השלישי נקרא רצועות פילה, ומשתמשים בו די הרבה לשיפודים. בזבוז מוחלט לטעמי. כאשר מפרקים את הפילה מהעצם יש בצידו ולכל אורכו רצועת בשר, בעובי של צינור השקייה. זו רצועת הפילה. היא מעט יותר שומנית, אבל רכה ונימוחה. במקום שיפודים נסו להכין את המתכון שלמטה: שווארמה פילה. זו התוצאה, סליחה לתמונה הגרועה באמצעות נוקיה 😦

יש חלק דומה לזה בדיוק שנקרא רצועות סינטה. חלק סודי ומסווג. מושלם לשיפודים, רק, חלק וט-ע-י-ם!

שווארמה פילה בהכנה

מתכון לשווארמה פילה:

כמות לארבעה עד שישה סועדים, שוב תלוי ברעב, גם שניים ייהנו. צריך שני אנשים להכנה.

מה נקנה:

  • 6 רצועות פילה שלמות, משופדות על שיפוד מתכת רחב, כמו בשיפודיה נורמאלית
  • 1 שיפוד של 4-5 קוביות שומן כבש
  • מלח גס
  • פלפל שחור גס

להכנה:

מנגל עם אש גבוהה. נניח את שיפוד השומן כבש ונצלה כנדרש. כשמוכן נוריד מהאש ונקצוץ גס בסכין חדה. נשים את שיפודי הפילה בזוגות באופן הבא: שניים נצלים מצד אחד (20-30 שניות, לא יותר), נהפוך לעוד 45 שניות ונוריד מהאש. נשים שניים אחרים וכך הלאה. את השניים הראשונים נקצוץ בסכין חדה, לטבעות של עד ס"מ. נערבב היטב עם שומן הכבש, מלח גס ופלפל גס.

לערבב ולחגיגה! רק בלי טחינה או דברים דומים בבקשה. נטורל. עצמאות שמח!!

»

  1. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    נחמד אבל , הכל זה שיווק שהצליח מעל ומעבר.
    נתח קצבים – זה בשר שנחשב עד לפני שמיתגו אותו, לחלק מ"חלקי הפנים". הטעם שלו הוא כמו של ריאות (מעורר תאבון ?? ) למי שאוהב. מכיוון שלא היו לו הרבה רוכשים הקצבים שומרו אותו ומאז הו ממותג כ"נתח קצבים".
    שאר החלקים הם נפלאים וטובים אבל אין חדש תחת השמש, ה"יחוד" וה"סוד" זה פשוט שיווק.
    כמו הכרעיים שפורקו מתרגולת בת 80 והפכו לפרגיות…
    כמו הכבש שהפך לבשר טלה…

    בתאבון זיו

    • זיו הגיב:

      לנתח הקצבים דווקא טעם שמזכיר כבד בקר מאשר ריאות אבל כל אחד וטעמו. ממותג או לא, קשה למצוא ואני אוהב את הטעם.

      בתאבון חזרה

  2. […] קליק על הלינק לבשר בקר מיוחד למנגל יום העצמאות ולא רק […]

מה דעתכם?

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s