מאזן, הקצב המהולל שלי מטירה, חובב גם פלפלים חריפים. הוא מכין ונותן לחברים יחד עם הבשר. זה התחביב שלו והאיש אוהב אנשים, קצב מיוחד מאוד. בזמנים שבין החגים העמוסים בקצבייה שלו הוא מכין פלפלים חריפים עצבניים מאוד. מאזן אומר שמביאים לו את ארגזי הפלפלים מגידול שמשתמש במעט מים יחסית מה שגורם לפלפלים לשקול פחות מצד אחד, ומצד שני מרכז להם את החריפות.
טעמתי את אלו העצבניים פעם אחת, שהייתה אחת יותר מדי בשבילי. בער לי הגרון, העיניים, הלשון, החך והבטן. אני לא מהאמיצים של החריפים. אבא שלי, החם שלי, ושאר משוגעים לדבר מחכים בקוצר רוח לפעם הבאה שמאזן יכין פלפלים חריפים, ויש לו שתי גרסאות. אלו שכאן הם הכי עצבניים שיש, אבל במתכון השני יש גירסה עדינה יותר, שתחזיק יותר זמן במקרר.
לאוכלי הבשר הלא כשר, תשאירו הודעה ואני אשלח אתכם למאזן.
הפלפלים החריפים של מאזן:
- 1 קילו פלפלים חריפים ירוקים ואדומים
- 10 שיני שום קצוצות בינוני
- ½ כוס שמן זית
- ¼ כוס מים
- 1 כפית מלח לימון
- 1 כף מלח
נפשיל שרוולים
נקצוץ לטבעות דקות או חצאי טבעות דקות את הפלפלים עד הראש כולל הזרעים. לא צריך לנקות מבפנים.
נערבב את הפלפלים עם השום והמלחים. נוסיף 2 כפות מים וחצי כוס שמן זית. נניח בצד לשעה ונערבב שוב.
נעביר את הפלפלים לצנצנת סטרילית עם מכסה בעל סגירה טובה, נדחוס את הפלפלים פנימה ונמלא את הכל עם שמן זית עד לשניים שלושה מ"מ מעל גובה הפלפלים. נאטום ליום, וזה מוכן לאכילה. זה לא מחזיק הרבה זמן במקרר אז אפשר להכין כמויות מופחתות.
פלפלים חריפים הגירסה העדינה יותר, והמועדפת עלי:
- 1 קילו פלפלים חריפים ירוקים ואדומים
- 1 לימון עסיסי גדול ויפה מבחוץ
- 6-10 שיני שום קצוצים בינוני
- ¼ צרור שמיר טרי
- ½ כוס שמן זית
- ¼ כוס מים
- 1 כף מלח
נפשיל שרוולים
נקצוץ את הפלפלים כמו בהסבר למעלה. נפרוס את הלימון על קליפתו הנקייה (לשטוף) לפרוסות של עד ½ ס"מ עובי וכל פרוסה לרבעים (אפשר גם שני לימונים). נערבב בקערה את הכל למעט השמיר.
את התערובת נרכיב בצנצנת סטרילית כמו מקודם רק שהפעם נשים את השמיר בתחתית הצנצנת ומעל את תערובת הפלפלים. נאטום עם שמן זית ונחכה שלושה ימים לפחות.
בתאבון!
****
שתפו עם החברים שיהיה לכולם חריף ונעים
Related articles
- OS is BS (thetallmom.wordpress.com)
- Tranquille Pépère (escapadesinthecaribbean.wordpress.com)
- The Foolish Friend (tpepin2013.wordpress.com)
- Vitamine ABC: Let's start with A (healthycookingliving.wordpress.com)
- On Not Being Present (thebiggerben.wordpress.com)
- How to cook a stew (s17200023.wordpress.com)
- Day 14 (bibivanalfen.wordpress.com)
- Quick Parsley Omelette (cookbro.wordpress.com)
- Indian food by Radelfy (wccsfoodblog.wordpress.com)
- Chickpeas in the oven with Osso Buco ( my receipt) (momcookingathome.wordpress.com)