עוד משחר ילדותי, אכלנו חמין צמחוני אצל אמא שלי. שנים היא הכינה חמין (צ'ולנט, לא יכול להימנע), בלי בשר, כאשר אכלנו שניצל, כתוספת לצ'ולנט. לאחר שנים של התמחות בצ'ולנט, הגעתי דרך משי, מערוץ האוכל בYנט, למתכון של אנה ואגנר לחמין צמחוני. עד היום לא ברור לי הנושא הזה. נראה לי כמו סוג של חילול האוכל. נו, שויין. הנה מתכון לא מסובך עבור עוד סוג של חמין צמחוני (משגע אותי, לכתוב חמין או צ'ולנט?!!) אשר מותאם "לבוגרי הסדנא" לניקוי רעלים של איה הוד. התאמתי את המתכון לשבוע פוסט סדנא. שחקו עם המרכיבים כראות עינכם. בתאבון!

מה צריך:

  • חצי קילו גריסי פנינה
  • כוס עדשים כתומים או ירוקים
  • כוס וחצי זוקי (הקטנית זברה החדשה, מסוג השעועית)
  • 6-7 גזרים קלופים ושטופים
  • 4 בטטות בינוניות עד גדולות שטופות בלבד
  • 3 בצלים גדולים חתוכים גס
  • חצי קילו דלעת קלופה וחתוכה ל-4 חלקים
  • גבעול כרישה
  • ראש סלרי גדול או 3 שורשי פטרוזיליה – הכל קלוף ולא חתוך
  • 2 ראשי שום שלמים
  • תבלינים: כף גדושה כורכום, כף מחוקה כמון, כף פפריקה, 2 כפיות קינמון, כף פלפל שחור, 2 כפות מלח
  • חצי כוס שמן זית, מים חמים, הרבה
  • סיר גדול. תתאימו כמויות לפי הסיר
  • תוספות לעוד שבועיים או יותר– חצי כוס של גרגירי חומוס (לפני השרייה) להכין בערב יום הבישול. מיקס תפו"א עם הבטטות, חצי כוס דבש בשלב 6 לההכנה, פולקעס ללא עור בסיום שלב 6

ההכנה בשלבים: ערב יום הבישול:

להשרות בהרבה מים את הגריסים, עדשים, זוקי. לשטוף היטב ולסנן מנוזלים וחול לפני הבישול.

יום הבישול:

  1. לשקף עד הזהבה קלה את הבצלים והכרישה.
  2. להוסיף את כל התבלינים למעט המלח, ולערבב 2 דק' עם הבצלים.
  3. לחתוך את הבטטות לחלקים גדולים, בערך 2-3 לכל בטטה (הבטטה מתקשה להחזיק צורה בבישול), ולהוסיף 3 חלקים לבצלים והתבלינים.
  4. להוסיף כוס מים חמים ולערבב היטב.
  5. להוסיף את ראש הסלרי הקלוף והנקי (או שורשי הפטרוזיליה)
  6. להרכיב את הסיר עם שלושת רבעי הכמות של הגזרים, דלעת, ראש שום אחד, גריסים, זוקי ועדשים. לשים מעל את הבטטות ולכסות עם שאר המרכיבים.
  7. למלא מים בסיר עד 2-3 ס"מ מעל הכל. לתת לזה לרתוח כחצי שעה ולהכניס לתנור בחום 200 מעלות, לשעתיים. אחרי שעתיים להוסיף מים, ולהוריד חום ל-110 מעלות, ולהשאיר ללילה.

****************************************

הארות והערות, סיפורים, פידבקים, טוקבקים, יתקבלו בשמחה ואף יפורסמו. אשמח אם תרשמו, ואל תשכחו להפיץ ולספר לחברים…

»

  1. אחותך (הגדולה) הגיב:

    זיוי, חמין או צ'ולנט, מה זה משנה, העיקר שתכין כבר!!!

    חמין זה של המזרחיים אתה תשתמש במילה הפולנית האמיתית -צ'ולנט- הכי טוב…

  2. Geri הגיב:

    צימחוני? מילה אחת – למה????

    • זיו הגיב:

      זה עבור חברים שעשו איתי את הסדנא לניקוי רעלים. הכל צמחוני 🙂 אבל עבורך יש לי גם אחד משובח לא צמחוני. עם תמונות בשלבים

מה דעתכם?

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s