אחד המרקים החביבים עלי במסעדות אסייתיות. מהסוג הלא כבד, מתקתק, ומחמם. משום מה בסין יש לזה טעם אחר…כנראה בגלל העוף, אם זה באמת עוף 😉
יאללה לעבודה. מתאים לי בול למיזוג החורפי בלי הגשם, של השבת הקרובה.
קניות:
- 250 גר' חזה עוף נקי
- 2 קופסאות שימורי תירס מתוק – גודל רגיל של 550 גר' לא מסונן, 330 גר' בערך מסונן
- 2 ליטר ציר עוף או מרק עוף מוכן מאבקה – הוראות נוספות בהמשך
- 2 כפיות סוכר, אפשר חום
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כפית מלח
- 2 כפות קורנפלור
- כוס מים
- 2 חלבוני ביצים
- 2 גבעולי בצל ירוק חתוך לטבעות
- 2 כפות כוסברה קצוצה גס
- 1 פלפל צ'ילי חריך טרי חתוך לטבעות דקות
- 2 עלי בוריק/ /סיגר מרוקאי
אופן ההכנה:
- נחתוך את העוף לנתחים קטנים ודקים דומה לקצוץ בסכין
- נסנן קופסת תירס אחת ונטחן בינוני בבלנדר
- נרתיח את ציר העוף בסיר, ונוסיף את הסויה
- מיד לאחר הרתיחה נוסיף את התירס הטחון, סוכר ומלח. נמשיך ברתיחה קלה ואחרי 5 דקות נוסיף את שאר התירס השלם
- נערבב את הקורנפלור בכוס מים ונמזוג למרק הרותח קלות תוך ערבוב למשך 5 דקות
- נוסיף את החזה עוף, ונערבב כל הזמן. אחרי שלוש דקות החזה מוכן.
- נטרוף קלות את החלבונים ונעשה את התרגיל הבא: נכבה את האש, נערבב את המרק בתנועה סיבובית לכיוון אחד עד יצירת מערבולת. נוציא את הכף, ובמהירות נמזוג למרכז המערבולת בזרם אחיד ודק את החלבונים. בסיום המערבולת נטיפי הביצים מוכנים
- הסמיכות היא בהתאם לכמות המים שיש ואם המרק דליל לכם עדיף להוסיף עוד כף קורנפלור. בכל מקרה תנו למרק לנוח על אש קטנה בערך 15 דקות לאחר יצירת נטיפי הביצים.
בהגשה:
קמצוץ בצל ירוק, כוסברה, פלפל צ'ילי, לפי טעמו האישי של הסועד. מה נעשה עם עלי הבוריק? נחתוך לרצועות ברוחב 2 ס"מ, וכל רצועה מחלק לשלושה חלקים. נטגן בשמן עמוק עד פריכות. זה אולי חצי דקה טיגון. נייבש מעודפי ששמן, ונגיש על המרק כמה כאלו לכל סועד. זה כמו וונטון.
* התמונה מהאתר הזה
*****
הארות והערות, סיפורים, פידבקים, טוקבקים, יתקבלו בשמחה ואף יפורסמו. אשמח אם תרשמו כמנויים, וספרו לחברים…
Related articles
- Seasons of Soup (samanthacolone.wordpress.com)
- Soups at Chinaville Restaurant (bulkbananas.com)
- Soups at Jade Garden Chinese Restaurant (bulkbananas.com)
- A Dish for All Seasons: What to Eat (and When to Eat it) Around the World (bootsnall.com)
- It's true, I don't like Thanksgiving (timesunion.com)
מממממ מעולה
ספרי איך יצא 🙂
זיו יקירי, רשמת "2 X קופסאות תירס", אפילו אצלנו בסופר-פריפריה יש קופסאות תירס בשלשה גדלים/נפחים. אנא פרט.
צודק יתוקן
זיו יקירי. שתי שאלות:
1- 2 קופסאות תירס, לאיזה קופסאות אתה מתכוון. אפילו אצלנו בסופר-פריפריה יש קופסאות בשלשה משקלים/נפחים.
2- למה משמשים עלי הבוריק/סיגר?
בבנין ירושלים ננוחם!
הגבתי (בנושא עלי הסיגר) לגרסה שכתבת בפורום של YNET. אין שם התייחסות. כאן יש.
יופי של גירסה , השבת כבר כאן….
תןדה
חיה
בדיוק בעלי אמר היום שעדיין לא הכנתי מרק תירס ואמרתי לו שזה הבא בתור. אני מכינה בלי בשר אבל זה נראה ממש ממש טעים וינוסה לאחר שנסיים את סיר המיניסטרונה
נו? נגמר המינסטרונה?
מרק מעניין
אישית אוציא את הכוסברה ומניחה שניתן לשים פרסלי במקום
גם את החריף שלא אוכלים אצלנו מסיבה רפואית.
כוסברה זה טעם נרכש, אסייתי פופולארי. בתאבון