מהקלאסיקות של פסח, כי אין חגיגה בלי עוגה. ליד החלפת הכלים מהארונות לכלים שבארגזים בבוידעם, שכבר לא עושים, מצה עם גלפיטע, חזרת חריפה וכבד קצוץ, מצהברייט, יש לי את עוגת המצות, זו העוגה שעומדת מעל כולם ולא רק בחג הזה. השוחד המושלם עבורי, אם אתם זוממים עלי משהו. טובה יותר מעוגת ביסקוויטים עם קרם שמנת ושוקולד, אפילו יותר מעוגת מיץ תפוז ושוקולד נוטלה ליד. עוגת מצות זה הכי, אחותי.
כשהייתי ילד, פעם לפני שלושים ומשהו שנים אם לא נספור את שנות העוללות, אמא שלי הייתה מכינה עוגה לפסח שעד היום זה כמעט בלתי ניתן לשחזור והיא עדיין מתעקשת שאני טועה במתכון כי היא מכינה את אותו המתכון כל שנה, אבל אני לא טועה, היא החליפה מתכונים אי שם בשנים שלא שמתי לב.
לפי סדר הגילאים, הנה ארבעה מתכונים לעוגת מצות לפסח. תבחרו ןתספרו מה היה הכי טעים, ורק הפעם גם תשקיעו בי ותספרו לחברים. מותר, חוקי ואפילו מומלץ לשתף. תפרגנו 🙂 …
עוגת מצות של סבתא שושנה – גליל של שוקולד
קניות:
- 4 ביצים מופרדות
- 8 מצות
- ½ כוס מים או חלב
- 200 גר' חמאה או מרגרינה
- 1 כוס אגוזים טחונים דק
- 2 כפות סוכר
- 100 גר' שוקולד מריר
- 100 גר' שוקולד חלב
- 1 בקבוק תמצית רום (אולי עדיף רום אמיתי…)
לעבודה
- נפורר את המצות ונרטיב אותם בחצי כוס המים או חלב
- בסיר נחמם 3 כפות מים ונמיס את השוקולד, מריר וחלב
- נוסיף את החמאה ונביא לרתיחה
- נצנן בחוץ 20-30 דק' ונוסיף 4 חלמונים ובקבוק רום ונערבב היטב
- נקציף את החלבונים עם הסוכר ונקפל לתוך תערובת השוקולד
- נערבב הכל עם המצות הלחות
- על נייר אפייה ניצור פס גבוה של התערובת, נגלגל לגליל ונעביר למקרר לחצי יום לפחות.
- תפרסו ותהנו.
עוגת מצות של דודה בלומה (זו לדעתי מה שאמא שלי הכינה בילדותי, הוויכוח נמשך)
קניות
- 150 גר' שוקולד מריר
- 150 גר' חמאה או מרגרינה
- 3 ביצים מופרדות
- ¾ כוס סוכר
- 5 מצות
- מים או חלב או יין אדום בשביל המצות
לעבודה
- בסיר קטן על אש בינונית מינוס נמיס את החמאה והשוקולד
- לקרר 20-30 דק' ונוסיף את החלמונים. נערבב היטב
- נקציף את החלבונים עם הסוכר ונקפל לתוך השוקולד.
- נרטיב מצה במים (חלב/יין) נשים על תבנית מתאימה ומעליה שכבה של שוקולד, כך עם כל המצות עד שייגמר בשכבת שוקולד
- מקרר חצי יום ובתאבון
עוגת מצות אמא – גירסה קלאסית
קניות
- 5-6 מצות
- 4 כפות קקאו
- 1 + ¼ כוס סוכר
- 4 כפות חלב (מים או יין אדום, יין מתוק)
- 200 גר' חמאה או מרגרינה חתוכה לקוביות קטנות
- 2 ביצים מופרדות
- קוקוס טחון וקלוי
הכנה:
- בסיר קטן נערבב את הקקאו פלוס אחד כוס סוכר פלוס 4 כפות חלב. נערבב היטב עד שירתח ולא נרתיח.
- נוריד את הסיר מהאש ונוסיף את החמאה עד להמסה.
- נוסיף את החלמונים ונערבב היטב
- נקציף את החלבונים עם ¼ כוס סוכר ונקפל לתוך עיסת הקקאו
- נרטיב את המצות בחלב/יין/מים ונרכיב עוגה בשכבות
- נפזר מעל קוקס טחון
- שתיים למקרר (חצי יום לדעתי), ובתאבון
עוגת מצות מפוררת של אמא
קניות
- 3-4 מצות מפוררות
- 50 גר' שוקולד מריר
- 3 כפות סוכר
- 2 כפות קקאו
- 2 כפות מים/חלב/יין
- 50 גר' חמאה/מרגרינה
לעבודה
- נבשל בסיר בינוני את כל המצרכים למעט המצות, עד שימסו יחד, לא להרתיח.
- להוסיף פנימה את המצות המפוררות ונערבב היטב
- על נייר אפיה נעשה נקניק מהתערובת, נגלגל ונסגר.
- נעטוף בנייר כסף, ונשים במקפיא למשך לילה
- פורסים כשקפוא ואוכלים בהנאה גדולה (זה מעולה גם לאפטר פסח עם ביסקוויטים במקום מצות)
תמונה בבלוג מאתר XNET.
*****
עכשיו תורכם לספר לעולם. תעזרו לי להוציא את הבלוג לחירות, תרשמו ותביאו חברים.
Related articles
- Passover & Festival of Unleavened Bread – Menu Plan 2013 (yahuahshomemaker.wordpress.com)
- Passover 2013 (jcpalouse.wordpress.com)
- Unleavened Bread & Be Careful (yahuahshomemaker.wordpress.com)
- The tastes of Passover: chewy meringues, almond flavors and pistachio fillings (timesofisrael.com)
- Passover 5773-2013 Is Around the Corner (jewishpress.com)
- Food Lists: follow these instructions to the letter (whatissheeatingnow.wordpress.com)
הכל נשמע כל כך טעים אני כבר לא יכולה לחכות שהסדר יגמר ויגיע שלב הקינוחים!
תודה רבה וחג שמח 🙂
וואי הכל נשמע ממש טעים אני לא יודעת מה להכין!
היי . מה הכי מומלץ לדעתך ? קשה לי להחליט
הראשונה והשלישית בעדיפות. יש מתכונים מעודכנים להיום שבנויים על קצפת עשירה משמנת מתוקה, אבל זה לא הטעם שלי בעוגת מצות קלאסית 🙂
הראשונה נשמעת ממש טעימה. היום אנסה אותה 🙂 תודה רבה וחג שמח
וואו הכל נשמע ממש טעים אני לא יודעת מה להכין!
האם אפשר לאכול ביצים לא מבושלות?
אתה אוכל כאלו בכל מוס שוקולד