המשפוחה שטעמה את המרק הירקות עם כדורי הבשר אהבה עד מאוד, לכן המוטיב חוזר, אבל בשינוי גברת. הפעם יש כדורי עוף במקום בקר.
מה צריך למרק:
- 2 בטטות בינוניות עד גדולות
- 1 בצל רגיל קצוץ
- 1 כרישה ארוכה ושמנמונת, 15 ס"מ לפחות, קצוצה לחצאי טבעות
- 2 תפו"א חתוכים לקוביות קטנות, בגודל אכילה לכף למרק.
- 2 גזרים בינוניים קצוצים קטן
- 2 גבעולי סלרי קצוצים לטבעות
- 1 קישוא גדול לא קלוף, חתוך לקוביות בינוניות
- 6-8 תחתיות ארטישוק מופשרות חתוכות לרבעים
- 4 פרחי כרובית גדולים (מפורקים מהראש), קצוצים גס (שיתפרקו חופשי)
- שורש סלרי שלם או 2 שורשי פטרוזליה קלופים שלמים
- 6 שיני שום שלמות ומעוכות קלות
- 4 עלי דפנה
- כפית ג'ינגר מגורר
- כפית למון גראס (לא חובה)
- מלח, פלפל לבן
ולכדורי העוף:
- 300-500 גר' עוף טחון (אני תמיד מערבב והפעם עשיתי חזה ופרגיות במקום הודו)
- 4 פרוסות לחם דגנים סחוטות וקצוצות
- חצי כוס נענע קצוצה
- 10 ס"מ של כרישה קצוצה היטב
- מלח, פלפל לבן
כך הכנתי:
שיקוף קל של הבצל הקצוץ, שורש סלרי (בשלמותו) והכרישה. הוספתי את קוביות התפו"א וערבבתי בנחת עוד כ-5 דק'. הוספתי את כל שאר הירקות הקצוצים, למעט הכרובית. עוד כ- 5-6 דק' בהזהבה קלה מאוד, ולהוסיף שתי כוסות מים חמים. להמשיך לערבב שלא יידבק לתחתית. עכשיו הגיע זמן התבלינים. להוסיף את הכל אבל בזהירות עם הפלפל הלבן. הרבה מים בסיר, מכסה, ולתת לזה לרתוח כ-45 דק'.
בינתיים הכנתי את תערובת הקציצות מכל המרכיבים יחד. שמתי במקרר במגירת הירקות שיהיה קר מאוד. אפשר להכין מגש עם הקציצות. אני מכים אחת אחת מול הסיר.
נסיר את המכסה, ונזרוק בעדינות פנימה את הקציצות בגודל כדור פינג פונג, אפילו פחות. שוב נסגור עם מכסה, ועוד כשעה ברתיחה עדינה. נוסיף פנימה את הכרובית לעוד 10 דק', וסיימנו.
אופציה אחרת: נטחן את הירקות למרק סמיך, כתום ממש. אפשר רק את הבצלים והבטטה. את השאר נשאיר קצוצים כמו שהם ונוסיף אחרי הבלנדר מוט. הרבה מים שיהיה דליל מספיק לכדורי העוף, מכסה, רתיחה שעה, כרובית ודי. המרק יהיה סמיך מספיק אם לא, תרתיחו עוד כמה דק' ללא מכסה.
****************************************
הארות והערות, סיפורים, פידבקים, טוקבקים, יתקבלו בשמחה ואף יפורסמו. אשמח אם תרשמו, ואל תשכחו להפיץ ולספר לחברים…