אני לא יודע בדיוק מהן הסיבות להורדת הפסטרמות של זוגלובק מהמדפים בימים האחרונים, אבל למה אנחנו משלמים בסופר בין 70 ל- 100 ₪ קילו פסטרמה, כאשר אפשר להכין בבית טובה הרבה יותר? הנה מתכון קליל, טעים ובריא מאוד באופן יחסי לכל הפוספטים ותוספי המזון, משפרי הטעם ומונעי החימצון שמאכילים אותנו יצרניות הנקניקים.

מה צריך:

חצי פרפר חזה הודו שלם. נקבה מומלץ יותר. אפשר גם פרפר שלם כמובן.

משרה. יש המון משרות וכל אחת תתאים לטעמכם האישית. משרה של טחינה כבר פרסמתי. הנה עוד כמה:

  • אסייתית 1
    • 1/3 כוס סויה
    • ½ כוס סוכר חום
    • כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
    • קורט מוסקט טחון
    • 4 שיני שום כתוש
    • 4 עלי דפנה,
    • 2 כוסות מים
    • כף כורכום או קארי
    • 2 בצלים ירוקים קצוצים דק
    • כף שטוחה פפריקה, אפשר חריפה לאמיצים יותר
    • כף פלפל שחור גרוס גס
  • אסייתית 2
    • 1 פחית חלב קוקוס
    • 2 כפות סויה
    • כף שטוחה קארי
    • 2-3 שיני שום כתוש
    • חצי צרור כוסברה קצוץ
    • 2 כפות סוכר חום
    • 1 כף צ'ילי טחון גס
    • 1 כוס מים
  • אסייתית 3
    • 2 כוסות רוטב צ'ילי מתוק
    • שליש כוס רוטב צ'ילי חריף
    • 1 כוס מים
  • מתוקה וטעימה
    • 1 כוס דבש או סילאן
    • 1 כפית פפריקה
    • ½ כפית כורכום
    • 1 כוס מיץ אננס
    • 1 כוס מים
    • מלח
  • למבוגרים יותר
    • כוס סילאן או דבש
    • 3 כפות חרדל דיז'ון חריף
    • 1 פלפל ירוק חריף קצוץ קטן
    • 1 כפית פלפל שחור גרוס
    • 1 כפית צ'ילי
    • 1 כוס יין לבן
    • 6 שיני שום קצוץ לא כתוש
    • חצי כוס שבבי אגוזים, פיסטוקים או פרוסות שקדים
    • 1 כוס מים
    • מלח
  • ילדים
    • ברביקיו: חיים קלים. תערבבו בקבוק רוטב ברביקיו מוכן עם כוס מיץ אננס או תפוז, חצי כוס מים וזהו
    • קטשופ + קולה: לערבב כוס קטשופ עם שתי כוסות קולה (לא דיאט!), עוד חצי כוס מים ואתם מוכנים
    • ריבת משמשים או תפוזים: נערבב צנצנת 350 גר' של ריבה עם 2 כפות דבש ועוד שתי כוסות מים. נוסיף מעט מלח
  • קראסט
    • 500 גר' פירורי לחם, מתובלים או לא (אפשר קמח מצה)
    • 200 גר' פרמזן מגורר
    • חצי צרור פטרוזיליה + חצי צרור שמיר
    • 1 כף פפריקה (שוב, אפשר חריפה)
    • 3 ביצים טרופות עם 2 כפות חרדל רגיל

ההכנה לכל למעט הקראסט:

מבשלים על אש נמוכה כל מרינדה שהיא למשך 10 דק'. מוסיפים חצי כוס מים בתוםפ הבישול, ובוזקים מעל חזה ההודו (שנמצא כמובן בקערה), סוגרים מעל בנייר ניילון נצמד למשך לילה במקרר (עדיף), אם לא אז לפחות שעתיים במקרר. מעברים לתבנית אפייה, פיירקס למשל. אופים בערך עשרים דק' על חום 200, מכסים בנייר כסף לעוד עשרים דק'. סוגרים תנור ופותחים דלת. אחרי עשרים דק' זה מוכן לאכילה. אופציה שנייה זה לעטוף בנייר כסף, לשים בתנור חם של 220 מעלות למשך חצי שעה, להוריד את נייר הכסף, עוד עשר דק' נוספים תחת חום 180.

מכינים את הקראסט: מכינים את הפסטרמה בדיוק כמו שניצל. טובלים את כל החזה בביצה הטרופה, מצפים עם פירורי לחם, שוב טובלים בביצה ושוב מצפים. מכניסים למקרר לשלוש שעות לפחות. אופים על רשת בחום 160 למשך 45 דק' (ללא כיסוי).

תתפרעו עם הניסויים במשרות כאוות נפשכם. ספרו מה הצליח. בתמונה יש חצי פרפר בצ'ילי מתוק וחריף, וניצלתי את הפיירקס לצלות גם בטטות ברוטב.

פסטרמה הודו ביתית ברוטב צ'ילי עם בטטות

****************************************

הארות והערות, סיפורים, פידבקים, טוקבקים, יתקבלו בשמחה ואף יפורסמו. אשמח אם תרשמו, ואל תשכחו להפיץ ולספר לחברים…

»

  1. קיצי הגיב:

    שיחקת אותה בגיוון.
    שמרתי.
    תודה ♥

  2. ירון הגיב:

    כמה זמן זה יחזיק במקרר? האם כדאי להקפיא חלק? נראה לי שאפשר לעשות זאת גם מהחיה הבהירה הנמוכה שהרב עובדיה לא מרשה לנקוב בשמה המפורש

    • זיו הגיב:

      מחזיק 4-5 ימים בשקט אחרי צלייה (רק לעטוף בניילון נצמד שלא יתייבש), אפשר בהחלט להקפיא עם המרינדה. אין כל בעיה בחזיר, רק צריך לבחור את הנתח הנכון. אם אתה בוחר ירך עם עצם למשל, אז אתה צולה את הירך 4-5 שעות בחום 150

  3. תודה זיו .
    וככה אני מכינה את הפסטרמה שלי
    פרפר הודו – (דרך אגב- אפשר גם חזה עוף, שווארמה הודו, כנפיים הודו) שלם או מחולק ל- 2
    אמשרה שאני מכינה לא צריכה בישול מוקדם .
    פשוט שמה בתבנית פיירקס או חד"פ את הפרפר הודו ,
    מתבלת בשום כתוש , שמן (זית או רגיל) , מלח, פלפל שחור, פפריקה , דבש, רוטב צ'ילי –
    עושה מס'אג לפרפר ומשאירה במקרר לכמה שעות טובות .
    אח"כ שמה בתנור את התבנית וצולה על 200 מעלות כ- 30-40 דקות,
    מידי פעם מרטיבה את הפרפר עם הרוטב.
    טעים חם או קר

  4. עו"סית הגיב:

    אפשר לוותר על הקראסט?

מה דעתכם?

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s