חלה ביתית לשבת – המתכון האחרון והסופי שלכם לכל החיים. באחריות וממש אין כאן משהו מיוחד. בצק וזהו אבל זו המיוחדת יוצאת כמו עוגת חלה מתקתקה ובאמת מדהימה. לא יודע מה עושה דווקא את זה לטוב יותר משאר המתכונים שניסינו, ואני משוכנע שיש ברשת לא מעט מתכונים דומים. זה הספציפי לא נודע אל מקורותיו, אבל ככה הוא נכתב אצלנו בבית. האחת עושה, אני בבישולים לא באפייה.
קניות עבור שתי חלות מתקתקות: * הערה מאלדד ידיד היקר, כי הוא משתמש בשתי כפות יבשים בערך 22-25 גר' לקילו קמח. לטעמי זה לא מספיק בגלל כמות הסוכר שקצת מכבידה על הבצק, אז לשיקולכם
- 1 ק"ג קמח לבן לאפייה של לחמים. יענו רגיל
- 75 גר' שמרים (קוביהוחצי טרי, או 40 גר' יבש)
- ¾ כוס סוכר ואפשר ½ עם תוספת של 2 כפות דבש גם עושה צבע יפה
- 2+1 ביצים גדולות (אחת בסוף לזיגוג)
- 125 גר' מרגרינה רכה
- 1 כף מלח
- 2 כוסות מים
- 2 כפות דבש לסיום האפייה
- אופציה: כוס צימוקים כהים
- שומשום, קצח, פרג לקישוט שיהיה יפה לשבת
למתקדמים: חלת עשבי תיבול וגרעינים
- לשנות סוכר ל – ¼ כוס
- כוס קצוצים היטב של: 3 ענפי תימין (רק עלים), 2 ענפי רוזמרין (רק עלים), בזיליקום טרי, עירית, מיורן, שבבי שום קלוי. תערבבו לפי הטעם האישי.
- ½ כוס גרעיני חמניה וגרעיני דלעת (קלופים כמובן)
נפשיל שרוולים:
נטרוף 2 ביצים לחוד.
במיקסר הלישה נערבב את הקמח עם השמרים לדקה-שתיים, מהירות נמוכה. נוסיף את כל החומרים באיטיות, ונעלה את המהירות לבינוני מינוס. לישה עד 10 דק'. הבצק יהיה קצת דביק, חלק וללא גושים.
נעביר את הבצק לקערה להתפחה בכל שיטה שאתם מכירים. בקיץ על השיש מכוסה מגבת, בחורף אפשר בתנור 50 מעלות עם דלת פתוחה. בכל מקרה רק עד הכפלת הנפח.
זכרו שזה עבור שתי חלות. לאחר ההתפחה, נלוש את הבצק ונחלק לשני כדורים שווים. מכל אחד ניצור חלה קלועה ויש ברשת די הרבה הסברים ושרטוטים איך קולעים חלה עם 5 צמות.
את החלה הקלועה נעביר לנייר אפייה על תבנית פתוחה או מרובעת כמו אינגליש קייק. רק הגובה משתנה, לא הטעם. שוב נמתין עוד כשעה-שעתיים עד להכפלת הנפח (קיץ-חורף וכו').
נזגג את החלה בביצה הטרופה האחרונה ואפשר רק בחלבון טרוף. נבזוק מעל קישוטים, ונאפה בחום 180 עד ל- 40 דק', אבל תבדקו אחרי חצי שעה. לכל תנור יש את האופי שלו.
ממש לפני סיום האפייה, תחממו במיקרו 2 כפות דבש עם כף מים לקבלת דבש נוזלי. תפתחו בזהירות את התנור ותברישו את החלות עם הדבש (אפילו על הקישוטים)
– אלדד מוסר כי הוא מערבב את כל הרטובים יחד, ממיס חמאה במקום מרגרינה במיקרו ומערבב עם המים ורק לאחר מכן מוסיף לקערה עם הקמח ושאר הדברים. יצא מעולה
****
אוהבים חלות? גם החברים שלכם אוהבים אז תשתפו! קליק אחד ינעל העולם……שבת שלום 🙂
Related articles
- 12 plait Challah (grooviefoodie.wordpress.com)
- Challah French Toast with Maple Butter Recipe | Babble (babble.com)
- Challah (vickigraff.wordpress.com)
- Apple Raisin Challah (jewbroadcooks.wordpress.com)
- Dinner is Served (kingmidgetramblings.wordpress.com)
- Today's Smile: Cooking (smilescavenger.wordpress.com)
- Parshat Noach (2012) (hardcoremesorah.wordpress.com)
נראה טוב. נרשם וינוסה בקרוב. סומך עליך !
! באחריות מלאה
I can't read any of this, but I do love Challah bread and my girlfriend is Jewish =D Thanks for linking to my post
אני לש בידיים, הכל. לא אוהב שמערבבים לי.
במקום מרגרינה משתמש בשמן וסוכר רק חצי כוס ומסתפק בהתפחה אחת.
הריח בחורף מעיר את כולם לתנור.
אני יכול לצבות חלה שלמה בליווי יין חמאה וזיתים בשישי אחה"צ.
לרוב הם לא שורדות לשבת 🙂
יש לך פטנט להתמודד עם הבקעים?
מצד אחד זה מאוד מרשים שהתפיחה מתה על הטאץ' אבל מבחינה אסטתית זה לא מתקרב לחלות מהסופר. הכצעקתה. יש לך פתרון ?
גם אני לש בידיים 🙂
לטעמי האישי הבקיעים, הלישה, הצורה, הריח, זו החלה האמיתית והאסתטית. החלות בסופר לא ממש מרשימות אותי. מצד שני, הפתרון עבורך הוא פשוט. אחרי שהכנת את החלה מהצמות, תעביר לתבנית לחם אנגלי או אינגליש קייק או שתעשה צמת חלה ארוכה מכל הכמות ותאפה כחלה קלועה עגולה בתבנית עגולה 24.
יש לי שכנות שעושות טעים ויפה. תמיד יוצא לי טעים והחלטתי להתמודד עם מועמדת לחלה הכוסית של השכונה 🙂 חלב אתה לא שם בכלל? זה מוסיף אווריריות.
תן להם בראש עם המתכון הזה 🙂
אם עשית עם חלב אשמח לדעת איך יצא
תמיד, בערך חצי מהנוזלים. לדעתי זה מאוורר את הבצק. אני גם מקפל אותו מלמעלה למטה. הפתרון שמצאתי ועובד הוא לעבוד עם תבניות. יש ברשת הסברים על הכימיה -יצירת הגלוטן וכו'. הריח שווה הכל.
העברתי לאופה הביתית שלי. ינוסה עוד שלושה ימים 🙂
תודה!