שאלתי את דודה רינה איזה קוסקוס מיוחד יש לחגים. היא אמרה לי לשאול את אחותה האחת ששומרת על ניחוחות המטבח הטוניסאי של אמא שלה, ושלמדה אותי להכין קציצות בולט. התקשרתי לדודה רחל. תשמע, היא אומרת, זה לא מסובך להכין אבל הרבה עבודה קשה בידיים. אני לא אוהבת להכין קוסקוס (ומכינה פעמיים בשבוע).
הניסיון שלי בקוסקוס מגיעה בכמה צורות. האחת, קונים. השנייה, מקבלים מוכן, השלישית מגיעה מסבתא הדנית שלמדה להכין מאמא של דודה רחל, והרביעית משקית של אוסם שצריך להוסיף מים. אין לי את הכלים הנדרשים, ובעיקר סבלנות.
ואני לא אוהב קוסקוס.
אז הנה לכם המתכון לקוסקוס טוניסאי עם רימונים, לחגים, מידיה האלופות של רחל. זה הולך מצוין גם עם תבשילים טוניסאים אחרים, אפילו חריימה (נראה לי). אם אתם צריכים מרק ירקות טוניסאי לקוסקוס, תודיעו.
מה צריך:
- 1 קילו סולת
- הרבה מים
- ¼ כוס שמן
- 1 כף מלח
- סיר כפול להכנת קוסקוס
- שתי קערות גדולות
- נפה או מסננת עם חורים גדולים
- 3 רימונים מפורקים ונקיים
נכין:
נשים את הקוסקוס היבש בקערה הגדולה, תשפוך מעל כוס מים, תפזר ותערבב עד שיהיה לח. עכשיו תעביר במסננת רשת עבה (נפה) מעל הקערה השניה.
תפזר מעל הקוסקוס המנופה כף מלח גדושה, רבע כוס שמן, ותערבב עם היד את הכל.
תמלא את הסיר של הקוסקוס עם מים לחצי גובה עד רתיחה. את הקוסקוס מהקערה תעביר לחלק העליון של הסיר ותכסה.
רבע שעה עד שיש אדים שפורצים מהמכסה. עכשיו תפעיל שעון לחצי שעה בדיוק!!
תוריד את החלק העליון ותשים בקערה כמו שזה בלי להעביר את הקוסקוס לקערה. תיצק מעל הקוסקוס חמש כוסות מים.
עכשיו סוגרים עם מכסה (את החלק העליון) לעוד 10 דקות והקוסקוס תופח.
נעביר את הקוסקוס דרך המסננת לקערה. תפתח את הקוסקוס עם כף עץ ותחכה שיתקרר
תרתיח שוב את המים של הקוסקוס, חצי סיר, אחרי רתיחה להחזיר לחלק העליון לעוד 15 דק'. לכסות.
לצנן ולפורר בקערה.
הקוסקוס מוכן!
עכשיו נפזר גרעיני רימון רבים מעל הקוסקוס ונערבב קלות. יש לכם קוסקוס רימונים (קצת בלוף…). אפשר לערבב את הרימונים עם נענע קצוצה ואגוזים קצוצים.
*****
טעיתי במתכון? תודיעו ואני אשאל שוב ושוב….קליק לשיתוף.
נקרא ונראה מעולה 🙂
אוהבת קוסקוס בצורת הסלט שלו, פחות מהמרק..
ניסיתי כבר מספר שילובים – את זה עדיין לא..
ינוסה 🙂
תודה זיו ♥
בבקשה, מחכה לראות את הצילומים הנהדרים שלך 🙂