מושלמות. תמונה מתפוז

תודו שזה ממש מתבקש. מצהבריי Matzah Brei זה כנראה המאכל המושלם בפסח, ושוב, למה רק בפסח?! משמין זה בטוח. אני לא זוכר את יחס הדחיסה של מצה לעומת פרוסת לחם או פיתה, אבל זה משקל סגולי גבוה ללא ספק. עם גבינה לבנה, קוטג' או לבנה עיזים, מסוג הקיבוץ גלויות לכור ההיתוך הישראלי. 

הנה מתכון קליל. נשבע לכם שווה מאמץ.

הבסיס – מה צריך למחבת בינונית אחת:

  • 6 מצות
  • 3 ביצים
  • ½  כוס מים
  • ½ כוס חלב או ½ מיכל שמנת מתוקה לבישול. אם משלבים יחד (מומלץ!) אז נוסיף פחות מ- ½ כוס מים
  • מלחפלפל
  • קורט קינמון (שימו לב לאילו תוספות זה מתאים במתקדמים ואילו לא)

אופציות למתקדמים:

  • 3 כפות סילאן (התמכרות!!!)
  • 1 בצל מטוגן – מוזהב קלות
  • ½ כוס בצל ירוק קצוץ או כרשה
  • 1 כוס פטריות חתוכות
  • 100 גר' צהובה מגוררת או פטה לקוביות קטנות
  • 1 כוס קוביות חצילים מטוגנות או אפויות בשמן
  • 50 גר' סלאמי קצוץ (או קבאנוס)
  • לילדים: 1 כוס גרגירי תירס
  • לאנשים כמוני: 1 קופסת טונה מסוננת

ההכנה:

את המצות מרסקים ביד. לא בלנדר. ממש לרמה של טחינה גסה. הרבה פירורים. מערבבים הכל יחד, לא לקמץ בפלפל (: ממתינים עשר דק' ומעבירים הכל בשכבה אחידה, לטיגון במחבת עם שמן חם, בעומק של 2-3 מ"מ. יענו, לא לקמץ גם בשמן. 5-6 דק' והופכים. עוד 5-6 דק' והכל מוכן. הצבע החיצוני מקבל טיגון מוזהב יפה. לא מוזהב = לא מוכן. אפשר גם לטגן בכמות של כפות כמו לביבות. אני מעדיף אחת גדולה.

אופציות אתם כבר יודעים לבד מה להוסיף ומתי. תנו דרור לדמיון.

בתאבון וחג שמח!

אהבתם? עזרו לי להפיץ את הבלוג, קליק על פייסבוק וזה אצלכם לחברים🙂

חזרה לעמוד מתכונים לליל הסדר

תגובה אחת »

  1. […] שכבר לא עושים, מצה עם גלפיטע, חזרת חריפה וכבד קצוץ, מצהברייט, יש לי את עוגת המצות, זו העוגה שעומדת מעל כולם ולא רק […]

מה דעתכם?

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s