מנזלה, פשוט, מנחם ועשיר מאוד בטעמים

המתכון הגיע איפשהו לפני 8 שנים, אולי יותר, בפורום האוכל של טנקא. אישה נפלאה בשם עירית שיתפה עם כולנו, ובשבועות שלאחר מכן, כולם ניסו ואף הוסיפו. גם אני ניסיתי ושיניתי. הכנתי שוב ושוב. המתכון קל, עשיר מאוד בטעמים, ומאוד מאוד מנחם. הנה הוא לפניכם, באמת שללא מאמץ מיוחד. המקור מסומן בכוכבית, השאר תוספות שלי ושינויים מומלצים שאספתי.

קניות:

  • 2 כוסות גרגירי חומוס מושרים ללילה, רצוי לקלף, אם כי זה המון עבודה (אני לא מקלף) * לשטוף לבשל בסיר עם מים כ- ½ שעה (עד שיתרככו). לא לשפוך את מי הבישול של החומוס
  • 2 חצילים גדולים פרוסים לעובי של כס"מ, לפזר על הפרוסות מלח גם, להשהות ½ שעה. לשטוף את המלח, לסחוט היטב ולטגן בשמן חם. *
  • 4 בצלים גדולים – לחתוך ל-½ לפרוס ולטגן עד הזהבה. *
  • 1 כוס גריסים מושרים ללילה
  • אופציה: 4-6 יח' סטייק פרגית שלם או 4 כרעיים
  • 3 עגבניות בשלות פרוסות לרוחב עבה (עיגולים)
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית בהרט או כורכום
  • פלפלמלח

הבישול:

המקורי: להניח בסיר שכבת חצילים מטוגנים, מעליהם לפזר את גרגירי החומוס המבושלים ומעל לפזר את הבטל המטוגן. אחרון- שכבת חצילים נוספת.

להוסיף למי הבישול של החומוסים תבלינים כמו: אבקת מרק עוף (אפשר בטעם עוף כדי שיהיה פרווה, אני לא מוסיף) פלפל שחור, כמון, בהרט.. ולשפוך מעל כל השכבות עד למצב שהחצילים יהיו מכוסים בשכבה דקה של הרוטב.

נשים מכסה פנימי כמו צלחת גדולה, על החצילים, כדי שלא יצופו במהלך הבישול, ומעל הסיר את המכסה שלו…

לבשל כשעתיים על אש קטנה..

השינויים:

אם בחרתם בכרעיים אז נזהיב את הכרעיים בסיר שבו נרכיב את התבשיל. כ- 5 דקות מכל צד, נוציא, נצנן קצת את הסיר. נתחיל בסידור: שכבת החצילים בתחתית הסיר ומעל שכבה של עגבניות. על העגבניות נפזר חצי מהבצל המטוגן ועל זה את הפרגיות או העוף. כל שכבה מסודרת באחידות על הקודמת לה. על הפרגיות מלחפלפל ואת החומוס או הגריסים. נשים עוד שכבה של בצל מטוגן ומעל את החצילים שנשארו. נכסה בצלחת כבדה והפוכה. נרתיח שתי כוסות מים ועם התבלינים, ונמזוג מעל. נבשל כמו שכתוב.

התמונה של זושי1 מתפוז

*****

הארות והערות, סיפורים, פידבקים, טוקבקים, יתקבלו בשמחה ואף יפורסמו. אשמח אם תרשמו כמנויים, וספרו לחברים…

מה דעתכם?

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s