לביבות תפו"א

פעם, ככה לפני עשורים רבים, סבתא שלי הייתה מפנקת אותנו מדי שישי בלביבות. הכי פשוטות שאפשר, ארוכות ודקות. את הטעם אני זוכר בגעגוע עד היום. היו ימי שישי שהיא ממש התפרעה עם הפינוקים האלו וקיבלנו לביבה אחת גדולה, וזו חגיגה בפני עצמה. לביבה גדולה, זו לביבה עבה יחסית לקטנות ומטוגנת על כל שטח המחבת. יש את חסידי הלביבות עם הסוכר למעלה, יש את רסק התפוחים, יש את אלו עם ריבה בצד, ואני עם לימון סחוט מעל בבקשה.

לא מעט במסעדות פועלים שונות, לארוחות צהריים חפוזות, אני מזמין לביבות כאופציה ראשונה אם העין קולטת שיש כאלו זמינות. אל תגלו לאחת. היא שומרת לי על הקלוריות.

חנוכה מגיע וזו הסיבה להכין, אבל ת'אמת, עם יד על הכרס, למה רק בחנוכה?! אז יש לנו לביבות של סבתא, קלאסיקה אמיתית, משודרגות שלי כי אני נודניק, וים תיכוני מומלצות בחום. ממה שפרסמתי כבר, יש לביבות כתומות ולביבות כרובית

לביבות של סבתא. מה צריך:

  • 3 תפו"א בינוניים קלופים
  • 1 בצל בינוני
  • 2 כפות קמח
  • 1 ביצה
  • מלחפלפל
  • אמא שלי מוסיפה גם קישוא קטן

ההכנה:

מבקשים מסבא שייגרר את תפוחי האדמה והבצל על פומפייה בצד הדק. שמים בקערה חצי שעה ומוצים נוזלים מיותרים. אין צורך לסחוט. מוסיפים ביצה אחת, מלח ופלפל שחור. לא להתקמצן על הפלפל. מערבבים, ועם כף ניצוק לביבה ארוכה ודקה לתוך שמן חם מאוד. הופכים פעם אחת. מוכן אחרי 5-7 דק'. נכון פשוט?

מה צריך למורכבות יותר:

  • 2 תפו"א בינוניים קלופים
  • 1 קישוא בינוני עד גדול קלוף
  • 1 בצל
  • ½ כוס כרישה קצוצה
  • 1 גזר
  • 1 בטטה בינונית קלופה
  • 3 ביצים
  • ½ כוס קמח
  • מלחפלפל
  • נשדרג עם תפוח עץ ירוק (סמית) או עם פירה תפו"א ובטטה

אחרי שלבשנו את הסינר:

נגרר את כל הירקות בפומפייה בעובי שונה, אני מעדיף הכול בצד הגס יותר, אפילו את הבצל. מצד שני, כרגיל אצלי, למי שיש מג'ימיקס, התברך. יותר קל. תעשו עם הדיסק בעל החורים הגדולים. עבור ילדים, אני ממליץ בחום לעשות פירה מתפו"א אחד וחצי בטטה ולהוסיף לתערובת. זה יותר חלק ונעים לאכילה, כמו פנקייק. לערבב היטב, לטגן ויאללה לחגיגה.

*טיפ כללי: הירקות, בעיקר התפו"א והקישואים ממשיכים להוציא נוזלים עד הטיגון. אפשר ורצוי לנקז נוזלים מיותרים בקערה במקום לערבב, או עם כף למזוג מעט על הלביבות בטיגון.

לביבות ים תיכוני

  • 1 חציל בינוני
  • 250 גר' גבינה בולגרית מלוחה
  • 2 תפו"א בינוניים פלוס
  • ½ כוס בצל ירוק קצוץ דק עם החלק הלבן
  • ½ כוס כרישה קצוצה
  • 2 ביצים
  • 25 גר' סומסום
  • קורט מלחפלפל כי הגבינה מלוחה ויש בחצילים

עדיין עם הסינר:

נגרר את החציל בפומפייה גסה, נפזר מלח מעל ונערבב בעדינות. ניתן לזה לנוח כשעתיים, נוציא ונסנן את הנוזלים. אפשר גם לחתוך את החציל לקוביות קטנות, (נפזר מלח, וניתן לזה שעתיים לנוח, נסנן את החצילים מהנוזלים…). נגרר את הבולגרית בפומפייה הגסה, נמשיך עם התפו"א ונסחוט קצת את המים העודפים שלהם, ונערבב הכול יחד. נטגן ובתאבון.

*****

הארות והערות, סיפורים, פידבקים, טוקבקים, יתקבלו בשמחה ואף יפורסמו. אשמח אם תרשמו כמנויים, וספרו לחברים…

»

  1. טליה הגיב:

    הבלוג הזה הוא תענוג.
    תודה על מתכוני הלביבות שנקראים שוים לגמרי.ינוסו במטבחי בקרוב…

    אני נמנעת מהגבה,בד"כ,אז רק שתדע שאני כאן,קוראת הכל ונהנית מאוד מהרוב.והרוב,כידוע,קובע…

  2. פנינהט הגיב:

    אני מכינה לביבות עד היום כמו המתכון המקורי של סבתא שלך, רק שמאמא שלי למדתי שבמקום קמח רגיל מוסיפים קמח תפוחי אדמה, שנותן קריספיות נוספת ללביבות. תנסה לא תתחרט.
    בפסח אני תמיד קונה 2 שקיות נוספות של קמח תפוח"א ושמה במקפיא ומשתמשת ללביבות כל השנה

  3. lelakektatut הגיב:

    אהבתי את הגרסה עם החציל 🙂
    חג שמח ♥

מה דעתכם?

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s