מרק עוף בלי אבקת מרק עוף! כן, יש כזה דבר. בערך אלפי שנים יש כזה דבר לפני האבקה. מרק מושלם ואתם יכולים לקלקל את המושלמות עם שקדי מרק, קניידלע, לוקשיין, או הכל יחד 🙂

יאללה לעסק. ככה נקנה:

  • חלקי עוף: 2 כנפיים, 2 גרונות, פולקע וכו'. מה שיש ועם העור
  • 2 קישואים גדולים שלמים או חתוכים גס
  • 3-4 בצלים קטנים
  • 4 גזרים גדולים שלמים או חתוכים גס, או כוס גזר גמדי (טרי, לא קפוא)
  • 3 גבעולי סלרי שלמים
  • ½ צרור שמיר
  • ½ צרור פטרוזיליה
  • מלח (בלי פלפל)
  • אופציה: שורש סלרי, שורש פטרוזיליה

כך נכין:

נחצה את הבצלים,  נמלא מים בסיר עד לגובה שלושה רבעים, ופנימה לכל המרכיבים. נרתיח ונוריד את הקצף כל הזמן. נבשל שעתיים בהרתחה בינונית, נבדוק מליחות, ונוסיף מעט מים אם יש אידוי גדול מדי. שעתיים והמרק מוכן.

בבישול המרק יראה מעט עכור, לא לדאוג. אחרי לילה במקרר שני דברים יקרו, השומן יעלה מעלה ויתמצק, והעכירות תשקע. את השומן אפשר להוריד עם כף, ואת המרק לסנן בזהירות. מגישים לכל אחד עם הירקות שהוא אוהב. בשבילי רק גזר. תודה.

פשוט, לא? כל המרקים בעולם שניים לו 🙂

בתאבון והצלחה

מרק העוף. בהכנה ובהגשה


אהבתם? שתפו עם החברים בפייסבוק

»

  1. ענבר הגיב:

    אהבתי מאד…..אין כמו מרק עוף ובאמת באמת המרק עוף של אמא שלי שהוא צלול ביותר……גם אני אוהבת את הגזר

  2. […] מה שטעים לכם. אצלי זה רץ עם שניצל, ואפילו קניידלך למרק עוף, אחד קר בצלחת, בלי המרק, כמו קלופס, במיוחד זה עם הבצל […]

  3. […] 28 ספטמבר 2011 … Posted by זיו on 28 בספטמבר 2011 in מתכונים, אוכל ושתייה and tagged Chicken soup, גזר, ירקות, … כאן בדיוק נרשמים לבלוג, פעם אחת ויחידה עם האימייל.מתוך מתכון למרק עוף אמיתי של סבתא | אני נגד. ככה. הבלוג של זיו. להמשך קריאה […]

מה דעתכם?

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s