מ'לשות, אני לא גבר מושלם, בעל מושלם, או אבא מושלם. יש דברים שאני מפשל בהם, יש דברים שאני לא אמור לעשות, ויש דברים שאני לא טוב בהם. אני לא אישה. נשים יודעות הכל, ונניח כי אם כבד להן להחזיק מקדחה, אין הרי קשר לעובדה כי הן יודעות לקדוח, במשולמות. אז אני לא אישה, לא יודע הכל, ולא טוב בכל מכל, לו עשני אישה….שיעשה כבר אישה כוסית, כנראה רצוי בלונדינית אבל אני לא סגור על זה, שמעתי שלהן ממש קל יותר, (דגש על שמעתי). המציאות כואבת נורא או בשפת התשעים של המאה הקודמת Reality bites. מצד אחר, אתם חייבים להודות שהתבגרתי כי אני מכיר בחסרונותיי הרבים מספור, ואכן, כן כן, סופרים לי את כל חסרונותיי, כולם כולם, כל יום, בעיקר לפני השינה, כי זה זמן ההקשבה המרבי שלי, רגע לפני השינה. אני בטוח כי מתי מעט מהגברים הקוראים הנאמנים והמפחדים להגיב לי, מזדהים עמוקות עם הספירה הזו, ואילו הנשים חושבות לעצמן כי אולי הן פספסו יום בספירה השבוע, כי הבעל היה מאושר כבר יומיים ברציפות, וסקס לא היה זמין. נושא לחקירה, למה הוא מאושר?!
נניח אני, לא יודע לגהץ. לא יודע לטאטא. לא יודע לנקות כלים ברמת הניקיון שהאחת דורשת. לא יודע לעשות ספונג'ה. לא יודע לתלות כביסה. לא יודע לקפל כביסה. אני לא יודע לקחת את הנעליים למקום שלהם. אני לא יודע לסדר את השולחן שלי. לא יודע להגיע בלי הכוונה של מישהו ברחוב. לא יודע לדחות סיפוקים. על כל הדברים שאני לא יודע לעשות יש לי פתרון, ככה אני, עם פתרונות. נקודה. יש תחליף למנקה בשכר שתעשה את מה שאני לא יודע? אין, וטוב שכך. את לא רוצה מנקה? תנקי את אם את כל כך טובה בזה, בטח שיותר טובה ממני. למה הצורך הבלתי נגמר ללמד אותי?! הרי אני לא אלמד, ואת תתעצבני, ואני שוב לא אלמד, אז למה לבזבז אנרגיה לחינם??!!! אני לא אלמד!! תביני כבר, אני גבר, לא יודע הכל, מוגבל. מוגבל! קונה בכסף את מה שאני לא יודע ולא מנסה לעשות בכוח. יש כאלו, אצלנו הגברים, שיודעים מעולה לתקן רכבים או מכונות כביסה נניח. יש כאלו שיודעים מצוין לתקן מחשבים ויש כאלו שיודעים מעולה לבשל, עם כל הסירים והכלים בבית. יש כאלו שיודעים להיות בוב הבנאי, ויש כמה כאלו בינינו, כמו חברי הקצין הכחול היקר שלי, שיודע לעשות הכל. גם הקצין הלבן היקר שלי, יודע למעשה. אבל שניהם גברים, אז נוריד מהם את הכל, ונגיד שיודעים לעשות כמעט הכל.
מצד שני, זו אזהרה ברורה גם לך. את חייבת להבין שאני כבר הבנתי שאת לא יודעת הכל, ויש מכשירים בבית שבאמת עדיף לך לשאול לפני שאת מפעילה. למברגה חשמלית יש כמה עוצמות ומטרה לכל עוצמה, זה לא סתם כתוב שם, ועוצמה חמש לא תמיד טובה כי היא הכי חזקה. לא כל הנשים קודחות ומשפצות בתים כמו בטלוויזיה. צריך לדעת איזה מקדח מתאים, ואיפה הפרפר לסגירה. גם הבורג חשוב. צריך לדעת איך לחבר כבלים ברכב, ולא כל דבר טוב להסביר בטלפון.
נקח לדוגמה את ר. היקרה, ונספר כי פעם היא לא ידעה לבשל, וזה לגיטימי לגמרי. קיבלה שיעורים פרטיים בבישול, ובהוראות התבשיל שלב ראשון, כתוב היה לטגן בצל. אז היא קילפה את הבצל וטיגנה אותו בשלמותו, עגול ויפה. כמובן שאחרי שעה לא קרה הרבה לבצל כמתכוון בתבשיל, והיא צודקת לגמרי. לא היה כתוב בצל קצוץ, והקצין הכחול כבר אז היה אשם, כי הוא לא אמר לה! מקרה נוסף ידוע בעברה, זה הניסיון לאפות עוגה בתבנית קפיצית. עיקרון הקפיץ שבתבנית אומר שצריך לסגור אותו על התחתית לפני שמביאים לקרביה את התכולה של העוגה. העיקרון הזה לא היה כתוב בשום מקום, ואי לכך, תכולה של עוגה שלמה, בחושה, מצאה את דרכה לשיש ולרצפה. נחשו לבד מי היה אשם, כבר אז אשם? היו עוד אינסידנטים עם השנים, וקצר מילון אבן שושן השלם מלתאר אותם. הנוהג הכללי שרווח שם בבית, ואצלינו שמכירים את ר. היה אל תשתמשי בכלים שאת לא מכירה ואל תפעילי מכשירים חשמליים בלי מבוגר אחראי, מפקח. המשך לנוהג הוא שהקצין אשם. שקוף.
נוהל המכשירים החזיק מעמד יופי, אבל בדיוק ממש לפני כמה ימים, רצתה להשתעשע אלת הגורל והזעם, ושלחה את מרפי לביקור אצל ר. ר. הייתה כשעה לפני חתונה משפחתית חשובה ומיוחדת. עשתה הכל נכון, ומדדה קנתה שמלה אצל מעצבת, חודשים מראש, אחת מיני רבות כמובן, עד שמצאה את שחיפשה. בהתכוננות לאירוע, ועם הרצון הענק והאוהב להגיע בזמן לאירוע החליטה ר. לגהץ קלות את השמלה, ורק בנקודה מסוימת שנראתה לה מקומטת. (במאמר מוסגר אציין כי הקצין הכחול שאני מכיר מקרוב כבר למעלה מעשרים ושש שנה, מעולם לא איחר, ולא יודע לאחר, עד שהוא פגש את ר. אבל הנוהל אומר כי הוא אשם). אז המגהץ יצא מקופסתו, חובר לחשמל, "ורק שמתי אותו על השמלה והשמלה נשאבה למגהץ ונהיה לי חור כזה גדול בשמלה!!!". ככה זה כשפועלים בניגוד לנהלים. רגע לפני שיא הלחץ וההיסטריה, כי הרי השמלה אמורה להופיע עוד שעה קלה באירוע, החליט הקצין הכחול להודיע לר. כי הוא מתעכב כמה דקות בדרך הביתה. הוא אחראי ומודיע מראש, לא כמוני שמודיע מאוחר מדי. אז בלחץ וההיסטריה של החור באירוע, והמעצבת שלא יודעת מה לעשות עכשיו, עם ר. שלא יודעת מה לעשות עכשיו, טסה ר. לעזריאלי לקנות בדחיפות שמלה חדשה, אפילו לא של מעצבת. הקצין היקר שלי לא ענה לה בטלפון, וחטף בראש כי כבר שעה הוא לא זמין (בערך עשר דקות מהשיחה שהוא מאחר עד תקרית המגהץ) ושוב חטף בראש הוא אשם שהיא עשתה חור בשמלה, כי לפי ההיגיון המופשט של ר., הקצין אמור היה להגיע בזמן ולגהץ לה את השמלה!! אפילו היא כבר הפנימה שהיא לא אחראית עם מוצרי חשמל בבית!!! וכמו כל ר. גם היא לא מקשיבה אפילו לא לעצמה, כי היא הרי יודעת לעשות הכל. אז הוא אשם שהיא שברה נוהל קרב. אני המלצתי לשים את כל מכשירי החשמל מאחורי ארון נעול, הקצין אמר שקל יותר לשים את ר. בארון הנעול כשהוא לא בבית. הוא יחטוף על זה. לסיומו של הסיפור ואחרי לחץ משפחתי רב ודמעות לא מעטות, האירוע עבר בשלום והקצין עדיין אשם.
אני מבקש מכל הנשים ללמוד לקח חשוב מהמקרה המוזר של גברת ר. אחרי עשר שנות נישואין, אנחנו כבר יודעים שאתן לא יודעות הכל, אז תעשי טובה, ותנקי, אני אבשל. אז נסכם לנו שאני לא מושלם, גבר הרי, והקצין תמיד אשם.
תמונת החור בשמלה לפניכם! ותודה לאחותה היקרה של ר.
********** קליק על גוגל+ או שתף וזה מפורסם אצלכם ************
הארות והערות, סיפורים, פידבקים, טוקבקים, יתקבלו בשמחה ואף יפורסמו. אשמח אם תרשמו כמנויים, וספרו לחברים…
Related articles
- טיול קצר בגראנד בזאר, איסנטנבול (colaholic1972.wordpress.com)
מכיוון שאני מכירה את הנפשות הפועלות זה מצחיק בטירוף .. אפשר לכתוב על מעלליה של גב' ר' בלי סוף היא תמיד מספקת את הסחורה.. וכמו שאומרים תמונה אחת שווה אלף מילים חחחח…….
תמונה אחת לא מספיקה :))))
נראה שמדובר באשת חייל.אשמח להכיר אותה.
אתם הגברים חייבים להבין שהאישה עושה המון דברים במקביל ולכן קורות תקלות בניגוד לגבר שעושה…. אבל בכל פעם דבר אחד.
מי שעושה גם טועה .
אנחנו לומדים מטעויות אחרי הפעם הראשונה ולא מנסים שוב 😉
[…] * הפרק הקודם […]