את אהבתי הבלתי מדידה לקציצות אתם כבר מכירים. הכל הולך אצלי, חוץ מגונדי. שילובים משובחים בעיני לקציצות זה טחון חזה עוף, פרגיות, חזה הודו, והודו אדום. כל מיקס יהיה משובח אם כי בצבע אחר. היכן שיש הודו, התערובת תהיה אפורה לאחר ההכנה. מצד שני יש כמובן קציצות מבשר וכבש. בבית אנחנו לא מכיני כבש, זה יותר מדי קבב, אבל בשר מכינים גם מכינים. בדיוק הבשר של הבולונז. גם כאן אני ממליץ לשלב, בעיקר בקר טחון טרי והודו אדום.

בשביל המתכון לקציצות והתמונות אתם תקליקו כאן. עכשיו מגיע סוד הרוטב, זה שעושה את המנה למריחה ומבוסמת שרק ממתינה לה בבעבוע קליל לאיזו חלה טרייה שתעביר לה ניגוב רציני. קציצות לרוטב עגבניות (או נניח רוטב פטריות, שיש לי משובח אם רק תבקשו), עושים בשתי צורות, אני לא יכול להעיד כי אחת עדיפה על האחרת. יש שינוי קל בטעם ואתם תמצאו את מה שמתאים לכם טוב ממני. אפשר להכין את הרוטב עם כמות נוספת של כוס מים, שיהיה דומה למרק, ואז נזרוק פנימה, בעדינות, את הקציצות העגולות אחת ליד רעותה, קציצות לא מטוגנות. אופציה שנייה אומרת לטגן את הקציצות כרגיל, ואז להוסיף לרוטב. בשני המקרים נחכה עד שיצופו מעלה, בערך 40 דק'.

הנה רוטב העגבניות. מה צריך:

  • בצל אחד בינוני קצוץ קטן
  • שתי קופסאות 380 גר' עגבניות מרוסקות בלי תוספות
  • רסק עגבניות קטן
  • שתי שיני שום
  • 3 עלי דפנה
  • 4-5 גרגירי פלפל אנגלי
  • מלחפלפל
  • קורט סוכר
  • אופציות: עגבניה גדולה קצוצה בינוני מינוס, גזר קצוץ קטן
  • שיפור שלי: כף מייפל אמיתי, אבל גם סילאן יהיה טוב (וזה כבר לא קלאסיקה…)

ההכנה:

נשקף את הבצל, נוסיף את השום, חצי דקה ערבוב (השום נשרף מהר), נוסיף את העגבניות המרוסקות, תבלינים, כוס מים ונערבב היטב. לאחר הרתחה קלה נוסיף את רסק העגבניות, והרוטב מוכן לקציצות. אם זה בסיר עמוק או סוטאז', נזרוק פנימה את הקציצות ונחכה כ-40 דק' עד שיהיו מוכנות. הבישול בהרתחה בשביל לאדות את המים. הרוטב צריך להיות סמיך למחצה וקצת יותר.

תהנו מהתמונה.


קציצות עוף ברוטב עגבניות - קלאסיקה

********** קליק על גוגל+ או שתף וזה מפורסם אצלכם ************
הארות והערות, סיפורים, פידבקים, טוקבקים, יתקבלו בשמחה ואף יפורסמו. אשמח אם תרשמו כמנויים, וספרו לחברים…

»

  1. נוי הגיב:

    נשמע טוב – לכמה קציצות הרוטב מתאים?

מה דעתכם?

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s