Ingredients for Chili con Carne

Image via Wikipedia

מהמטבחים המועדפים אצלי, למקסיקני יש מקום של כבוד. אוכל פשוט של בשר, שעועית וטורטיות. זה אף פעם לא רע במיוחד כשמתחילים עם נאצ'וס מוקרמים וגוואקמולי. צ'ילי קון קרנה (Chili Con Carne) זה הפייבוריט מהמטבח הזה. עם נאצ'וס, טורטיות מגולגלות או מטוגנות, לא ממש חשוב. זה הולך מעולה בקיץ, עם בירה קרה ליד, וצר לי מהבירה של בלייזר, כאן אני מעדיף קורונה. פעם הגשתי צ'ילי בקעריות לחם עגול ביריד אוכל כלשהו. היה חם, לח וטעים. אין בזה הרבה עבודה אז אל תתעצלו. זה אוכל מנחם לחברים 🙂

מה נקנה:

  • 2 כוסות שעועית אדומה מושרית לילה עם כפית סודה לשתיה.
  • 2-3 בצלים גדולים קצוצים
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1/2 קילו בשר טרי טחון1 קופסא גדולה 800 גר' של עגבניות טריות מרוסקות או קוביות (אפשר 3-4 עגבניות רגילות קלופות קצוצות)
  • 1 קופסא קטנה רסק עגבניות
  • 6 – 10 פלפלים צ'ילי חריפים קטנים מיובשים או טריים מטוגנים (הסבר אח"כ), או כפית מחוקה של פלפל צ'ילי טחון
  • 1 פלפל אדום גדול קצוץ לקוביות קטנות
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית פפריקה אפשר טיפה יותר.
  • חצי כפית קינמון
  • מלח פלפל
  • בירה קורונה (כוס אחת)
  • 50 גר' שוקולד מריר, אחוז גבוה מ-70, עדיף.

לעסק:

נזהיב את הבצל בשמן זית. נוסיף את הבשר הטחון ונטגן (8-10 דק') ונערבב היטב שלא ייווצרו גושים (שהבשר יהיה כמו פירורים לרוטב בולונז).

נרכיב את הסיר עם המרכיבים בסדר הבא: פלפלים חריפים. לטגן דקה עם התערובת. נוסיף שום, לתת ערבוב לכמה שניות ואז נוסיף את הכל, חוץ מהשעועית. לערבב היטב עם 2 כוסות מים. לראות שהכל מתערבב טוב והמים מתחילים לרתוח. להוסיף את השעועית. לבשל על אש קטנה בינונית כשעתיים עד שלוש. לערבב כל כמה דק' ולבדוק מים מדי פעם שלא יישרף. נוסיף מים אם חסר בעדינות שיישאר סמיך ולא מרקי.

השיפור האלוהי:

כוס בירה קורונה נוסיף מייד אחרי שמורידים לאש נמוכה לבישול הארוך. בסוף הבישול נזרוק פנימה את השוקולד חתוך לקוביות ונערבב היטב עד שיימס לתוך התבשיל (אפשר פחות מחמישים גר')

ככה נכין את הפלפלים: נזכור כי אלו צ'ילי טריים או פלפלים חריפים רגילים: לקטום את הראש. לחרוץ עם סכין ולהוציא את הגרעינים. לטגן 3-4 דק' בשמן ולהוסיף לתבשיל. אם רוצים יותר חריף אז לשמור את הזרעים ולטגן גם אותם. בזרעים זה כל החריפות!

בכל אופן, בשבת הקרובה, אמצע אוגוסט, יהיה כזה, אולי, לחברים. אני אעלה תמונות מעשה תבשילי 🙂 

אני לא יודע לצלם אוכל ברמה מספקת אז הנה מהרשת


****************************************

הארות והערות, סיפורים, פידבקים, טוקבקים, יתקבלו בשמחה ואף יפורסמו. אשמח אם תרשמו, ואל תשכחו להפיץ ולספר לחברים…

מה דעתכם?

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s