בלינצ'ס תמיד היו משהו מיוחד אצל אמא שלי. כשהייתה נוחתת עליה הרוח, היינו מרוויחים ובגדול. ערימה של עלי בלינצ'ס נחו על צלחת במטבח, מכוסים במגבת לחה. תריסר היו נעלמים בעודם עירומים ללא מלית….

הפינוק היה בלינצ'ס מטוגן במלית של כבד קצוץ ופירה, ברוטב פטריות. פינוק. אבא שלי תמיד ביקש בלינצ'ס עם גבינה מתוקה. עד היום הוא מבקש, ורק אם מגיע לו אני חושב שהוא מקבל. דורש בדיקה. בכל אופן פעם בהיותי נער צעיר, נסענו באחת השבתות עם חברים לטייל בדיזינגוף, אני חושב. הייתה רשת של בלינצ'סים וישבנו לאכול שם. אני לא זוכר מה אכלתי, אבל אני זוכר היטב את זוג הבלינצ'סים המוקרמים שהגיעו בצלחת רותחת, אך יצאה מהתנור. פעם ראשונה שראיתי מול העיניים את המושג מוקרם. מתכונים נוספים: עוגת גבינה סניקרס, תפ"וא עם ערמונים בשמנת, בואיקוס קוטג'. אם הגעתם לכאן ותרצו לקרוא את הפרקים לא! רק סקס. תקליקו

אז לשבועות,  ולמען ההיסטוריה של אבא שלי, שחייב צימוקים אחרת זה לא בלינצ'ס, ואמא שלי מעדכנת ומוסיפה כי הגבינה חייבת להיות טוב טעם (כן, האחת, של פעם, שהייתה עטופה בנייר, ויש לי עליה שלל סיפורים). הנה בלינצ'סים במלית גבינה מתוקה ועוד כמה רעיונות:

נרוץ לקניות:

החומרים
לתריסר בלינצ`סים:

  • 2 ביצים טרופות
  • 1 כוס קמח רגיל
  • 1 כף סוכר
  • 1 כוס חלב
  • 1 שקית סוכר וניל
  • ¼ כוס שמן (לא זית)
  • קורט מלח
  • אופציה חלופית: תערובת מוכנה של אוסם למשל או מימון או שתמליצו אתם מניסיונכם.

למלית גבינה:

  • 500 גר' גבינה לבנה 9% או גבינת טוב טעם
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית מחוקה קינמון
  • 100 גר' צימוקים שחורים
  • 2 כפות גרידת לימון (או תפוז)

אופציות למלית:

  • 150 גר' חלבה שוקולד או וניל
  • 2 כפות קונפיטורת משמש
  • ½ כוס פירות יער קפואים
  • 1 כוס תפוח עץ חתוך לקוביות קטנות, מטוגנים בחמאה

נפשיל שרוולים:

בלינצ'ס: נערבב הכל במטרפה ידנית לתערובת חלקה. ניתן לתערובת לנוח עשר דקות, ונכין את העלים. כפית חמאה או שמן או מרגרינה על מחבת חם, חצי מצקת של תערובת. בתנועה מעגלית נשטח יפה על המחבת. כאשר הצבע הפנימי משתנה והבועות מפסיקות להופיע, העלה מוכן לצד ב'. נהפוך אותו לעשר שניות ונוציא. לא חובה להפוך. אחרי שני העלים הראשונים כבר תדעו איך.

המלית: נערבב הכל יחד ונמלא חצי עלה בלינצ'ס בגובה של עד ס"מ. נגלגל ונשים בצד. אפשר לקפל קצוות כמו עטיפה או כמו עלי גפן. מצאתי שרטוט יפה של משתתפת יקרה בפורום אוכל Yנט. תראו גם בלינק הזה, תמונות והסברים יפים.

בלינצ'ס מבון אפטיט

הסברים בתמונות. תודה לגברת קישוט מפורום אוכל Yנט

תמונה לשרטוט, מהבלוג של טל'ס קוקינג


את הבלינצ'ס המוכנים, נטגן בשמן מכל הצדדים או שנאפה בתנור חם מאוד, 220, כחמש דק'. בהגשה נבזוק מעל אבקת סוכר, רוטב שוקולד לבן או מריר, פירות יער, קקאו, מה שבא לכם.

לגבי האופציות: נערבב עם המלית.

לגבי תמונות: אחרי שהתבאסתי נורא מכל התמונות המוצלחות של בלוגים אחרים, בלוגרים ובלוגריות בעיקר, הבנתי שאין לי את היכולת לצלם כהלכה. אני אנסה הערב, אבל בינתיים תהנו מזה.

בלינצ'ס מתפוז 🙂 לינק בתמונה

חזרה לעמוד הראשי בבלוג ומשם לעמוד המתכונים

****

אהבתם? נראה טעים? תנו לחברים להינות, שתפו בפייסבוק

»

  1. מ. הגיב:

    נקרא ונראה נפלא! משלוחה יתקבל בברכה… למי יש סבלנות להכין?
    חג שמח לך איש יקר

  2. עדנה הגיב:

    הכי הכי אוהבת בלינצס עם כל מילוי….עדיף מתוק
    אצלינו (האוסטרים…) קוראים לזה "פלצ'נקס ובד"כ רק עם ריבה ואבק סוכר לקינוח.
    יאאאאמי….

  3. אחותך(הקטנה) הגיב:

    נראה בדיוק כמו של אמא.
    סחתיין על המצגת 🙂

  4. אמירה הגיב:

    יופי של פוסט, נשמר ויבוצע!

  5. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    הכנתי את הבלינצ'ס בשבועות ויצא פשוט מדהים! מאוד מאוד טעים.. הבלינצ'ס אוורירי והמלית מאוד טעימה. כולם נהנו. תודה רבה!

  6. אחותך (הגדולה) הגיב:

    כל הכבוד! רק אתה יכול ליצור תרשים בניה ….

מה דעתכם?

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s