אי שם לפני חמש שנים, אמצע שנת 2006, חגגתי עם שותפים במסעדה משובחת בארה"ב. לקינוח המליצו לי על עוגת גבינה סניקרס, מאושיות הבית. למה לא? עוד בעודי שם בניכר האמריקאי, התחננתי בפורום דאז שיעזרו לי לשחזר את המתכון של העוגה. היו לי כיוונים כללים מהמסעדה, כי אין הביישן למד. פיית העוגיות והעוגות, פיירי, שחזרה את המתכון האלוהי הזה, והנה הוא כאן עבורכם לשבועות. זו עוגה מדהימה שתפיל חללים רבים בקרב הפולניות שבמשפחה. היא לא קלה להכנה, אבל המחמאות והחמיצות של החותנת שוות הכל. האחת שלי הכינה כבר פעמיים והזמנתי שידור חוזר לשבועות. בלי קשר יש לכם לינק לבלוג של פיירי, עם התמונות המדהימות ביותר שקיימות, והיא הצלמת!! יש לה ידיים יוצאות דופן באפייה, ואני אשאל שוב, למרות שהיא לא אוהבת, מתי כבר תגיע הקונדיטוריה?!

* מתכון כוכב לשבועות זה בלינצ'ס. בדיוק כאן

מסתבר כי קארמה בא לבקר אותי היום, ופיירי (ענבל) פרסמה בבלוג שלה בתפוז, שלל עוגות לשבועות כולל העוגה הנ"ל עם הסיפור הזה בדיוק!!! אתם חייבים לכם ביקור אצלה.

הנה הרשומה המקורית כפי שהיא פרסמה בפורום מתכונים באתר מטעמים:

קלתית ביסקוויט קרמל-בוטנים

בלילה של עוגת גבינה עם חתיכות קטנות של סניקרס

וציפוי טעיםםם של גנאש שוקולד וקרמל עם חתיכות בוטנים

עוגת גבינה סניקרס

פשוט משובח… ללקק את האצבעות

עוגת גבינה סניקרס

החומרים:

לקלתית קרמל-בוטנים:

  • 150 גר' עוגיות "לוטוס" בטעם קרמל (ניתן לרכוש עוגיות כאלו בחבילה רגילה ללא העטיפות האישיות. אפשר להשתמש גם בפתי בר)
  • 1 כף סוכר חום בהיר דמררה (או ½ כף אבקת נוגט)
  • 60 גר' בוטנים שלמים טבעיים לא מלוחים, קלופים
  • 80 גר' חמאה

למלית:

  • 900 גר' גבינת שמנת (אפשר גם סימפוניה)
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה (לשמור הכמות הנותרת לגנאש)
  • 160 גר' סוכר
  • 5 ביצים בינוניות, בטמפרטורת החדר
  • 2 כפיות תמצית וניל אמיתית
  • ½ 3 חטיפי סניקרס, 60 גר' כ"א (לשמור החצי הנותר לקישוט)
  • 2 כפות קורנפלור

לגנאש שוקולד-קרמל:

  • 80 גר' סוכר
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה ( ½ הגביע שנותר)
  • 80 גר' שוקולד חלב
  • 120 גר' שוקולד מריר
  • 25 גר' חמאה
  • 80 גר' בוטנים טבעיים לא מלוחים, קלופים וקצוצים

לקישוט:

  • ½ חטיף סניקרס שנותר מהמלית

כלים:

  • תבנית טבעתית מתפרקת 24 ס"מ

אופן ההכנה:

לקלתית קרמל-בוטנים:

מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות. מרפדים תחתית ודפנות התבנית בנייר אפייה.שמים הביסקוויטים במעבד מזון ומעבדים לפירורים דקים יחד עם הסוכר החום. מוסיפים הבוטנים ומעבדים בקצרה כדי שיישארו מהם חתיכות גסות. ממיסים את החמאה ומוסיפים לתערובת הפירורים. מערבבים עד שכל הפירורים לחים. מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים אותה על התחתית ועל כמה ס"מ מהדפנות. אופים למשך כ-15 דקות עד שהקלתית מתחילה להזהיב, נותנים להצטנן.

למלית:

בקערת מערבל מקציפים גבינות שמנת יחד עם שמנת מתוקה וסוכר במשך דקות ספורות. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, מקציפים אחרי כל ביצה רק עד שנבלעת בתערובת. מוסיפים תמצית וניל. חותכים את חטיפי הסניקרס לקוביות קטנות ומערבבים עם הקורנפלור. מקפלים בעדינות לתערובת העוגה. יוצקים את הבלילה לתוך הקלתית האפויה, ומחזירים לתנור למשך כשעה ורבע עד שעה וחצי, עד שהעוגה מתייצבת אך עדיין רכה במרכזה. נותנים לעוגה להצטנן לחלוטין ומעבירים לקירור.

לגנאש שוקולד-קרמל:

ממיסים סוכר בסיר קטן בעל תחתית עבה עד לקבלת קרמל יפה ללא גושים. יוצקים את השמנת המתוקה אל הקרמל בזרם דק תוך ערבוב רצוף – זהירות מן האדים. מערבבים לנוזל חלק. מרתיחים יחד ומבשלים כך למשך מספר דקות. בקערה חסינת חום או סיר נוסף שמים את שני סוגי השוקולד ואת החמאה. יוצקים על השוקולד את רוטב הקרמל, ומערבבים לגנאש חלק. נותנים להצטנן. מוסיפים לגנאש את הבוטנים הקצוצים, מערבבים ויוצקים על גבי העוגה הקרה. מקשטים מניחים את מחצית חטיף הסניקרס הנותר לקישוט.


זה הכי אמיתי שיש

עוד תמונה מהוללת של פיירי

*****

באמת תמנעו מהחברים שלכם את העונג? שתפו, תשמחו אותי בחג. אפש גם קליק על הכוכב למעלה זה כמו לייק!

»

  1. מה אומר ומה אגיד, פעמיים ביום העוגה המופלאה הזו למול עיניי- זה לחלוטין אומר שהיא חייבת להיות גם למול עיניי בלייב, קרי: אני הולכת להכינה.
    תודה לך, תודה לענבל ששלחה אותי אליך ו… ואנחנו עוד נתראה.🙂

  2. מאת pimpf:

    הגעתי לכאן דרך הבלוג של ענבל🙂
    יש לי שאלה לגבי הקישוט- מה הן המקלות שוקולד ששמת על העוגה?
    נראית מעולה! ואהבתי גם את תוספת העטיפה…

    תודה על התשובה

    • מאת זיו:

      הכל זה מעשה ידי ענבל. היא הגאון. יש מקלות שוקולד לקנות בכל חנות מתמחה. אני הבאתי קופסה מבלגיה, רק במקרה.

  3. מאת pimpf:

    יופי, אחפש, תודה רבה רבה!🙂

  4. בהחלט עוגה מושחתת! נראית לפנים🙂

  5. מאת יפעת:

    אם מכינים בתבנית 26 מה צריך להוסיף יותר בחומרים?

  6. […] שראיתי מול העיניים את המושג מוקרם. מתכונים נוספים: עוגת גבינה סניקרס, תפ"וא עם ערמונים בשמנת, בואיקוס […]

  7. מאת קארין:

    היי באיזה תבנית השתמשת? דבר נוסף, איך הצלחת להדביק את הביסוויקטים עד סוף העוגה?

    • מאת זיו:

      תבנית 26 רגילה לגמרי. את הביסקוויטים אפשר להרטיב טיפה עם ליקר או חלב. העוגה עם הרבה נוזלים אז לא תהיה בעיה.

מה דעתכם?

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s