סורבה מקייטרינג וילה גארדן

הקיץ מגיע, והדיאטה בהרצה חזקה וארוכה. מה יותר טוב מקצת סורבה Sorbet, ביתי לבריזה קיצית? סורבה אפשר להכין עם מכונת גלידה ביתית פשוטה או בלי שום מכונה אבל הרבה יותר עבודה. בכל מקרה נכין את הבסיס כך, וזה עבור משתתפי הסדנא של איה, סדנת ניקוי רעלים. יש גם הסברים לסורבה פוסט סדנא.

מה צריך:

  • 1 כוס מיץ תפוחים טרי (כן, זה שעושים במסחטת המיצים הקשים) ובשבוע הרביעי אני חושב שמותר פירות יער טריים, אז כוס פירות יער טריים מרוסקים בבלנדר
  • 1 צרור נענע קצוץ קטן
  • 1 כוס תה ירוק או פירות יער או תה הניקוי של הסדנא
  • אופציה: 2 כפות אגבה Agave, מהולות היטב בחצי כוס מים חמים
  • אופציה אחרת: להחליף את התפוח בלימון ויש סורבה לימון-נענע-תה

ההכנה הארוכה:

נחלוט את הנענע הקצוצה בשתי כוסות מים למשך 2-3 דקות (אפשר להוסיף קצת לימון סחוט). נערבב את כל התכולה יחד בקערה (תפוחים + נענע + מי חליטה של הנענע + תה). נעביר לפריזר למשך שעה אחת. נוציא, ונערבב היטב את התכולה הקרה, ייתכן כי יש כבר קרום דק של קרח. בכל אופן אם יש קרח, נשבור ונרסק אותו. חשוב מאוד. נכניס שוב חזרה לפריזר לעוד שעה. נחזור על הפעולה הקודמת ונחזיר לפריזר לעוד שעתיים. פעם אחרונה ששוברים את הקרח ומערבבים היטב. יהיו בועות קטנות וזה מצויין. נחזיר לפריזר עד לשימוש. חצי שעה בחוץ לפני האכילה. בשביל התחכום והנוחות, בפעם האחרונה שערבבתם את הסורבה, תעבירו את התכולה לכוסות פלסטיק רגילות ואז תקפיאו שוב. זה כמו מנת סורבה אחת.

ההכנה הפשוטה:

תכניסו את התכולה למכונת גלידה ביתית לפי ההוראות.

פוסט סדנא:

נכין שתי מנות של סירופ ביחס 1:2 ז'ותמרת, כוס סוכר על שתי כוסות מים (סה"כ 4 כוסות מים, 2 כוסות סוכר), בגלל הסוכר, זה פוסט סדנא. נרסק בבלנדר את הפירות שאנחנו אוהבים (מלון, אבטיח, משמש!, דובדבנים, פירות יער, מנגו, אננס, שסק, ענבים, רק לא בננה (בננה זה לא אוכל לכן מותר להגיד איכס). בשביל המבוגרים מומלץ להוסיף חצי כוס וודקה או יותר. נכים כמו מקודם. נענע תוסיף המון גם כאן.

בהצלחה ובתאבון!

****

אהבתם? קליק על אהבתי למעלה=לייק, ופייסבוק לשתף עם החברים

מה דעתכם?

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s