פעם, בזמנים שהייתי ילד, אי שם בסוף השבעים ככה אמצע השמונים, יצאנו ללא מעט פיקניקים, בעיקר באזור מבצר אנטיפטרוס שבראש העין. אני לא אשכח את שיפודי הודו אדום (שווארמה) ואת הסטייקים עין, העגולים והקפואים. איפשהו עם הזמן הופיע הסטייק עוף (עוף קפוא שלם מנוסר לפרוסות), נקניקיות וקבבים מוכנים מהסופר. ככה היה. אבא שלי היה מופקד על האש, תמיד הוא. הוא היה מתחיל עם חצי בצל ושמן, וזה קיים בכל מנגל ישראלי באשר הוא בעולם, עובר לפרוסות בצל על האש ואז לבשר.

המנגל הרציני הראשון היה משהו מנירוסטה או פח מגולוון עבה מאוד, כבד עוד יותר, שעשו לו חברים בתעשייה האווירית. כלי העבודה שלו הסתכמו בסכין מטבח משוננת עם ידית אדומה, לדעתי היא קיימת עד היום, בה הוא היה חורץ את הקבבים באמצע ההכנה, הופך על המנגל, שיהיו מוכנים מבפנים. גם השיפודים היו נחרצים שיתבשלו מבפנים. גם הסטייקים עברו טיפול דומה. ככה היה. ממנו קיבלתי את הכיף לעמוד ליד המנגל, אבל למדתי עם השנים לא לחרוץ שיתבשל מבפנים🙂

אז החיים השתנו קצת. היום אין מנגל בלי פרגיות על האש. השיפוד המלך הנדרש בכל אירוע מנגל עד ברביקיו. למי שעדיין לא הבין, פרגיות, זה כרעיים בלי עצמות. לוקחים לכם 60-70 ₪ לקילו. תקנו כרעיים ברבע מחיר ותפרקו בבית. מצד שני, אצל מאזן בטירה, הקצב המהולל והחבר היקר שלי, תמצאו פרגיות טריות במחיר של 46 ₪ לקילו, אפילו כבר מתובלות. אז לעסק עם מתכון לפרגיות על האש:

מה צריך:

  • 2 קילו סטייקים פרגיות או שיפודי פרגיות

משרה (מרינדה) ראשונה:

  • כוס מיץ לימון סחוט טרי עם התוכן של הלימון
  • ½ 1 כוס יין לבן
  • חצי כוס דבש
  • 2 כפיות טימין
  • 1 כפית רוזמרין
  • 1 מלח

משרה שניה:

  • 1 כוס מים או מיץ תפוז או אננס
  • חצי כוס סילאן
  • ¼ כוס סויה
  • ¼ כוס בלסמי

לילדים:

  • 2 כוסות קולה רגילה בלבד
  • ½ כוס קטשופ

ההכנה:

נו, מה יש להגיד? תערבבו היטב, ותשרו 3 שעות. יאללה למנגל!

מה זה מושך (במלעיל)? הנה בלינק. חובה לפחמיסטים, רק בלי קוביות דלק לבנות !!! התמונה מבלוג האוכל המופלא של מוטי. לינק משמאל.


אהבתם? שתפרו עם החברים בפייסבוק

»

  1. מאת רננות:

    איך באת לי כל כך בזמן – תודה רבה ממש ממש
    בשמחה בחרתי במרינדה הראשונה
    ליום העצמאות הקרוב הפרגיות כבר נקנו .

  2. מאת אלין:

    אני מוחה! כתבת חצי כוס קטשופ לילדים ושכחת: כוס מלאה קטשופ – למבוגרים.. איך אפשר בלי קטשופ??למה רק לילדים מגיע??

  3. איזה מלך …בקושי ברון ..בואנה תביא ביס

  4. מאת מתכונים:

    היי זיו, המשרה השניה פשוט טעיממההההה! תודה.

    • מאת זיו:

      אחלה, אכן אהובה אצלינו

      • מאת שלי:

        אפשר להכין בתנור ? ואם כן מה זמן? הופכים באמצע? אשמח להבהרות. תודה

        • מאת זיו:

          חופשי בתנור. פיירקס, רוטב, 25 דק' בערך בתנור מחומם לחום 220. תוציאי דוגמית ותחליטי האם מוכן לטעמך או עוד קצת. אפשר גם בשקית קוקי בחום 160 ל-45 דק'. יש לי עוד מתכון לפרגיות בחלב קוקוס, פטריות ובצל מטוגן. אין צורך להפוך.

  5. מאת שלי:

    תודה על התגובה המהירה , אכין בקוקי , אוהבת בשקיות קוקי שומר על העסיסיות. וכל דבר שמכינה בהן יוצא מוצלח. (אפילו שזה אולי נשמע קצת מיושן)
    ועוד משהו…. למה אין אפשרות להחזיר לך חיוך ?? איפה האייקוונים ??

מה דעתכם?

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s