אין קניידלאך אחרים ולא יהיו. אם תטעמו לא תזכרו מה היה לפני. אלו הקניידלאך בנצ'מארק לקניידלאך (Benchmark). מהיום שנולדתי אני מכיר את הקניידלאך של סבתא, אלו עם המלית בצל מטוגן וקינמון. היו גם כאלו בלי מלית, כי יש אנשים קצת מוזרים בעולם ש"לא אוהבים". המלית קיבלה את השם שבכותרת, נשומה (נשמה). תראו כמה השמות יפים ומלאים עומק ומשמעות באידיש. קניידלה עם נשמה, לא כזה רגיל, אלא כזה שעשו אותו עם מחשבה על הסועדים ויד של סבתא, אהבה ונשמה. אלו מהזן היצוק יותר, הקשה והמאסיבי.

אני לא זוכר אם אכלנו את הקניידלאך כל השנה או רק בראש השנה ופסח. אני זוכר היטב שהקניידלאך הרגילים היו עגולים, ואלו עם הנשמה היו מאורכים. קל להבדיל. תמיד אכלנו קניידלאך במרק עוף צח, מעוף, כמו שעושים מרק לא איסטנט, בלי אבקת מרק. אמא שלי כבר גדלה להיות סבתא לארבעה, ומכינה בדיוק מופלא את אותם הקניידלאך, ואת אותו המרק. היורש שלי מכור לקניידלאך שלה וכל שבוע, כמעט, עושים לו במיוחד. את הנשמה הוא עדיין לא למד לאכול, אבל מחר הכל ישתנה. ממחר הוא מתמכר.

הנה לכם שני מתכונים לקניידלאך. אחד של סבתא שלי עם המלית, והשני של חמותי, נטעמים
רכים יותר ואוריריים מאוד.

של סבתא שלי – כך נקנה:

  • 3 ביצים מופרדות
  • 3 כפות שמן
  • 2 כוסות    קמח מצה
  • מלחפלפל
  • ½ כוס מים קרים

למלית נשמה:

  • 1 בצל גדול מטוגן
  • ½ כפית קינמון
  • 1 חלמון בלי קרום
  • ½ כפית סוכר
  • 1 כף קמח מצה

להכנה:

נעביר מטרפת יד בנמרצות על החלבונים (נקציף…). נערבב את השמן עם החלמונים, ואת התערובת נערבב עם החלבונים. נוסיף קמח מצה ומים ונערבב היטב. מלחפלפל ונשאיר בערך 20 דק' בחוץ. נכדרר ונבשל 7-8 דק' במים רותחים מומלחים קלות.

המלית: נערבב הכל יחד. נכדרר את הבסיס, נעשה גומחה קטנה שמספיקה לחצי כפית עד כפית, נעטוף ונבשל. בדיוק כמו קובה.

של חמותי: הקניות

  • 2 כוסות מים רתוחים עם שתי כפות שמן
  • בצל קטן מגורר דק
  • 3 ביצים טרופות
  • ½ 1 קמח מצה
  • מלחפלפל
  • ½ כפית סוכר

לעבודה:

נערבב את המים והקמח מצה. נוסיף את הבצל ונערבב שוב. נוסיף את הביצים, מלחפלפל וסוכר. שעתיים במקרר, נכדרר, ונבשל בהרתחה כ-6-7 דק'.

אין על האוכל של סבתא. אוי הגעגועים…..😦

מרק עוף וקניידלאך מפסח שעבר

חג שמח! קליק על פייסבוק וזה אצלכם לחברים

»

  1. מאת אחותך (הגדולה):

    (לא הבנתי את הכותרת שרשמת על חמותך).

    אז סבתא הייתה מכינה קיניידלאך רק בראש השנה ופסח (אני בטח לא זוכרת) אבל זה מה שאמא סיפרה…

    אני אוהבת את שני הסוגים כי לשניהם יש טעם מיוחד אבל אני מתחרה עם הנסיך שלי (היורש) מי יטעם לפני כולם את הקניידלאך כל שישי ואין מה לעשות הוא לוקח בגדול!

  2. מאת נורית:

    עכשיו באים? (-;
    שלי כבר מוכנים.
    בכל מקרה הכנתי מקמח מצה מלא, לבקשת הקהל.
    אז תובנות (אם יהיו…. יתכן וילך לפח) – אעדכן אותך.

    חג שמח!

  3. […] מרק מושלם ואתם יכולים לקלקל את המושלמות עם שקדי מרק, קניידלע, לוקשיין, או הכל […]

  4. […] חריין טוב הולך עם גפילטע כמובן, כבד קצוץ, מצות, בשר, עוף…….נו, מה שטעים לכם. אצלי זה רץ עם שניצל, ואפילו קניידלך למרק עוף, אחד קר בצלחת, בלי המרק, כמו קלופס, במיוחד זה עם הבצל והקינמון של אמא שלי (לינק). […]

מה דעתכם?

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s