אלו הקציצות של דודה רינה. מהסוג שאני לא מבין למה אוכלים רק בליל הסדר, או נניח פסח. מה רע בזה כל השנה? שווה כל ביס.

שופינג:

  • ½ 1 קילו כרשה, זה בערך 4-5 גבעולים גדולים
  • ½ קילו עוף טחון או הודו אדום
  • 1 תפו"א גדול.
  • 2 ביצים
  • ½ כוס קמח מצה או 2/3 פירורי לחם
  • מלחפלפל

לעבודה:

נחרוץ את הכרישה בגסות ולנקות היטב מחול. לחתוך ליחידות של 5-8 ס"מ. נבשל יחד עם התפו"א הקלוף כחצי שעה עד לריכוך. נוציא ונסחוט מים עודפים. נעביר את המבושל והעוף דרך מטחנת בשר למעט גבעול אחד של כרישה, אותו נקצוץ קטן עם סכין חדה מאוד.

בקערה גדולה נשים את הבשר הטחון והעיסה עם הכרישה הקצוצה. מלחפלפל לטעם. ביצים וקמח מצה. נערבב היטב. להכין כדורים בגודל בין כדור פינג פונג לקלמנטינה. לתת קווץ' מלמעלה שהקציצה תהיה פחוסה מעט.

טיגון: בשמן רגיל כמו קציצות רגילות. להפוף בעדינות.

אפיה: תבנית משומנת. להניח במרווחים. 25 דק' על חום 200

קציצות פראסה

התמונה מהסדר של אמש ע"י א.


****************************************

הארות והערות, סיפורים, פידבקים, טוקבקים, יתקבלו בשמחה ואף יפורסמו. אשמח אם תרשמו, ואל תשכחו להפיץ ולספר לחברים…

»

  1. מ. הגיב:

    תודה וחג שמח!

מה דעתכם?

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s