לגלילות חזה עוף, יענו שניצל, התוודעתי לראשונה לפני שנים כבר לא מעטות, על ידי רונית, מפורום אוכל ותיק. הבסיס המופיע כאן, למעשה זה המתכון המקורי שלה, עליו כבר נוסו ואריאציות שונות ומשונות. אחרי אימון או שניים גלו שאין בעיה להכין לפי טעמכם האישי. הטריק די פשוט אם כי ההכנה ארוכה, הרבה פצ'קריי. הנה שלושת השלבים הבסיסיים הנדרשים לזה, ומכינים בבוקר עבור אותו הערב. זו מנה ראשונה נהדרת, ואפילו כעיקרית, אם יש מספר מצומצם של אורחים. תתפרעו בהגשה 🙂

  1. פרוסות דקות של חזה עוף לא גדול, נניח רבע פרפר פרוס דק לשניים או שלוש פרוסות
  2. אחרי שנגלגל נעטוף היטב בניילון נצמד ולפריז'ר לשעתיים עד שלוש
  3. נוציא מהניילון ונגלגל מייד בביצה טרופה (תערובת ביצה בהמשך), ותערובת הציפוי. נשים בתבנית ולמקרר לעוד כמה שעות, רצוי לילה. הפעם מקרר ולא פריז'ר

עכשיו בהרחבה. מה נקנה:

  • 1 קילו שניצלים דקים דקים
  • 300 גר' פיסטוקים קלופים
  • 3+1 ביצים
  • 1 כף חרדל רגיל ללא גרגירים
  • 1 בצל גדול קצוץ קטן
  • סלסלת פטריות שמפניון ואפשר לשלב עם פטריות אחרות
  • 100 גר' של אגוזי מלך, פקאנים, בוטנים, קשיו: כל תערובת שאתם אוהבים, אפילו תמרים, דבלים. הכל הולך.
  • בזיליקום או נענע
  • קמח מצה דק שיתאים לפסח ולשאר השנה. כמובן שפירורי לחם (גריסיני עדיף), אם אתם לא בכשרות
  • מלחפלפל
  • אופציה: פרוסות דקות של חזה אווז מעושן או חזה בקר מעושן – יחס של פרוסה לגלילה בערך 15-20

לרוטב:

  • 2 כפות ריבת הדרים
  • זסט של שני תפוזים ולימון אחד
  • חצי כוס יין לבן
  • 2 כפות דבש
  • חצי כפית קינמון

רוטב נוסף:

  • כוס יין אדום
  • חצי כוס גרנדין (תרכיז רימונים)
  • 2 כפות סילאן
  • קורט קינמון
  • קורט הל

כלי עבודה:

  • סכין חדה מאוד
  • ניילון נצמד
  • הרבה קערות, אחת רחבה ושטוחה

נפשיל שרוולים:

  • נכין את המלית של האגוזים והפטריות (הערה חשובה: אפשר להכין רק אגוזים או רק פטריות, פשוט תגדילו כמויות): נזהיב את הבצל עם הרבה שמן, נוסיף את הפטריות קצוצות קטן, נערבב היטב דקותיים נוספות וזה מוכן. בינתיים נטחן את תערובת האגוזים טחינה גסה. נקצוץ בזיליקום טרי לכדי שתי כפות (או נענע). נוסיף חלמון אחד (תשמרו את החלבון), קורט מלח ונערבב את הכל יחד לכדי מלית אחידה. נשים בצד.
  • קדימה לגלילות. נפרוס ניילון נצמד, נשים במרכזו פרוסת שניצל בינונית, ובקצה אחד נשים כפית גדושה של מלית ונשטח קצת לאורך השניצל. נגלגל כמו סיגר. נעטוף היטב בניילון ונסובב את הקצוות כמו סוכרייה, שייראה מהודק היטב, בצורת גליל.
    • אופציה ראשונה: לפרוס שני עלי בזיליקום ועל זה את המלית
    • אופציה שנייה: על כל פרוסת שניצל נפרוס פרוסה של נקניק מעושן, על זה את המלית. אפשר לשלב בין מה שטעים לכם
  • נכניס את "הסוכריות" למקפיא לשעתיים-שלוש
  • נטחן את הפיסטוקים הקלופים טחינה בינונית עד דקה. נוסיף חצי כוס קמח מצה וכפית פלפל שחור. נערבב היטב
  • נוציא מהמקפיא, ונטרוף שלוש ביצים ועוד חלמון אחד, יחד עם חרדל. שוס היסטרי זה כף סילאן לבלילה הזו
  • נוציא בזהירות כל גלילה מהניילון ונגלגל במהירות בבלילה. נצפה בפיסטוקים ונשים במגש השטוח.
  • נכניס למעמקי המקרר לשלוש עד ארבע שעות.
  • נטגן בשמן עמוק חם מאוד, כחמש דק', ממש ישירות מהמקרר.

נבשל על אש נמוכה כל כל מרכיבי הרוטב כשש-שבע דקות. הנה כמה תמונות מהגשות שונות. בהצלחה וחג שמח!!

בהגשה מרכזית עם רוטב תפוזים

 

בהגשה אישית עם חזה בקר

 

בהגשה באחד החגים עם רוטב פירות יער וקוביות מנגו

גלילות עוף בהגשה

****************************************

הארות והערות, סיפורים, פידבקים, טוקבקים, יתקבלו בשמחה ואף יפורסמו. אשמח אם תרשמו, ואל תשכחו להפיץ ולספר לחברים…

»

  1. אפרת הגיב:

    נראה מצוין, נראה לך שאפשר לאפות בתנור במקום לטגן?

  2. נירה הגיב:

    אהבתי, אימצתי וינוסה במהלך הפסח. נראה נפלא ובטח טעים.

    תודה

מה דעתכם?

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s