מתכון לא מסובך לריבת בצל שנשמרת זמן ארוך במקרר. מומלץ להכין כמות גדולה. הולך כמעט עם כל דבר, ואם יש ממש הרבה אז זה יופי כבסיס למרינדה לשיפודי פרגיות או כרעיים בתנור.

כך נקנה:

  • 6 בצלים לבנים גדולים קצוצים בינוני
  • 5 כפות סוכר חום
  • כוס יין אדום (לא לקצץ בזה) או יותר
  • ¼ כוס בלסמי – חובה
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפיות פלפל שחור לא להחליף בלבן ואפשר כפית אחת
  • 2 כפות דבש
  • קורט טימין או רוזמרין
  • אופציה: חצי כוס צימוקים קטנים

נפשיל שרוולים:

נאדה את הבצלים ברבע כוס שמן 10 דק'. לערבב כל הזמן שלא יחרכו אפילו טיפה. ממש שקופים. להתחיל על אש גבוהה ואז להוריד לבינוני. נוסיף את הסוכר ונגביר את האש. נערבב כל הזמן. הסוכר יימס ויתחיל להתקרמל. אז נוסיף את כל המרכיבים האחרים תוך כדי בחישה תמידית. לתת לזה רתיחה קטנה ולהוריד אש לבינונית מינוס. אחרי 20 דק' עד חצי שעה זה מוכן, אבל ממש מומלץ לתת לזה להתבשל על אש קטנה כשעה וחצי עד שעתיים, מכסה סגור. לא להוסיף מים! מקסימום כף של יין אדום. זה טוב לאכילה אחרי לילה מנוחה במקרר.

מייד בסיום הבישול נעביר את הריבה הרותחת לצנצנת זכוכית נקייה, לא חובה מעוקרת. נמלא ונסגור במכסה, נהפוך את הצנצנת על הראש לרבע שעה וזהו. מי שרוצה לעקר את הצנצנת מוזמן לעשות כך: שמים בצנצנת שליש כוס מים רותחים וסוגרים מייד במכסה לחמש דק. פותחים ושופכים את המים וממלאים מייד בריבה.

יש משפוחה מורחבת וחברים שנשבעים בריבה הזו יחד עם פטה כבד עוף.

אם אהבתם נסו גם עוד מתכון לכבד קצוץ מהולל ופרוסות צלי בקר עם פטריות

חג שמח 🙂


ריבת בצל ביתית

התמונה מכאן

**********

בתאבון אם אהבתם ספרו לי ושתפו בבקשה בקליק אחד עם החברים 🙂

»

  1. […] ליד הכבד, חרדל משובח, ריבת בצל, חזרת, טוסטים, בריוש, […]

  2. nir הגיב:

    רק 5 כפות סוכר ?
    יצא כמו בצל מאודה ( מאוד טעים) אבל ממש לא מזכיר ריבה,
    במתכון שממנו נלקחה התמונה , משתמשים בכוס סוכר ל 6 בצלים…

  3. רותם הגיב:

    הוספתי בכפית תיון (אם ככה קוראים לדבר הזה שאפשר להוציא אחרי שנותן לתבשיל/תה את הטעם) כדורי פלפל אנגלי. יצא מעולה! תודה

  4. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    מעולה

מה דעתכם?

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s