זה הולך יופי עם ריבת בצל ביתית. מחר מתכון לריבה. לפטה (pâté) המהולל הזה התוודעתי אצל משי, בביקור רב משתתפים אצל הוריה בקדיתא. הנה שיחזור שלו שנוסה בהצלחה יתרה פעמים רבות, יעידו המשפוחה שנהנית. מי שרוצה אני מכין תבניות של חצי קילו עד קילו למכירה 🙂

המתכון הזה עבור תבנית מוכנה של אינגליש קייק, בערך שני קילו. ההכנה היא לפחות יום לפני ההגשה. מחזיק במקרר ארבעה חמישה ימים לפחות….אם נשאר……המתכון עתיר "בריאות" אבל הרי לא אוכלים קילו מזה, מקסימום חמישים עד מאה גר'. אז יחסית זה סביל, במיוחד שזה חג המצות. כמובן שאפר להוריד בכמויות החמאה, אבל חייבים להוסיף לפחות 100 גר', בשביל שהפטה יתמצק היטב.

מה נקנה:

  • 4 בצלים גדולים
  • קילו כבדי עוף נקיים. הבהירים יותר הם שומניים יותר ועל כן עסיסים יותר
  • חצי כוס ברנדי
  • 2 כפות דבש או סילאן – לא חובה
  • 2 כפות בלסמי
  • מלחפלפל
  • 5-6 ביצים קשות (3 לחצי קילו כבד)
  • 200 גר' חמאה או מחמאה לפי כשרותכם
  • 200 גר' פיסטוק מקולף

נפשיל שרוולים:

את הבצלים נפרוס לחצאי טבעות עד חצי ס"מ עובי או פשוט נקצוץ בינוני. אני אוהב לשלב בין השניים. נשקף עד הזהבה קלה עם שליש כוס שמן, לא יותר. נפזר באופן שווה מעל את הכבדים, אחרי שתי דקות נהפות את הכבדים, נבזוק מלח ופלפל שחור (בנדיבות עם הפלפל), ונטגן עוד שלוש ארבע דקות. נהפוך שוב, וניתן לזה טיגון ארוך יותר של חמש עד שבע דקות. נוסיף את הבלסמי, דקה ונמזוג מעל את הדבש, נחכה קצת, ונוסיף את הברנדי. אחרי עשר דקות על אש בינונית מינוס הכבדים מוכנים.

נעביר לפוד פרוססור, את הכבדים וחצי מהבצל, נפעיל עד לממרח נימוח, ונוסיף את הביצים, אחת אחת. נוסיף את החמאה, ולאחר הרכבה מלאה של הכל נוסיף מחצית מהפיסטוקים, עד לטחינה גסה שלהם (אם הפטה מרגיש לכם קשה מדי לאחר החמאה, תוסיפו עוד בצל מטוגן לתהליך). את שאר הפיסטוקים נטחן דק למחרת, ממש לפני ההגשה, לקישוט.

נרפד תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה גדול או ניילון נצמד, שגולש הרבה מעבר למידות התבנית. נמלא את התבנית בפטה, ננער קלות, אפילו מומלץ לדפוק בעדינות את התבנית על השישי בשביל להוציא אוויר כלוא. נעטוף עם הניילון שנשאר, ונכניס למקרר למגירת הירקות ליום שלם. בהגשה אפשר לבזוק מעל את הפיסטוקים הטחונים. תהיו יצירתיים 🙂

חג חירות נפלא וטעים

כמה תמונות שמצאתי….



פטה שהוגש לאירוע בופה



אהבתם? אנא שתפו עם החברים בפייסבוק.

Related articles

 

»

  1. […] משפוחה מורחבת וחברים שנשבעים בריבה הזו יחד עם פטה כבד עוף. חג […]

  2. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    גנבתי, מודה באשמה גם את הפאטה וגם את ריבת הבצל נראה ונשמע נפלא.
    ינוסה מתישהו בפסח וידווח

    תודה
    איניגו

  3. […] וסלט כבדים קצוץ גס. כבדים בערמונים כבר שיתפתי איתכם, גם פטה כבדים. אין כאן הרבה תחכום או סוד משפחתי לכבד קצוץ. ככה סבתי […]

מה דעתכם?

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s