מתכון לא חדש, די ותיק אצלי. ראיתי את אהרוני מכין משהו כזה באחת התוכניות שלו, ולקחתי משם את הבסיס. עכשיו זה מתכון שונה לגמרי. בכל אופן טיפ מאמא שלי לשוקי עוף! אם שוקי העוף "נפתחים" בבישול, אזי העוף היה זקן. תרביצו לקצב שמכר לכם עוף זקן כזה.

מה צריך:

  • 10-12 שוקי עוף מנוקים בלי הראש (או 2 לכל סועד)
  • סלסלה אחת של פטריות שמפיניון טריות שטופות היטב. להוסיף מייד לאחר החזרת השוקיים אחרי הטיגון לסיר.
  • 2-3 שיני שום כתושות
  • 10-15 בצלי שאלוט קלופים
  • 1 כף עלי טימין
  • 3 עלי מרווה לאוהבים, אני לא אוהב
  • 1 כף גי'נג'ר טרי קצוץ
  • 5 כפות שמן זית או 50 גר' חמאה
  • 250 גר' ערמונים קלופים משומרים עדיף (בואקום)
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 1 כף דבש
  • 2 כוסות יין אדום יבש או יותר
  • 2 כפות סוכר חום
  • כפית קינמון
  • מלחפלפל שחור גרוס
  • לקישוט: תלתלי בצל ירוק

אופן הכנה:

אני מוריד את הראש לשוקי העוף בשביל היופי ושיהיה פחות שומן. אפשר בהגשה לעטוף ככה כל ראש שוק בנייר כסף.

משחימים מעט את העוף בשמן זית או החמאה ומוציאים. לאותו שמן מכניסים את השום, ג'ינג'ר, מרווה, תימין, קינמון, מלחפלפל ומטגנים יחד כמה עד 2 דק', מחזירים את העוף לסיר לערבוב קל.

בקערה נפרדת מערבבים את שאר החומרים בשביל הרוטב (בלי היין). מוסיפים את נוזלי הרוטב לסיר כולל היין והערמונים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים יחד כ-שעתיים וחצי עד שלוש שעות, בערך על אש קטנה. עד לצמצום חצי מהיין לפחות.

שאלוט – קולפים בעדינות ומכינים בסיר נפרד 20 גר' חמאה מומסת או 4 כפות שמן זית. להוסיף את השאלוטים ולערבב היטב כמה דק' על אש גבוהה עד לצריבה קלה של השאלוט. להוריד לאש נמוכה ולכסות את הסיר עם נייר אפיה באופן כזה שהנייר ממש נוגע בשאלוט. בלי מכסה. אחרי 25 דק' לכבות ולהוריד את הנייר.

15 דעה לפני ההגשה או גמר הבישול מוסיפים את השאלוטים לתבשיל.

מוציאים את התבשיל לכלי, ומניחים עליו את תלתלי הבצל הירוק.

איך מכינים תלתלי בצל ירוק: חותכים לרצועות דקות (ז'וליין), שמים אותם בקערה עם מי קרח. 20 דק' יש תלתלים.

הנה הצלחת רגע לפני שההרכבה הסתיימה. ויש אחרון להגשה


שוקי עוף בערמונים בהגשה


אהבתם? שתפו עם החברים בפייסבוק

Related articles

»

  1. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    מתכון מהמם!!!! אחד הטובים רק חבל שלא יכלתי להכין לאורחים שלי 🙂

  2. יצא טעים תודה 🙂

  3. Jude הגיב:

    אלוף שכמותך. מתכון ישן שאני חוזרת עליו שוב ושוב.
    שנה טובה.

מה דעתכם?

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s