"לא בא לי מרק השבוע. תעשה משהו אחר", האחת אמרה. לקחתי מה שהיה במקרר והוספתי רק בצל ירוק ענקי מזן ספרדי לפי האריזה. מגיעים שניים ארוזים יחדיו. העיקרון הוא פשוט, לצמצם קמח, לצמצם שמן, והרבה ירקות. יאללה לעבודה.
מה צריך:
- 1 ראש כרובית בינוני
- 2 גזרים קלופים חתוכים לחצאי טבעות דקות
- 3 תפו"א בינוניים מגוררים גס
- 1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות קטנות
- 2 קישואים בינוניים מגוררים, אפשר עם קליפה
- 1 בצל ירוק גדול, ספרדי (או כארבעה רגילים כולל הלבן)
- 1 בצל רגיל קצוץ
- 4 ביצים
- ½ כוס קמח תופח
- 3+3 כפות שמן זית
- 30 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
- ½ 1 קופסאות קוטג'
- 100 גר' בערך גבינה צהובה מגוררת (שאריות לפיצה)
- מלח
- חצי כפית שטוחה פלפל לבן
- שומשום לקישוט
אופציות, שלא היו לי או שנפסלו על ידי האחת, שלא אוהבת:
- ½ כוס אפונה קפואה או משימורים
- ½ כוס גרגירי תירס
- חצי כוס דלעת חתוכה לקוביות קטנות
- 1 סלסלת פטריות שמפניון קצוצים בינוני
- גבינות קשות מגוררות לפי הטעם שלכם, אפילו מהזן המריח מאוד
- גביע שמנת לבישול, או אשל או לבן או משהו דומה.
- 4 שיני שום כתוש
- חצי כוס פלפל אדום קצוץ קטן
- 1 קופסת טונה
כך נכין:
נבשל את הכרובית כרבע שעה, נסנן ונקצוץ בסכין בתוך הסיר. נקצוץ את הבצל הירוק ונפריד את החלק הלבן עד תחילת הירוק מהעלים הירוקים. נשקף בשלוש כפות שמן זית את הבצל הרגיל (היבש) ואת הלבן של הירוק, עד הזהבה קלה מאוד. נערבב את כל השאר יחד, היטב, בערך 6-8 דק' עירבוב. נמזוג לפיירקס, נבזוק מעט שומשום מעל, ויאללה לתנור בחום 150 כשעה ורבע. תבדקו צבע לקראת שעה. זה מוכן ביציאה מהתנור.
את המנה של היום לא צילמתי, היא הוגשה עם טחינה משומשום מלא. אני אוהב לאכול עם לימון טרי סחוט מעל.
בהצלחה ובתאבון
****************************************
הארות והערות, סיפורים, פידבקים, טוקבקים, יתקבלו בשמחה ואף יפורסמו. אשמח אם תרשמו, ואל תשכחו להפיץ ולספר לחברים…
[…] מחאת הקוטג' נשמעים קצת רחוקים להם ביומיים האחרונים ואך ורק בגלל […]
יופי של פשטידה ! בתמונה של מקרוב מה אני רואה סומסום? רעיון נפלא. תודה רבה על המתכון !
בתאבון. שמחתי לשמוע 🙂