הפעם ללא קישורים גרידא. זה מתכון די ותיק. אני משחזר ממכרות פורום אוכל Yנט. באופן כללי זה ממולאים רגילים, וממולאים מבלשים הרבה פעמים לפי הרגש. יש כמה המלצות ושיפורים

מה צריך למלית:

  • חצי קילו בשר טחון, תמיד עדיף טרי
  • כוס אורז יבש רגיל מושרה שעה במים, אם כי אורז בסמתי ממש משפר את המלית
  • 4 פרוסות לחם טרי מושרה, סחוט ומפורר
  • ½ צרור פטרוזיליה
  • ¼ צרור נענע
  • תבלינים – כמון, כורכום, פפריקה, פלפל שחור, קטשופ, חרדל, תבלין גריל למי שאין את כל השאר

אילו ירקות למילוי? פלפלים כמובן, עגבניות, קישואים שמנים וקצרים-בינוניים, תפו"א, חצילים שונים, כרוב לבן, בצל גדול, בטטה שמנה ולא גדולה, פלפלים ירוקים חריפים (הארוכים, לא הצרים להחמצה)

מה צריך לרוטב:

  • 1 קופסה של עגבניות מרוסקות קלופות בערך 250-300 גר'
  • 1 קופסה של כאלה אבל עם תיבול שום
  • 1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • שליש כוס שמן זית
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • בזיליקום, רוזמרין
  • מלחפלפל
  • 3-4 עלי דפנה
  • 1 כף קטשופ, לא חובה
  • 2 כפות חרדל, עדיף דיז'ון – אפילו הילדים לא שמים לב
  • 1/3 כוס יין אדום – מומלץ מאוד. משדרג יופי את הממולאים

ההכנה:

מלית: לערבב הכל. פשוט למדי.

הירקות: אני מכין שם בצד. מומלץ לשמור את כל התוכן של כל הירקות

  • עגבנייה או פלפל: נוריד את הראש, בפרוסה עבה שתשמש למכסה לאחר מכן. לרוקן בזהירות את העגבנייה ולנקות היטב את הפלפל
  • בצל 1: להוריד את הראש אבל בפרוסה דקה כאילו רק את הצ'ופציק של הבצל מלמעלה אבל שיהיה אפשר לראות את השכבות לא להוריד את התחתית עם השורשים. רק לנקות את השורשים היבשים. עם סכין דק להוציא בעדינות מהמרכז שכבה אחר שכבה אבל להשאיר את שתי השכבות הגדולות (החיצוניות) יחד
  • בצל 2: נשרה את הבצל במים חמים ונקלף גלד גלד עם סכין, ונמלא כל גלד בנפרד
  • פלפל חריף: להוריד את הראש ולשמור, לנקות מגרעינים
  • קישואים, תפו"א: נרוקן את התוכן שלהם עם המכשיר שמוציא את הלב של התפוח. לאחר מכן אפשר להגדיל את החור עם סכין אבל שתשאר מעטפת יפה ועבה של הירק. לתפו"א בינוני זה 3-4 חורים כאלה אחד ליד השני ואז להחליק עם סכין
  • חציל: לטגן פרוסות ארוכות ועבות (1 סמ') מכל צד עם הקליפה
  • בטטה: לקלף ולטגן דקה בדיוק מכל צד כדי שתסגר לפני השימוש במכשיר של התפוח. (אולי אפשר גם תפוח ממולא)
  • כרוב לבן: אני משרה את הכרוב בשלמותו במים חמים, ומקלף עלה אחר עלה. ממלא ואורז כמו למתנה
רוטב עגבניות: נשקף בצל קצוץ בשמן זית בסיר ממש רחב, לא עמוק מדי. אמא שלי מכינה בסיר באלומיניום העבה של אמא שלה, מתקופת הצנע של קום המדינה. נוסיף את תוכן הירקות ששמרנו בצד (רצוי לקצוץ גס), נזהיב קלות ונוסיף את העגבניות והרסק,. נמלא את המיכלים הריקים במים ונוסיף גם כן. נערבב היטב עם הבצל.

נוסיף את כל התבלינים, את הגזרים. אחרי כ 2-3 דק' על אש גבוהה נוסיף עוד כוס מים וכל הזמן נערבב היטב שלא יידבק לתחתית. להנמיך לבינונית

מלאכת ההרכבה: למלא כל ירק 2/3 גובה במלית. להניח את הירקות בסיר בעדינות ובצפיפות אחד ליד השני. את הפלפלים הארוכים לדחוף בין הירקות בעמידה. לכסות כל ירק עם הראש שלו.

חצילים: להכין קציצה ארוכה ביד שיהיה לה נפח של כדור טניס, ולעטוף היטב בשתי פרוסות חצילים מטוגנות כך שהפרוסות יעטפו את כל הקציצה(חייבת להיות מוארכת ולא עגולה אחרת זה יתפוצץ) וישאר עוד פתח עליון של 1/3 מעבר לבשר. מעין שק של חציל כאשר הפתח העליון פתוח.

להניח בעדינות בסיר (אפשר למסמר את זה עם 2 קיסמים מעץ שלא יתפרק).

להוסיף מים עד גובה הירקות, להרתיח על אש גבוהה, למזוג מהרוטב ישירות לתוך הפתח העליון של הריקות (אם יש), לכסות במכסה הירק ולהוריד לאש בינונית. אחרי 45 דק' הכל מוכן

אופצייה שנייה: להניח בתבנית ולאפות בחום 180 תחת נייר כסף או עם מכסה, כשעה פלוס.

פלפלים אדומים ממולאים

רגע לפני רוטב העגבניות והכניסה לתנור

כרוב ממולא אחרי אפייה

קישואים ממולאים

פלפל ממולא


****************************************

הארות והערות, סיפורים, פידבקים, טוקבקים, יתקבלו בשמחה ואף יפורסמו. אשמח אם תרשמו, ואל תשכחו להפיץ ולספר לחברים…


מה דעתכם?

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s