היה לי משעמם. נתקפתי בניקיון בפריז'ר, והוצאתי שקית של פול ירוק. עדיין בתוקף. הכרעיים של העוף, עבורם פיניתי מקום בפריז'ר, נשארו בחוץת עבור בתבשיל. העצלנות הכריעה אותי ולא הספקתי להכין את הכרעיים בתפוזים שרציתי. הנה מה שייצא לבסוף. תבשיל עוף מכל הבא ליד.
מה תקנו:
- 3-4 כרעיים מחולקים עם העור
- 5-6 תפו"א בינוניים לבישול או דז'ירה אדומים, קלופים חתוכים לחצאים
- ½ קילו ארטישוק ירושלמי, קלוף חתוך בינוני
- עגבנייה אחת גדולה חתוכה לקוביות גדולות
- שקית פול ירוק קפוא
- 2 בצלים גדולים פרוסים לחצאי טבעות דקות או קצוצים
- 4 שיני שום כתושות
- 3 גבעולי סלרי כולל השורש
- 4 גזרים בינוניים
- 2 כפות אריסה טוניסאית
- ירוקים של פטרוזיליה, שמיר, כוסברה ואפילו תרד אם אתם אוהבים
- 2 כוסות אורז מלא, צבעוני, שחור, אדום, פרא, בר, מה שאתם אוהבים אבל תחפשו אורז עם נוכחות. אני הלכתי על מיקס מלא צבעוני
- 4 עלי דפנה
- 5-6 גרגירי פלפל אנגלי
- מלחפלפל
כך נכין:
נבשל כמעט באופן מלא את האורז המלא עם עלי הדפנה, פלפל אנגלי ומלח. היחס הרגיל הוא 3 כוסות מים לכוס אורז מלא, פשוט תעשו חצי כוס פחות.
במקביל נשקף בצל בשליש כוס שמן, ונוסיף את כרעי העוף כשצד העור פונה מטה לטיגון ראשון. נהפוך מדי כמה דק', ונוציא כשהעוף מזהיב. נוסיף פנימה את התפו"א, ארטישוק ירושלמי ושורש הסלרי (שלם, מקולף), ונזהיב קלות. נוסיף את הגזרים, העגבנייה והסלרי. נמליח ונפלפל. נמזוג כוס מים, נוסיף את הירוקים וחצי מהפול. נסדר מעל את הכרעיים ונפזר מעליהם את שאר הפול. נמלא במים עד לכיסוי של העוף, לא יותר. הרתחה, ועוד שעה בישול בהרתחה קלה.
נסדר את האורז בתחתית כלי עמוק לאפייה בתנור, מעל נסדר את הירקות והעוף בכל סדר שתרצו, אני מעדיף קודם את הירקות בשביל צלייה של הכרעיים. נמזוג את מי בישול העוף עם הפול מעל העוף, נכסה במכסה, ויאללה לתנור 160 לעוד שעה וחצי. זה מוכן!!
כך זה נראה. בשלבים. בתאבון!! תלחצו על התמונה להגדלה
****************************************
הארות והערות, סיפורים, פידבקים, טוקבקים, יתקבלו בשמחה ואף יפורסמו. אשמח אם תרשמו, ואל תשכחו להפיץ ולספר לחברים…
Related articles
- Dampening potential (pitputim.wordpress.com)
- מוזס וסמארט משיקים את הסמארטבורגר (adhatipa.wordpress.com)
נראה מדהים. אפשר להריח את התבשיל…
תודה רבה! יום יבוא ואני אארגן מפגש טעימות לחברים בפייסבוק ובבלוג 🙂
נראה מעולה!!
בשבילי התבשיל בלי האורז, פשוט לעצור בשלב הזה ולהתענג 🙂
יום מקסים
בכיף ובהצלחה. באמת שווה ביס 🙂
טעים טעים ינוסה בשבת