Carya illinoinensis foliage and nuts

גדלים האגוזים על העץ

פקאן (Pecan), זה ללא ספק אחד העצים שאני מתכנן לגינה הגדולה שלי בבית הבא. עץ יפיפה לדעתי, עם יופי של תמורה. גם צל, גם יופי והמון טעם. בשבת ביקרתי את מאזו בטירה, ובדרך חזרה עצרתי לקנות פקאנים טריים. יצאתי עם 3 קילו די מסוננים. בבית העמדתי את הדור הצעיר ליד השיש עם שני פטישי שניצל, בגודל מתאים, והשניים הכינו את הפקאנים מחורצים ודפוקים כמו שצריך. הנאה גדולה לשניהם, להרביץ עם פטיש בלי לשמוע צעקות היסטריה מסביב. חוצמזה שזה חסך לי עבודה 🙂

מה עשיתי: פאקנים קלויים במליחות עדינה ומנה נוספת בטעם מתוק קינמון. ככה הכנתי

נקנה פקאנים שלמים, ונדפוק עליהם בפטיש שניצלים עץ, רק בשביל שהקליפה תתבקע אבל לא תפצח לגמרי את הפקאן. נכין משרה כזו:

  1. מלוחה: שתי כפות מלח גדושות מהולות במים חמים, בערך שלוש כוסות, קצת יותר
  2. מתוקה: שתי כפות סוכר חום + כפית קינמון + כפית מחוקה הל

נכין כך: נשרה את הפקאנים כשעה וחצי במשרה הרצויה. נערבב מדי פעם, יען כי הפקאנים צפים ואלו שלמעלה מתייבשים ולא מש נהנים מהמשרה. נכניס לתנור 150 מעלות לשעה בערך. אני שמתי על נייר אפייה, ומעל מזגתי כמה כפות מהמשרה. אנא וודאו כי התבנית לא נמצאית על תחתית התנור. זה יישרף. הפקאנים מוכנים לאכילה לפחות שעתיים אחרי האפייה.

בתאבון!

פקאנים לאחר אפייה

פקאנים תוצר סופי

****************************************

הארות והערות, סיפורים, פידבקים, טוקבקים, יתקבלו בשמחה ואף יפורסמו. אשמח אם תרשמו, ואל תשכחו להפיץ ולספר לחברים…


»

  1. קיצי הגיב:

    אני קונה כאלה מוכנים (אני אוהבת את המלח)
    בהזדמנות אכין לבד (:
    תודה.

  2. פנינהט הגיב:

    לבן שלי יש עץ פקאן בגינה – המוןןןןןןןןןןןן ליכלוך, גם בקייץ וגם כשכל העלים שלו נושרים

מה דעתכם?

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s