פעם, בתקופת אנו באנו ארצה, כבדי עוף היו מצרך נדיר למדי, כמו שאר הדברים. כשהייתי ילד, בבית סבתי, כבד קצוץ היה מופיע פעמיים בשנה, בחגים. אני לא ממש זוכר בין החגים. עבורי, זה אחד הטעמים המופלאים במטבח, ומוצר הגלם בין האיכותיים שיש. הקצב המהולל שלי לימד אותי לבחור מהכבדים את אלו הלבנים יותר, כי הם שומניים יותר ולא מתייבשים מהר. זו כנראה הייתה אחת הסיבות העיקריותץ שהתחלי את ניקוי הרעלים שלי. הרבה מדי מאכלים "בריאים, כאלו.

כבד עוף נמצא אצלי בכל מצב החל מפטה משובח (כם לזה יש מתכון ויעלה בעתיד), דרך המתכון הנוכחי, ועד שיפודים רגילים למדי. כבד קצוץ, וכבד קצוץ גלאט עם שמאלץ וחלמונים. מוטי העלה בבלוג שלו (בלינקיה). מתכון כזה לא מזמן, אם אני זוכר נכון. יש סלט קר של כבד עוף קצוץ גס, ובטח עוד הרבה מאוד מתכונים. אייל שני אפילו מכניס את זה לראגו בולונז שלו. כבד בקר אני לא אוהב.

הנה המתכון שכבר נעשה הרבה מאוד פעמים, ואפילו מתחמם נהדר יום למחרת.

מה צריך:

  • 1 קילו כבדים נקיים
  • 3 בצלים גדולים
  • 1 כוס יין אדום
  • שליש כוס ברנדי 777
  • 2 כפות בלסמי
  • 2 גבעולי בצל ירוק
  • 200 גר' או בערך שתי שקיות של ערמונים קלופים קצוצים גס מאוד
  • חצי כפית קינמון
  • מלחפלפל
  • שמן זית, חמאה, שמאלץ.

ההכנה:

נפרוס לחצאי טבעות דקות את הבצלים. נזהיב קלות את הבצלים בחצי עד שני שליש של כוס שמן זית. אפשר לערבב עם 50 גר' חמאה או שליש כוס שמאלץ. נוסיף מלח ופלפל לבצלים, נערבב ונסדר מעל בשכבה אחת את הכבדים. נמליח קלות את הכבדים. אחרי שתי דקות לערך, נערבב בעדינות את הכבדים והבצל, כך שכל הכבדים יהפכו צד. נבזוק מעל את הקינמון ונוסיף בלסמי, ננער את המחבת לפיזור שווה, נוסיף את הברנדי ונערבב שוב לעוד 2 דק' אבל לא יותר. נוסיף את היין האדום והערמונים. נערבב שוב, נסגור עם מכסה ונבשל על אש נמוכה עוד 7-8 דק'. זה מוכן.

אופציה אחת היא הוספה של בצל ירוק קצוץ גס לתבשיל בזמן היין האדום (בתמונה). אופציה שנייה היא הכנת תלתלים להגשה (תמונה). באחת הפעמים הכנתי את הכבדים האלו כבסיס למנה ראשונה. המנה הייתה שקיקי פילו במלית כבדים קצוצים גס וערמונים, ברוטב דבש, חרדל גרגירים ויין לבן, עם כדורי מלון בהגשה (תמונה).

כבדי עוף עם ערמונים ובצל ירוק

כבד עוף בהגשה

מקרוב. אתם מריחים?

עלה פילו ממולא כבד עוף ברוטב דבש וחרדל דיז'ון

»

  1. פפר הגיב:

    יאמייייייייי
    מקווה להשיג ערמונים.
    תודה!

    • זיו הגיב:

      יש בחצי חינם. 6 ש"ח לשקית. זה אחלה מתכון שממש מתאים גם לאורחים, אם אני יכול להעיד 🙂

      מחר יהיה סיפור על בוב הבנאי ;-)))

  2. ג'וד הגיב:

    נעלמת להמון זמן, טוב שחזרת!

  3. […] קצוץ רגיל (קלאסי?) וסלט כבדים קצוץ גס. כבדים בערמונים כבר שיתפתי איתכם, גם פטה כבדים. אין כאן הרבה תחכום או […]

מה דעתכם?

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s