צלי בקר זה די פשוט להכנה. לא כל המתכונים צריכים להיות בניחוח צרפתי. הרעיון הוא בישול הנתח בצלי ואז לפרוס ולהמשיך צלייה בתנור. יוצא משו משו. מתכון נוסף לצלי בקר ביין אדום עם תמונות

לעמוד המתכונים

מה צריך:

  • 2 ק"ג נתח בשר לצלי בתנור יפה וארוך שיהיה אפשר לפרוס אותו (צלי כתף מגיע בנתח של 1.8 – 2.5 ק"ג, אחרי שניקו אותו). אפשר גם לבקש מהקצב לקשור אותו ואח"כ נוריד את הקשירה.
  • 2-4 גזרים קלופים וחתוכים גס
  • 1 תפו"א גדול חתוך לקוביות קטנות (לא חובה)
  • 1 עגבנייה קלופה, חתוכה לרבעים וסחוטה קלות
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 גבעולי סלרי קצוץ (בערך כוס)
  • שורש סלרי חתוך לרבעים או שורש פטרוזיליה
  • 1 כוס יין אדום (או יותר) עדיף פשוט, אין טעם למשהו יקר, נניח של סגל (מספיק טוב לבישול)
  • ליטר או שניים תלוי בגודל הנתח, של ציר בשר חום. אל תתביישו להכין מקוביות OXO או דומים
  • 4 עלי דפנה
  • פלפל אנגלי
  • מלחפלפל
  • סלסלת פטריות שמפניון קטנות או פורטבלו *
  • כוס של זיתים ירוקים מגולענים (אופציה) ובצל אחד גדול פרוס לפרוסות דקות
  • אופציה: במקום ציר בשר להוסיף ליטר בירה כהה.

ההכנה:

בסיר גדול נזהיב בצל עם שמן זית וחצי חבילה חמאה. להספיג נוזלים עודפים מהנתח, נשים את הבשר בסיר וניתן לו סגירה טובה מכל הכיוונים. נוסיף את כל השאר ואת הנוזלים כמובן. רתיחה של 20 דק', ועוד שעה וחצי בישול ברתיחה עדינה.

נפסיק את הבישול, נצנן מעט עם מכסה פתוח, בערך 20 דק', ויותר זה עדיף. גם יום לפני ושהייה של לילה במקרר תעשה טוב והפריסה תהיה קלה יותר. נוציא את הנתח ונפרוס עם סכין חדה מאוד לפרוסות בעובי של חצי ס"מ. לשמור על המירקם בבקשה.

בתבנית מתכת גדולה או פיירקס או סיר ברזל שמתאים לתנור נסדר את פרוסות הבשר כמו כיכר לחם פרוס, ונמזוג מעל את תכולת הסיר. נכסה בנייר כסף או מכסה ולתנור לעוד שעה בערך בחום 120.

להגיש חם חם

* אפשר להכין את הפטריות בנפרד כמה דק' לפני ההגשה (להשחים במחבת עם חמאה ופטרוזיליה קצוצה), ולהגיש מעל הבשר.

נשאלתי רבות בימים האחרונים אזי: אל תתביישו לשחק עם המרכיבים, להוריד, להוסיף, לשנות ולגוון (אין חובה לפלפל אנגלי, ואם אין ציר בקר אז לא נורא). נניח אפשר להוסיף ערמונים קלויים חתוכים, שיני שום שלמות, ענף טימין טרי, פירות מיובשים ואפילו להרכיב מתכון אחד מכמה מתכונים אחרים. קופסה קטנה של רסק עגבניות תכהה את התבשיל לציר חום כהה.

מתכון לקוביות-נתחי בקר ביין אדום

צלי בקר בפטריות מאתר תבשיל

 אתר תבשיל


****************************************

אהבתם? קליק על פייסבוק וזה אצל החברים שלכם

»

  1. וכדי להכשיר את המתכון – במקום חמאה – להשתמש במחמאה או מרגרינה או שמן .

  2. YARA113 הגיב:

    מעורר תאבון
    ונראה משובח.

  3. אור הגיב:

    הכנתי גירסה פחות משודרגת, רק עם בצל, שום, סלרי, גזר, ו-בירה שחורה, מה שלדעתי עשה את כל הטעם המיוחד. הכנסתי לתנור לחום 150 למשך 3 שעות. יצא נהדר. הכנתי מ-כתף, חלק שמועדף אצלי . תודה על מתכון מנצח:)

  4. […] אם אהבתם נסו גם עוד מתכון לכבד קצוץ מהולל ופרוסות צלי בקר עם פטריות […]

  5. […] 30 דצמבר 2010 … צלי בקר זה די פשוט להכנה. לא כל המכונים צריכים להיות בניחוח צרפתי. הרעיון הוא חצי בישול צלי של הנתח ואז לפרוס ולהמשיך צליה בתנור. יוצא משו משו.מתוך מתכון פרוסות צלי בקר בתנור עם פטריות | אני נגד. ככה. הבלוג של זיו. להמשך קריאה […]

  6. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    וואהה
    הכנתי את המתכון של הצלי בקר בתנור
    יצא מעולה…….אתה תותח!!!

  7. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    כמה מים צריך לשים. וכמה בפעם הראשונה רתיחה 20 דקות או להוסיף עוד שעה וחצי אחרי המקרר ואחרי שפרסתי.תסביר טוב

מה דעתכם?

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s