המרק לימים קרירים יותר. מי לא אוהב מרק אפונה? הנה מתכון למרק מעושן היטב, ניסיון לשחזר את המרקים המשובחים שאכלתי רבות בהולנד.

מה צריך:

  • 2 כוסות אפונה יבשה (חצאי אפונה)
  • בצל קצוץ
  • 15 ס"מ כרישה חתוכה לחצאי טבעות דקות (חוצים לאורך ואז קוצצים לחצאי טבעות)
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים
  • 1 תפו"א קצוץ לקוביות בינוניות
  • 2 גזרים קצוצים קטן
  • 6-8 צלעות מעושנות, ספייריבס אם אתם לא שומרים כשרות, או צלעות עגל. יש בטיב טעם, ואפשר להחליף ב 500 גר' בריסקט שזה חזה בקר, עדיף כבר מבושל או מעושן כמו קורנדביף.
  • 3 נקניקיות בקר איכותיות או פרה נמוכה, גם קבאנוס יהיה משובח אבל תנסו ממעדנייה אמיתית ולאו דווקא מהאובר תעשייתי שיש בסופרים.
  • 50 גר' חמאה
  • 2 עלי דפנה
  • מלחפלפל

ההכנה:

אסכולה אחת מדברת על 10 שעות בישול בחום נמוך. לא ניסיתי, עדיין. עשר שעות נראות לי מבטיחות, אבל צריך להתחיל בבוקר. בינתיים נכים כך. נחמם 3 כפות שמן זית ועוד חמאה ונשקף את הבצל. נוסיף אפונה, נערבב כשתי דקות, ואז נוסיף כ-3 ליטר מים. נרתיח ונמשיך לבשל בהרתחה עדינה כשעה וחצי עד לפירוק מלא של האפונה. צריך לבחוש כל כמה דקות, בשביל שהאפונה לא תשקע ותיחרך. נוסיף את הצלעות או הבריסקט, ושאר הירקות והתבלינים, ונבשל עוד כחצי שעה. נוציא את הבשר, נפרק אותו מהעצמות, נקצוץ היטב, ונחזיר למרק. כאן, נוסיף עוד ליטר מים. נוסיף את הנקניקיות חתוכות לצ'אנקים של 3 ס"מ בערך, ונבשל עוד חצי שעה. תבדקו מים ותבשלו עד לסמיכות שאתם אוהבים. כרגיל, לתקן תיבול אם צריך.

זהו המרק מוכן. עכשיו יש תירוץ מושלם לשקדי מרק… אפשר לקשט בהגשה עם חצי חופן אפונה של סנפרוסט. למנה עיקרית מתאים לי משהו עם תפו"א קטנים אפויים בחמאה הולנדית.

 

מרק אפונה מעושן, יער חורפי מהבלוג הנפלא של דני ססלר


****************************************

הארות והערות, סיפורים, פידבקים, טוקבקים, יתקבלו בשמחה ואף יפורסמו. אשמח אם תרשמו, ואל תשכחו להפיץ ולספר לחברים…

»

  1. רננות הגיב:

    זה המרק שרציתי והוא נראה ונשמע מצוין .

  2. […] לקוח במקור מהבלוג של דני ססלר אבל הגיע אליי יד שנייה מהבלוג של זיו שהוא בלוג נהדר עם מתכונים מצויינים אבל גם המון הגות, […]

  3. […] לקוח במקור מהבלוג של דני ססלר אבל הגיע אליי יד שנייה מהבלוג של זיו שהוא בלוג נהדר עם מתכונים מצויינים אבל גם המון הגות, […]

  4. […] לקוח במקור מהבלוג של דני ססלר אבל הגיע אליי יד שנייה מהבלוג של זיו שהוא בלוג נהדר עם מתכונים מצויינים אבל גם המון הגות, […]

מה דעתכם?

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s