זה רץ נהדר אחרי צ'ולנט עם העוגה לקינוח, רק למי שזכר להשאיר מקום. הכמות מתאימה להרבה אורחים שבאו לצהריים.

מה צריך:

  • 1 תפוז גדול
  • 1 לימון
  • כוס פירות יער מיובשים לא מסוכרים, דומדומיות וחמוציות למשל.
  • 4 ליטר סיידר מוכן מהתרכיזים הקפואים הרגילים.
  • 6 מקלות קינמון בינוניים (10 ס"מ בערך) האורך לא קובע…….
  • אופציה: 12 שיני ציפורן שלמים

להגשה:

פרוסות תפוח עץ מיובש

ההכנה:

נחתוך שתי פרוסות עבות של התפוז, ממרכזו. ממש לחצות את התפוז לרוחבו, ומכל חצי לחתוך פרוסה עבה של ס"מ+ בערך. לאוהבי הציפורן, ננעץ את שיני הציפורן בקליפה של פרוסות התפוז. לנעוץ היטב שלא יתפרק בבישול.

נקלף רצועות ארוכות ורחבות עד כמה שניתן מקליפת הלימון, בערך ¾ לימון. נביא לרתיחה יחד את כל המרכיבים: פרוסות תפוז עם ציפורן, קליפת לימון, סיידר, ומקלות קינמון.

לאחר הרתחה להוריד את הלהבה לנמוכה, נוסיף חמוציות למשל, ונמשיך ברתיחה עדינה למשך 15 דק' נוספות.

בהגשה נוסיף פרוסת תפוח עץ מיובש לכל כוס.

סיידר חם מבישולה על מתכון שלי



****************************************

הארות והערות, סיפורים, פידבקים, טוקבקים, יתקבלו בשמחה ואף יפורסמו. אשמח אם תרשמו, ואל תשכחו להפיץ ולספר לחברים…

»

  1. מאת רננות:

    מתכון מצוין ביותר !
    ואיזו תמונה נהדרת ומקסימה .

  2. נשמע נהדר .

    היי זיו , ברשותך , שמתי קישור למתכון ולבלוג שלך בפורום רדיו איליוס – במקום האהוב עלי- פורום המטבח של איליוס .

    יסלמו אידייק

  3. אתה מוזמן לבקר באתר רדיו איליוס .
    פורום המטבח נמצא למטה
    נכנסים בדף הבית – כניסה לפורום
    http://www.iliosradio.com/

  4. נראה טעיםםםםם ומרווה
    מתה על סיידר חם בחורף
    הטשולנט בא קומפלט?🙂

מה דעתכם?

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s