זה רץ נהדר אחרי צ'ולנט עם העוגה לקינוח, רק למי שזכר להשאיר מקום. הכמות מתאימה להרבה אורחים שבאו לצהריים.
מה צריך:
- 1 תפוז גדול
- 1 לימון
- כוס פירות יער מיובשים לא מסוכרים, דומדומיות וחמוציות למשל.
- 4 ליטר סיידר מוכן מהתרכיזים הקפואים הרגילים.
- 6 מקלות קינמון בינוניים (10 ס"מ בערך) האורך לא קובע…….
- אופציה: 12 שיני ציפורן שלמים
להגשה:
פרוסות תפוח עץ מיובש
ההכנה:
נחתוך שתי פרוסות עבות של התפוז, ממרכזו. ממש לחצות את התפוז לרוחבו, ומכל חצי לחתוך פרוסה עבה של ס"מ+ בערך. לאוהבי הציפורן, ננעץ את שיני הציפורן בקליפה של פרוסות התפוז. לנעוץ היטב שלא יתפרק בבישול.
נקלף רצועות ארוכות ורחבות עד כמה שניתן מקליפת הלימון, בערך ¾ לימון. נביא לרתיחה יחד את כל המרכיבים: פרוסות תפוז עם ציפורן, קליפת לימון, סיידר, ומקלות קינמון.
לאחר הרתחה להוריד את הלהבה לנמוכה, נוסיף חמוציות למשל, ונמשיך ברתיחה עדינה למשך 15 דק' נוספות.
בהגשה נוסיף פרוסת תפוח עץ מיובש לכל כוס.
****************************************
הארות והערות, סיפורים, פידבקים, טוקבקים, יתקבלו בשמחה ואף יפורסמו. אשמח אם תרשמו, ואל תשכחו להפיץ ולספר לחברים…
Related articles
- Wassailing the old English apple tree (leggotunglei808.wordpress.com)
- Pumpkin butter cider (livindolcevita.wordpress.com)
- The Benefits of Apple Cider Vinegar (uniqueconnections.wordpress.com)
- Pub of the week: The Cider Press (bristolculture.wordpress.com)
- By Request: How to Make Hard Cider and Wine (dojorat.blogspot.com)
- Apple Cider Chicken (thesecretlifeofmrsbundt.wordpress.com)
- A bottle of cider and some crisps (blogbiscuit.wordpress.com)
מתכון מצוין ביותר !
ואיזו תמונה נהדרת ומקסימה .
נשמע נהדר .
היי זיו , ברשותך , שמתי קישור למתכון ולבלוג שלך בפורום רדיו איליוס – במקום האהוב עלי- פורום המטבח של איליוס .
יסלמו אידייק
ברור שאני מרשה 🙂
תודה, האחת והיחידה!
אתה מוזמן לבקר באתר רדיו איליוס .
פורום המטבח נמצא למטה
נכנסים בדף הבית – כניסה לפורום
http://www.iliosradio.com/
נראה טעיםםםםם ומרווה
מתה על סיידר חם בחורף
הטשולנט בא קומפלט? 🙂
קומפלט. בילד אין 🙂