זו מנה שהיא ארוחה בפני עצמה. ככה אני מכין את המרק. טרחתי עבור תמונה כמתבקש 🙂

במה נשתמש:

  • 1 בצל גדול
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים
  • 2 עגבניות קלופות וסחוטות קלות
  • 1 קישוא גדול
  • 2 גבעולי סלרי
  • 20 ס"מ של כרישה קצוצה לחצאי טבעות בעובי חצי ס"מ
  • 2 גזרים גדולים קלופים
  • 3-4 פרחי כרובית גדולים (בערך חצי ראש בינוני)
  • כוס שעועית לבנה או אדומה, יבשה, ואפשר מעורבת עם שעועית אדומה
  • בוקה גארני עם שמיר
  • מלחפלפל, עלי דפנה, פלפל אנגלי
  • 1 כפית קארי או כורכום
  • אופציות: פסטה של קונכיות קטנות

לכדורי הבשר:

  • 250-300 גר' בשר בקר טחון, כמובן אפשר עם עוף והודו.
  • קמח מצה או פירורי לחם או שלוש פרוסות לחם סחוט ומפורר, שתי ביצים, חצי כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצה, מלחפלפל

ההכנה:

נשרה את התפו"א במים קרים כעשרים דק'. נשקף את הבצל והכרישה. נחתוך את כל הירקות לקוביות בינוניות בלי הקליפה למעט הקישואים. להוסיף את כל הירקות בהדרגה ולערבב היטב. נסנן את התפו"א ונוסיף למרק.

הערות: את הקישואים ניתן לקלף ואז הם ימסו במרק ולא נראה אותם רק את הזרעים, ואם הם לא מקולפים אז נראה אותם שוחים בהנאה מרובה. אני מעדיף גם לקוביות, אבל בכל אופן נוסיף את הקישואים בסיום הבישול..

נמשיך. לאדות את הירקות 2-3 דק'.

להוסיף מים שיכסו את כל הירקות ועוד 4-5 ס"מ.

להוסיף קארי או כורכום, מלחפלפל וכמה גרגירי פלפל אנגלי.

אחרי 15 דק' להוסיף את הבוקה גארני.

להרתיח את המרק ובינתיים להכין קציצות קטנות עגולות, בערך נפח של חצי כף, ולטגן כל קציצה בשמן 2-3 דק' מכל צד. אם אתם בעלי ניסיון בקציצות, אז ממש לא חובה לטגן, פשוט עשו קציצות קטנות ותזרקו לתוך מרק רותח ומבעבע עם הפסקה של כמה שניות בין אחת לאחרת. הן ישקעו אבל לאחר כיסוי הסיר ועלייה בחום הרתיחה, הקציצות יצופו. נמשיך את הבישול על אש בינונית מינוס כשעתיים, מה שקרוי רתיחה עדינה. תוסיפו מים מדי פעם, השעועית והרתיחה "ישתו הרבה". בסיום הבישול, נזרוק פנימה את הקישואים ונשאיר מכוסה. זהו המרק מוכן.

עשר דק' לפני ההגשה להוסיף כוס וחצי של הפסטה לא מבושלת למרק או פסטה מבושלת ממש דקה לפני ההגשה.

בתאבון

אני יודע שצריך לצלם בקערת מרק לבנה. אין לי.

 

מרק מינסטרונה עם כדורי בשר

****************************************

הארות והערות, סיפורים, פידבקים, טוקבקים, יתקבלו בשמחה ואף יפורסמו. אשמח אם תרשמו, ואל תשכחו להפיץ ולספר לחברים…

מה דעתכם?

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s