מתכון ישן ומשובח. שתחייה ואחותה מכינות בעיקר בחנוכה ובשבועות, לא יודע ממש ,למה גם לא בשאר השנה. אני חושב שהמקור לזה לפני השינויים זה דודה רינה או הבת הבכורה שלה א. בכל אופן, שווה את ההשקעה, גם אם נתקעתם עם קופסת קוטג' יום לפני תאריך התפוגה שלה. יהיה יופי לנר ראשון הערב.
מה צריך:
- ½ 1 חבילה קטנה של קמח תופח.
- ½ 1 קוטג'
- 1 לבן/אשל/שמנת חמוצה
- ½ כפית מלח
- 1 חב' מרגרינה רכה או 200 גר' חמאה
- ½ כוס גבינה צהובה מגוררת ומלוחה כלשהי מגוררת.
- תוספות: זיתים, עירית קצוצה, בצל ירוק קצוץ, פטריות, שום כתוש, עגבניות מיובשות, תערובת תבלינים ירוקים יבשים, זעתר, בצל קצוץ. מה שבא לכם….
כך נכין:
מערבבים הכל יחד עם חבילת קמח אחת. אח"כ מוסיפים בזהירות את החצי חבילה הנוספת לקבלת בצק לא קשה. חצי רך ועדין.
על תבנית משומנת ניצור כדורים בגודל של קלמנטינה. 30 דק' בתנור חם מראש של 180. לבדוק צבע אחרי 20 דק'. אם כבר חום יפה ומבעבע לסגור תנור. אפשר גם בתבנית של מאפינ'ס.
מומלץ להכין ולהקפיא. מתחמם יופי במיקרו ובאובן
חזרה לעמוד הראשי בבלוג ומשם לעמוד המתכונים
****
אהבתם? שתפו בפייסבוק ותנו לחברים להינות
Related articles
- בנאום חיי אמרתי לא לאובמה! (colaholic1972.wordpress.com)
- Not That Again (monicakupfer.wordpress.com)
- Shavuot and the fire of love (squareoneministries.typepad.com)
- Celebrate Shavuot 5772 on May 26 with us (bejewish.wordpress.com)
- Long Distance Running (monicakupfer.wordpress.com)
- The Hebrew Month of Iyar (mbahamaz.wordpress.com)
איזה כייף של מתכון.
חג שמח
יעל
חג שמח 🙂
תוספות לבואיקוס ? פשוט חילול הקודש.
עליך לרשום 100 פעם: אין להוסיף לבואיקוס תוספות לפני ההעמדה בפני בית הדין לענייני בורמוליקוס.
חחחחחחחחחח, אהבתי. מומלץ בחום לנסות תוספות לבואיקוס :))))