עוד משהו לחברי בוגרי הסדנא לניקוי רעלים. זה מתאים מהשבוע הרביעי לסדנא ויש גם תוספת לאחרי הסדנא. יהיה אחלה בחנוכה ליד הלביבות.
מה צריך:
- פילה דג טרי (פלמידה, בס, לברק, סלמון, מה שאתם אוהבים), קצוץ דק בסכין
- 2 כוסות קיטנית מאש יבשה מושרים במים לפחות לילה
- צרור כוסברה – אפשר פחות לפי הטעם האישי
- צרור פטרוזיליה – אפשר פחות לפי הטעם האישי
- 3 שיני שום כתושות
- 1 פלפל חריף אדום קטן, קצוץ ללא הגרעינים
- 1 בצל קטן
- 1 כפית גרגרי כוסברה יבשה – אפשר לשבור קלות במכתש ועלי
- 1 כפית שטוחה של כוסברה יבשה
- 1 כפית כמון
- ½ כפית כורכום בשביל צבע צהוב – לא חובה
- מלח
- אופציה – כוס אורז מלא או בסמטי מושרה במים ומבושל כמעט במלואו (80% בערך). כוס אורז לאחר הבישול. זה חצי כוס בערך, לפני הבישול.
כך נכין:
במטחנת בשר (לא בשום מעבד מזון אחר), נטחן יחד את המאש, כוסברה, פטרוזיליה, שום, בצל ופלפל חריף. לתערובת שבקערה נוסיף את הדג והתבלינים. מלח לשים בזהירות, לטעום ולתקן אם צריך. נחמם שמן זית לחום גבוה, בסיר קטן עם עומק של 5 ס"מ. אל דאגה, הפלאפל לא סופג שמן ובכל מקרה נשים את הכדורים המוכנים על נייר סופג. תכינו פלאפל עם המכשיר הביתי הקטן, ובתאבון.
תגישו עם טחינה לימונית. זו חתונה מושלמת.
אופציות:
- אפשר לטגן כלביבות במחבת
- אפשר לאפות בתנור כמו את הלביבות שפירסמתי
- לאחר הסדנא מומלץ להוסיף תפו"א מגורר דק, ואת הרצועות נשמור שלוש שעות במי קרח להוציא עמילן מיותר. זה גם נותן פריכות טובה יותר.
- לאחר הסדנא אפשר להוסיף כוס גרגירי חומוס מושרה לילה, במקום חלק מהמאש
- לאחר הסדנא אפשר להוסיף שתי פרוסות לחם שיפון מפורר, שהושרה במים ונסחט היטב.
- לאחר הסדנא אפשר להגיש עם יוגורט עיזים או ציזיקי!
לצערי עדיין אין תמונות שלי (אני אוסיף בחנוכה). בינתיים תראו את התמונה של חיים כהן.
****************************************
הארות והערות, סיפורים, פידבקים, טוקבקים, יתקבלו בשמחה ואף יפורסמו. אשמח אם תרשמו, ואל תשכחו להפיץ ולספר לחברים…