חברים יקרים וירוקים בלי רעלים, מרק כתום כולכם כבר יודעים להכין. בכל אופן הוספתי מתכון. שקדים ממאש זה משהו חדש שעבדתי עליו. נסו ודווחו…

מה צריך:

  • 3 בטטות בינוניות עד גדולות כבסיס למרק, קלופות וחתוכות לקוביות גדולות
  • 300 גר' דלעת קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
  • 4-8 גזרים גדולים קלופים
  • דלורית כאופציה – אפויה. נשתמש בתוכן אחרי הבישול הראשוני.
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2-3 ליטר ציר ירקות שורש או מרק עוף או מים… עדיף ציר כי אתם במילא מכינים שיהיה לאורז 😉
  • 3 שיני שום פרוסות דק
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים קטן
  • חצי כרישה קצוצה
  • צרור בוקה גארני או ירוקים קשורים בצרור
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורר טרי
  • 1 כפית קארי צהוב
  • מלח, פלפל לבן
  • שמן זית כמובן
  • כוס מאש מושרה לילה במים

כך נכין:

אם אוהבים את המרק נקי מירקות אז נתחיל עם טיגון קצרצר של הכרישה והסלרי. אחרי 3 דק' נוסיף את הכתומים (4 גזרים) עם שמן זית. נוסיף את ציר הירקות ונבשל ברתיחה עדינה כשעה. למוסיפים דלורית, אחרי השעה, תוסיפו את המחית לבישול, ממש כשהיא עודנה חמה מהאפייה בתנור. עכשיו ניתן לבלנדר המוט לעשות את שלו. מרק נוזלי ומחיתי, כתום ויפה. נזרקו פנימה את השומים (הכתוש נותן את עיקר הטעם בבישול), הבוקה גארני, ג'ינג'ר, תבלינים, שליש מכמות הפלפל שאתם רגילים בד"כ להוסיף (שליש כפית תספיק, הלבן מאוד חריף).

  • עבור מרק כתום עם ירקות, פשוט לא נטגן את הכרישה והסלרי בתחילה, אלא נוסיף אחרי הבלנדר מוט.
  • אחרי הסדנא ולאלו שלא עשו אותה, אפשר להוסיף אחרי הבלנדר מוט, פחית אחת של חלב קוקוס. עדיף על שמנת לבישול, בעיניי.

עכשיו אפשר להוסיף גם את שאר הגזרים למי שאוהב גזר שלם במרק. גם גזר ננסי יהיה אחלה, ישר מסנפרוסט אם אין טרי. ממש לא חובה.

אחרי 20 דק' בישול נוספים, המרק מוכן. חשוב לבדוק טעמים כל הזמן ולתקן.

שקדי מרק ממאש:

אחרי לילה השרייה (או בוקר מאוד ארוך), לסנן את המאש מהמים, להניח על תבנית גדולה עם נייר אפייה ולשטח לכדי שכבה אחת. לבזוק מעל מעט מלח גס, ולהכניס לתנור חום 220 ל 45 דק' בערך. המאש צריך להיות אפוי מעבר למידת הנוזלים שבו. רצוי לטעום מדי פעם, ולהריח, שלא יישרף. אחרי האפייה, מייד להוציא וחצי שעה מחוץ לתנור השקדים מוכנים. תמונה תהיה בערב.

בהצלחה.

 

שקדי מרק ממאש

****************************************

הארות והערות, סיפורים, פידבקים, טוקבקים, יתקבלו בשמחה ואף יפורסמו. אשמח אם תרשמו, ואל תשכחו להפיץ ולספר לחברים…

תגובה אחת »

  1. אפרת (EFFYBA) הגיב:

    שקדי המרק ממאש ינוסו עם המרק בסוף השבוע..אני אדווח. תודה זיו.

מה דעתכם?

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s