עבור שתחייה שפרסמתי הבוקר את סיפור המפגש שלנו. העוגה שהמציאה שתחייה. הרכיבה כל מיני דברים וזה מה שיצא. עוגה שתמיד סוחטת מחמאות, ולא נשאר כלום. אני אדגיש עד כמה לא נשאר כלום, מנקים את התבנית שלה עם כפיות ממה שנשאר ואח"כ מישהו אפילו מלקק את התבנית 😉 עוגה מומלצת לרושם. קחו אותה למשרד או לאירוע של חברים. הזרקורים עליכם חחחחחחח.

מה צריך: לבסיס:

  • 1 חב' פתי בר או 750 גר' ופלים שמנת של עלית

למלית:

  • 2 כפות ברנדי
  • ½ כוס חלב
  • 1 צנצנת ריבת חלב 400 גרם לערך.
  • 4 חלבונים
  • 1 שמנת מתוקה 32% או יותר
  • 4 כפות סוכר
  • 12 נשיקות לבנות

לקישוט: רוטב שוקולד או אבקת קקאו או שוקולית

כך נכין- הבסיס:

לפורר את הפתי-בר על התבנית (עגולה 26) ולהרטיב בחלב ובברנדי, או לטחון במג'ימיקס את הופלים לעיסה גושית. לפזר על התבנית ולטפטף מעל ברנדי (או גרנד מרינייה)

מלית:

מורחים על הבסיס את כל הצנצנת ריבת החלב. מקציפים חלבונים+2 סוכר. בנפרד מקציפים שמנת + 2 סוכר. מקפלים את השמנת לתוך החלבונים. מורחים על ריבת החלב.
מפוררים את הנשיקות ומפזרים מעל הקצפת.
מקררים שעה. מעבירים לפריזר עד ההגשה. לפני ההגשה אפשר לקשט בסירופ שוקולד או רוטב שוקולד או אבקת קקאו או אבקת שוקולית


****************************************

הארות והערות, סיפורים, פידבקים, טוקבקים, יתקבלו בשמחה ואף יפורסמו. אשמח אם תרשמו, ואל תשכחו להפיץ ולספר לחברים…

»

  1. קיצי הגיב:

    עוגה טעימה הכנתי אותה מזמן
    אני חייבת להכין שוב לצלם ולהכניס לאתר שלי (:

  2. comvision הגיב:

    נשמע ממש טעים ופשוט אני אכין את העוגה, תודה רבה!

  3. ואני יכולה לתרום מתכון נהדר לעוגיות ריבת חלב עם הפתעה…

  4. יעל הגיב:

    שלום זיו,

    העוגה נראית מעולה, צריכה להכין למשרד… האם ניתן להקפיאה עד הרגע האחרון? האם מפשירה במהירות? אודה לתשובתך.

    יעל

מה דעתכם?

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s