מתכון צמחוני נוסף, מותאם לחברי מסדנת ניקוי הרעלים. גלילות קישואים קלויים עם מלית אבוקדו ברוטב טחינה, הכתום בפנים יפתיע אתכם. מנה מורכבת שדורשת מאמץ כלשהו. היא ארוכה להכנה אבל מאוד מרשימה, במיוחד מרשימה אורחים…כמו שאמר קזבלן, בשביל כבוד צריך לעבוד 😀

מה צריך:

  • 3 קישואים גדולים, שמנים וארוכים. החושב מכל שיהיו ישרים.
  • בטטה אחת ארוכה באורך קישוא.
  • 2 אבוקדו בשלים
  • 1 בצל סגול קצוץ קטן
  • 3 שיני שום כתוש
  • נענע וכוסברה (להחליף בעלה אחר לפי הטעם)
  • מלחפלפל
  • שמן זית
  • חומץ בלסמי לא חומץ בסמתי 😉
  • תבלין סומאק
  • 2 לימונים שעברו זסט (גירדנו את הקליפה), סחוטים כולל בשר הלימון, לתוך כלי.
  • טחינה משומשום מלא ללא תוספות
  • 2 שיני שום כתוש לטחינה
  • אופציה: גבינת עיזים רכה או קשה לטעמכם.

כך נעשה:

נקלוף את הקישואים והבטטה. נעביר אותם במנדולינה דקה או בינונית, אם אין אז לקנות. זה גרושים ומומלץ במטבח, בכל אופן תעשו עם סכין חדה מאוד ובזהירות. עובי של 1 מ"מ בערך.רוחב הבטטה צריך להיות מעט פחות מרוחב הקישוא. תשתמשו בסכין, לזה היא נועדה. נרפד תבנית או שתיים עם נייר אפייה ונשים מעל עם מרווחים, את פרוסות הקישואים והבטטות, בתבניות נפרדת. נבריש את הרצועות שיצרנו עם שמן זית. לא הרבה. נכניס לתנור לחום גבוה כך: 4 דק' את הקישואים, 10 דק' את הבטטות. תבדקו צבע כל הזמן שלא יישרף.

נוציא וניתן לזה להתקרר. עכשיו נכין את סלט האבוקדו. למעוך את האבוקדו, להוסיף 2 כפות מיץ לימון ואת הבצל הסגול (אפשר להשרות את הבצל 15 דק' במים בשביל להוציא מרירות). מלחפלפל ולטעום. אפשר להוסיף את הגבינה לסלט. אם זו גבינה קשה או בסגנון צפתי, אזי, לחתוך לקוביות ממש קטנות.

ההרכבה: על משטח עבודה, לא קרש עץ, משהו חלק, נניח עלה קישוא אחד, על זה נניח עלה בטטה אחד, כפית של המלית מהקצה ונמרח עד לאמצע הדרך. עכשיו לגלגל בזהירות ולהניח על מגש, המיועד להגשה.

טחינה אתם יודעים להכין. מעל הגלילות אפשר ורצוי לטפטף בלסמי, בקמצנות! על זה לבזוק סומאק. טחינה ליד או גם בטפטוף לפני הבלסמי.


****************************************

הארות והערות, סיפורים, פידבקים, טוקבקים, יתקבלו בשמחה ואף יפורסמו. אשמח אם תרשמו, ואל תשכחו להפיץ ולספר לחברים…

»

  1. טליה הגיב:

    נקרא מצויין, חסרה לי מאוד תמונה של המוצר המוגמר (מה לעשות,חסרת דמיון אנכי…)
    אותו כנ"ל לגבי הירקות הממולאים. אוהבת.

    • זיו הגיב:

      העליתי תמונה של הירקות הממולאים, בפוסט שלהם. לצערי אני לא מצלם כל מה שאני מכין, אבל את צודקת. צריך תמונה. אני מתכוון להכין את הגלילות האלו שוב בחנוכה, אז אני מבטיח לצלם (-: תודה!

  2. היי זיו – ראיתי שביקשת מתכון לפשטידה עם קמח מלא.
    מכיוון שאין לי עצבים להירשם כל פעם מחדש החלטתי להפסיק להגיב שם . אז מצאתי לך קישור לפשטידות בריאותיות . תראה אם מתאים לך .
    אני יודעת שזה לא מתאים לפוסט הזה שלך , אבל אני יודעת שתסלח לי….
    http://www.beofen-tv.co.il/cgi-bin/chiq.pl?chiq:%EE%FA%EB%E5%F0%E9%ED_%EC%F4%F9%E8%E9%E3%E5%FA

    • זיו הגיב:

      נעמי, הכל תקין. את נשמה שבאת לעזרתי. גם לי נמאס מהרישום המחודש כל יום בYנט. לא יודע למה לוקח להם שבועות לתקן את זה. תודה ללינק!!

  3. טליה הגיב:

    הי זיו, אכן, ראיתי,מאוחר יותר,את תמונות הממולאים:נראה יופי!
    אני אמתין לחנוכה,כנראה למרות שייתכן שלא אתאפק עד אז ואכין בעצמי…זה כנראה פשוט וקל ואני סתם רואה צל הרים כהרים…נקרא לי טעים ביותר,ממש מתאים לי.
    תודה.

מה דעתכם?

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s