ביקשתם. הבטחתי. הנה המתכון "מהדודה" של אבא שלי, אליקה, שעדיין זוכרת איך עושים קישקע ביתי כמו של סבתא שלי. כמה שינויים שלי.

מה צריך:

  • קופסת פח של אבקת חרדל קולמנ'ס , צבע צהוב עם תמונה של שור
  • חצי כוס סוכר או דבש
  • מים רותחים
  • 5 כפות חומץ טבעי רגיל
  • חצי כוס גרגירי חרדל, לאוהבים
  • אופציה לעידון חריפות: 2 כפות חרדל מוכן
  • אופציה נוספת: רבע כוס יין לבן

ההכנה:

לגרגירנים שבינינו: נקלה על מחבת יבשה וחמה את גרגירי החרדל כשתי דקות, תוך עירבוב שלא ישרפו. נוציא, ונשרה כשעה במים רותחים עם שתי כפות חומץ (במקום המים עדיף יין לבן). נוציא, נסנן היטב ונכתוש קלות במכתש ועלי או בבלנדר חזק, בפולס עוצמתי אחד למשך 2 שניות.
לחרדל עצמו: נשתמש בחצי מתכולת הקופסה (יותר מכוס) והסוכר. נערבב עם מים רותחים, חצי כוס כל פעם עד למרקם חלק, אבל לא נוזלי, רבע מוצק! יותר נוזלי מטחינה גולמית. לאחר מכן נוסיף את החומץ (והיין אם בחרתם להוסיף). נחמם את החרדל בסיר, על להבה בינונית, כשתי דקות, ונוריד לעוצמה לנמוכה לעוד 5 דק'. לבדוק את המרקם, שלא יהיה מוצק מדי. אם כן להוסיף מים בכפות, ולערבב היטב.

נוסיף את הגרגירים ונערבב שוב. החרדל יוצא חריף. זה מצבו הטבעי. בשביל לעדן את החריפות למתקשים, תוסיפו 2 כפות גדושות של חרדל מוכן.

זהו לחרדל קונבנציונאלי. יש שיפורים ומיוחדויות לעתיד לבוא.


****************************************
הארות, הערות, סיפורים, פידבקים, טוקבקים, יתקבלו בשמחה ואף יפורסמו. אשמח אם תרשמו לתפוצה, ואל תשכחו לספר לחברים…

תגובה אחת »

  1. […] ליד הכבד, חרדל משובח, ריבת בצל, חזרת, טוסטים, בריוש, […]

מה דעתכם?

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s