חברי היקרים, המרזים, והמטהרים לסדנא, הנה עוד סלט נהדר פרי המצאתה של חמותי, עשיתי כמה התאמות קלות. הוגש אמש בארוחת הערב ליד המג'דרה המלאה. יש עוד הרבה מתכונים בדרך אליכם, במהלך השבוע.
נתחיל כרגיל. מה צריך:
- שקית סנפרוסט* של תחתיות ארטישוק
- שקית סנפרוסט אפונה מופשרת
- חצי צרור כוסברה קצוצה (פטרוזיליה לטעמכם האישי)
- 1 בצל אדום קצוץ
- 4 שיני שום כתוש
- 2 פלפלים אדומים חריפים, קטנים קצוצים היטב
- 4 כפות שמן זית
- כף רוטב סויה
- מלחפלפל
- להגשה: 8 אגוזי מלך קלופים וקצוצים גס
ההכנה:
"חולטים" את הארטישוק במים רותחים 3-4 דק', עד להפשרה מלאה וממש מעט בישול. הארטישוק צריך להיות מעט רך, ובעיקר נוקשה. מוציאים ומצננים בצד. לאחר 15 דק' חותכים לקוביות גדולות (כמו רבעים). מחממים בווק את שמן הזית, ומוסיפים את הכל, למעט הכוסברה. להקפיץ 6-7 דק' והסלט מוכן. בהגשה להוסיף מעל את אגוזי המלך והכוסברה.
נראה לי שגם 2 גזרים מבושלים למחצה וחתוכים לטבעות ישתלבו היטב בהרכב הסלט הזה. תנסו ותודיעו.
בתאבון.
תוספות: לאחר הכל, עוד כך וכך חודשים, במידה ותחזרו לסלט הנ"ל, הוסיפו גם מעט רוטב טריאקי או צ'ילי מתוק.
* כמובן שלא חובה סנפרוסט, הם עדיין לא משלמים לי 😉
****************************************
הארות והערות, סיפורים, פידבקים, טוקבקים, יתקבלו בשמחה ואף יפורסמו. אשמח אם תרשמו, ואל תשכחו להפיץ ולספר לחברים…
אם הבנתי נכון, צריך להפשיר את הארטישוק לפני החליטה, לא?
ממש לא חובה להפשיר. מהקפאה ישירות למים רותחים. סנפרוסט ממליצה להוסיף כף חומץ למי הבישול בשביל לשמור על צבע טוב.
I added your site to my favorites.