מתכון ירוק לחברי לסדנא. עוד יומיים!!

תפרחת ברוקולי בשום

מה צריך:

  • תפרחת ברוקולי (חצי קילו) טרי או סנפרוסט
  • 10 שיני שום פרוס דק לאורך או 2 כפות גדושות שום כתוש (פרוס עדיף)
  • חצי כפית ג'ינג'ר כתוש
  • מלח גס, פלפל שחור
  • 3 עלי דפנה שלמים, לא שבורים
  • חצי כפית זרעי קימל או קורט קימל טחון
  • 3 כפות שמן זית

ההכנה:

חולטים את הברוקולי הטרי, 4 דק' במים רותחים עד צבע ירוק כהה. אם הפך לצבע זית, אז החליטה ארוכה מדי, ותלמדו לפעם הבאה :-). סנפרוסט עושים לפי ההנחיות שעל השקית. מסננים מים ומוציאים לקערה. קולים קלות את זרעי הקימל, במחבת ללא שמן. מוציאים ושמים בצד. מזהיבים את השום, ג'ינג'ר ועלי הדפנה על אש נמוכה +. מוסיפים את זרעי הקימל או הטחון. מכבים את האש ומוציאים את עלי הדפנה. בוזקים מעל הברוקולי את תכולת המחבת ומוסיפים מלח גס ופלפל שחור.

בתאבון.


****************************************

הארות והערות, סיפורים, פידבקים, טוקבקים, יתקבלו בשמחה ואף יפורסמו. אשמח אם תרשמו, ואל תשכחו להפיץ ולספר לחברים…

תגובה אחת »

  1. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    שלום לך. שמחה להצטרף ולקבל מיילים בחזרה.

מה דעתכם?

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s