מה צריך לריזוטו:

  • חצי קילו אורז עגול אורגני מלא או אורז אחר לטעמכם ממה שמותר לנו
  • 250 גר' בערך (שתי כוסות) כתומים לקוביות כמו בטטה+דלעת+גזר (גזר לקוביות קטנות)
  • 1 כרישה בינונית קצוצה או 2 גבעולי סלרי ארוכים קצוצים
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1.5 – 2 ליטר ציר ירקות או ציר אחר שמותר לנו: עוף ועכשיו דגים!! רק לא מים במטותא מכם
  • 3 כפות שמן זית לטיגון קל
  • מלח ופלפל לבן

מה צריך לטונה:

  • 4 סטייקים טונה אדומה טרייה
  • שמן זית
  • 3-4 שיני שום קצוצות
  • 6-8 פרוסות לימון כבוש או פרוסות לימון לא כבוש (פחות מומלץ)
  • שליש כוס כוסברה קצוצה או פטרוזיליה או שמיר או תערובת
  • כמה עלי מרווה למי שאוהב. אני לא.
  • מלחפלפל גרוס גס

אופן ההכנה:

מתחילים בריזוטו: מרתיחים את הציר בסיר נפרד ומורידים את האש לרתיחה עדינה.
במחבת עמוקה מזהיבים כרישה (או בצל) ומוסיפים שום וכתומים. עוד 5 דקות על אש בינונית. כאשר הכתומים מעט מתרככים מצקת מציר ירקות. מצמצמים קצת כ-6-8 דק (נותנים לציר להתאדות ולהיות צמיגי יותר). מוסיפים את האורז והירוקים, ומאדים טוב. מוסיפים את שאר הציר, בעדינות. ממש מצקת אחרי מצקת. הטריק די פשוט אבל לוקח זמן (בישול זו חוויה!), מאדים כל פעם את הנוזלים ואז מוסיפים שוב מחדש, כך כמחצית השעה עד שהאורז מבושל דיו, אך עדיין מעט נוקשה במרכז.

הטונה:

ממליחים ומפלפלים כל סטייק טונה היטב משני הצדדים ומניחים בצד. מחממים היטב עד ללרמה לוהטת מחבת ברזל כבדה או אחרת (אם אין שווה להשקיע), ומוסיפים בעדינות, מעט שמן זית. זה יקפוץ, אז להיזהר!! לא מוסיפים את השמן בתחילה כי הוא יישרף ויעלה עשן.
צורבים היטב כל סטייק כחצי דקה מכל צד (לעמוד ליד המחבת ולא לזוז! לשמור זמנים אנחנו לא רוצים להרוג את הטונה בשנית). מוסיפים למחבת רבע כוס מים, את הלימונים הכבושים, שום ועשבי התיבול. עוד דקה וזה מוכן.
מורידים את הטונה לצלחת שמוכנה עם ריזוטו במרכזה. מצמצמים על אש גבוהה מאוד את מעט הרוטב שבמחבת, ומסביב לריזוטו תבזקו בעדינות מעט מהרוטב של הטונה.

תגישו כמו במסעדות 🙂

»

  1. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    יקירי,לכתובת לריזוטו וטונה יתקבל ע"י הדוור – נא להחזיר לשולח…אין כאן קליינטים למעדנים הללו.
    אבל,בקשר לקרמבל,הנה המתכון המלא לפי בקשתך.
    6 כלים אישיים חסיני חום
    10 שזיפים,מגולענים וחתוכים לרבעים,מקורמלים מעט בחמאה וסוכר (משהו כמו 5 דקות,להוריד מהאש ולצנן).
    פירורים – 1 כוס סוכר,1 וחצי כוס קמח,100 גר חמאה,חופן גדול של אגוזי מלך קצוצים,קורט מלח.
    לפורר את חמאה ויתר המרכיבים עד קבלת פירורים לא אחידים.
    הרכבת המנה – להניח עם הקליפה כלפיך בערך 2 שזיפים,לפזר מעל בנדיבות פירורים (כדי כיסוי)
    ולתנור מחומם מראש 180 – 200 מעלות עד הזהבה (משהו כמו 30 – 45 דקות)

    • זיו טרנר הגיב:

      וממתי אתם אנונימיים??
      תודה למתכון לקרמבל. יש לי כבר היכן לשלב אותו. ריזוטו וטונה נולד עבור חברי לסדנאת ניקוי הרעלים על טהרת המרכיבים שמותר לנו לאכול.

מה דעתכם?

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s