עוד מתכון פרי מוחי הקודח, במיוחד לחברי בסדנאת הניקוי רעלים. מתכון לסופ"ש. אחרי הסדנה נשדרג את המתכון הזה עם בשר, עוף, פטריות, בשמל, גבינות וכל מה שאיה לא מרשה לנו 🙂

מה צריך:

1 חבילת תחתיות ארטישוק

2 גזרים קלופים וקצוצים לקוביות קטנות

½ בטטה בינונית

½ דלורית אפויה עד נימוחות לפירה

1 בצל קצוץ

1 עלה סלרי קצוץ

3 שיני שום מעוכות

2 עלי דפנה

½ כפית קינמון

½ כפית כורכום או קארי (אפשר יותר)

כמה עלי שמיר ופטרוזיליה קצוצים דק

מלחפלפל

לימון שלם סחוט

ההכנה:

מרתיחים סיר מים עם מיץ לימון, שמן זית, מלחפלפל. מוסיפים את תחתיות הארטישוק ומבשלים כ-10 דקות.

בינתיים מטגנים במחבת עם שמן זית, עד הזהבה קלה, בצל, שום, גזר, סלרי, עלי דפנה, תבלינים, ולא לשכוח מלחפלפל. בסיום מוסיפים את הירוקים הקצוצים ומצננים בקערה כ-10 דק' (עכשיו זורקים את עלי הדפנה).

מוציאים את התחתיות ארטישוק לתוך פיירקס או תבנית אפייה אחרת. מצננים גם כ-10 דק'. מכינים פירה מהבטטה האפויה והדלורית.

מערבבים את התערובת עם הפירה וממלאים את הארטישוקים. יוצקים לתבנית מצקת אחת של מי הבישול של הארטישוקים. על המי הבישול יוצקים עוד 3 כפות שמן זית (השמן יצוף ולא יידבק לתחתית ובמקביל יטגן קלות את הארטישוקים).

אופים על חום 160 כ-15 דק' (תנור חומם מראש).

בתאבון

»

  1. נורית הגיב:

    תודה
    העברתי לחברה שבאופן וולונטרי מתקיימת על דיאטה דומה לשלך… כבר די הרבה שנים.
    מעין מופרעות שכזו.
    יש לה שאלה: האם מדובר בתחתיות ארטישוק קפואות?

מה דעתכם?

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s